Vikhems torg

Friköpta tvåplansradhus i barnvänliga Vikhem

I Staffanstorps nya bostadsområde Vikhem ges hög livskvalitet med möjlighet att mötas på gator och torg, strosa i motionsspåret, eller leka i parken. Runt Vikhems Torg planeras för 12 radhus att äga själv och för 23 lägenheter i en bostadsrättsförening. Välkommen till Vikhems Torg i Staffanstorp!

Vid Vikhems Torg skapar vi hållbara bostäder som erbjuder det lilla extra i fråga om design och arkitektur samtidigt som det erbjuds fenomenala planlösningar för ett enkelt och bekvämt liv. J+S Projektutveckling står bakom projektet tillsammans med den danska arkitektbyrån JJW Arkitekter. Arkitekternas motto är ”Saerliggörelse av det almindelige”, som ungefär innebär att ”göra något speciellt av det vardagliga”.

I Vikhems torg tar detta sig uttryck genom användandet av ett fåtal robusta och naturliga material som skiffer och trä, som åldras vackert och kräver ett minimum av underhåll. Bostäderna, med vackra utblickar från uteplatserna, ger fina möjligheter att njuta av det fantastiska utelivet med nära och kära.

Vikhems Torg omfattar 12 friköpta radhus. Radhusen genomförs i samarbete med LB Hus som delar projektets visioner och har lång erfarenhet av att bygga hållbara bostäder med nöjda kunder.

Projektfakta: Vikhems Torg


 • Status Slutsålt
 • Boarea 128 - 128 kvm
 • Antal rum 5 - 5
 • Tillträde Sommaren 2022
 • Upplåtelseform Äganderätt
 • Adress Vikhems bygata
 • Område Vikhem
 • Ort STAFFANSTORP
 • Kommun Staffanstorp

Materialval - omsorg ända in i kaklet


När vi tar fram nya hus är det med omsorg, ända ner på materialvalsnivå. Därför har vi valt pålitliga leverantörer som står för hög kvalitet och standard. Våra kök kommer från Marbodal, och Siemens levererar vitvarorna i kök och klädvårdsdel. Merparten av våra luckor är Svanenmärkta, liksom skåpstommar, laminatbänkskivor och dekortillbehör. Våra fönster från Elitfönster är ett av marknadens mest energieffektiva.

Materialspecifikation

Inredning och tillval


Du kan själv påverka material och färger för att förverkliga just din bostadsdröm. Alla möjliga inredningsval finner du i vår inredningsbroschyr vilken du finner nedan.

Inredningsbroschyr

Projektfakta: Vikhems Torg - friköpta radhus


Grundfakta

 • Status Slutsålt
 • Boarea 128 - 128
 • Antal rum 5 - 5
 • Tillträde Sommaren 2022

Adress

 • Adress Vikhems bygata
 • Område Vikhem
 • Ort STAFFANSTORP
 • Kommun Staffanstorp

Fastighetsinformation

Parkering

Till varje hus hör en parkeringsplats.

Föreningsinformation

 • Upplåtelseform Äganderätt

Processen och betalningsstruktur


 1. Första steget är att teckna ett bokningsavtal. I samband med bokningsavtalet ska en bokningsavgift på 25.000 kr erläggas.
 2. När tillräckligt många hus är bokade och projektutvecklaren har fattat beslut att genomföra projektet, preliminärt våren 2021, ska ett tomtavtal tecknas. I samband med tecknandet av tomtavtalet ska 10% av tomtpriset erläggas, minus 25.000 kr som redan erlagts i samband med bokningsavtalet.
 3. I direkt anslutning till tomtavtalet ska entreprenadavtalet tecknas, detta görs
  på LB-Hus i Bromölla. I samband med detta avtal gör du flertalet av dina inredningsval.
 4. När avstyckningen av din tomt är klar, beräknat till vår 2021, tillträder du tomten. I detta skede erläggs de resterande 90% av tomtpriset.
 5. Vid husleverans erläggs 55% av totala entreprenadpriset.
 6. Vid inredningsleverans erläggs 35% av totala entreprenadpriset.
 7. Vid tillträde, prel. Sommar 2022, erläggs 10% av totala entreprenadpriset.

I samband med tomt- och entreprenadavtalet kommer vi behöva få in ett skriftligt lånelöfte (som täcker pris för både tomt och entreprenad) från er bank. Rekommenderat är att kontakta banken redan i samband med bokningsavtalet.

Nytänkande och erfaren


Vår husfabrik i Bromölla är en av landets mest moderna med en total produktionskapacitet om drygt 800 hus per år. Även om en stor del av momenten i produktionen är automatiserade, så spelar medarbetarnas kunskap och erfarenhet en mycket stor roll för kvaliteten. Det är kombinationen av avancerad teknik och hantverk som är nyckeln. Med över 60 års erfarenhet, inom varumärket LB-Hus, har vi marknadens bästa kunskap. Det ger hög kvalitet.

 

 

Lång och bred erfarenhet


J+S Projektutveckling är ett fristående projektutvecklingsbolag med lång och bred erfarenhet i bygg- och fastighetsbranschen. Genom kreativa partnerskap utvecklar och förverkligar vi lönsamma projekt inom stads- och bostadsutveckling.

I Vikhem har vi fått förmånen att utveckla projektet Vikhems Torg som består av 12 radhus och 23 lägeheter med bostadsrätt. Vikhems Torg präglas av lite extra omsorg om design och arkitektur och hållbara materialval som åldras vackert. Designande arkitekt är danska JJW Arkitekter från Köpenhamn.

 

 

 

 

Vikhems torg – friköpta radhus genomförs som ett samarbete mellan J+S Projektutveckling och LB-Hus.

Anmäl ditt intresse


Lämna dina kontaktuppgifter för mer information.

Jag är intresserad av:

Tack för visat intresse


Du kommer inom kort att få ett mail till angiven e-postadress med all aktuell information om projektet och dess status. Tveka inte att höra av dig till ansvarig mäklare om du har vidare frågor.

Tidsplan fram till inflyttning


 • Lansering

  Lansering


  Nu går att anmäla intresse för projektet samt få information om hur försäljningen kommer att gå till. Vi uppdaterar sedan löpande informationen om projektet fram till säljstarten via vår hemsida, nyhetsbrev och våra sociala kanaler.
 • Säljstart

  Säljstart


  Från och med denna dag går det att boka ett radhus i projektet - bokningsavtal skrivs och i samband med det betalas en bokningsavgift på 25.000kr
 • Tomtavtal

  Tomtavtal


  Ett juridiskt bindande avtal som tecknas för köp av tomt. I anslutning till att tomtavtal skrivs tecknas även entreprenadavtal (se "Entreprenadavtal/materialval")
 • Entreprenadavtal/materialval

  Entreprenadavtal/materialval


  Nu är det dags att besöka LB-Hus i Bromölla för att teckna entreprenadavtal samt göra de materialval som önskas. I anslutning till att entreprenadavtal skrivs tecknas även tomtavtal (se "Tomtavtal")
 • Tillträde - tomt

  Tillträde - tomt


  Tomten tillträdes och första steget mot ditt drömboende är taget. I samband med tillträdet slutbetalas tomten.
 • Stomresning

  Stomresning


  När stommen är på plats är det dags att erlägga den första av tre delbetalningar av entreprenaden.
 • Inredningsleverans

  Inredningsleverans


  När inredningen har levererats är det dags att erlägga den andra av tre delbetalningar av entreprenaden.
 • Slutbesiktning

  Slutbesiktning


  Innan slutbetalningen kommer det att ske en slutbesiktning av en oberoende besiktningsman. Som köpare är man välkommen att närvara.
 • Tillträde

  Tillträde


  Grattis, du får nu flytta in i din nya bostad! Inför tillträdet skall den sista delen av entreprenadkostnaden erläggas.
 • Garantibesiktning

  Garantibesiktning


  2 år efter tillträde skall det anordnas en kontrollbesiktning där eventuella fel som omfattas av garantin åtgärdas.

Kontakta oss med dina funderingar


Card image cap
Ansvarig mäklare
Card image cap
Fastighetsmäklare

Conny Knutsson

Fastighetsmäklare

0706-98 66 34
conny.knutsson@bjurfors.se

Områdeskarta


Filter

Området - Att bo i Staffanstorp


Staffanstorp ramas in av den skånska karaktären med odlade marker, lummiga byar och vackra naturområden. Familjärt och lugnt, men för den som vill ha lite puls ligger Malmö och Lund endast 15–20 minuter bort med bil eller buss.

Flertalet skolor, förskolor, grönområden och ett stort antal lekplatser bidrar till att Staffanstorp har blivit en så attraktiv plats för barnfamiljer att slå sig till ro på.

Det är enkelt att pendla till Lund och Malmö och med smidiga bussförbindelser transporterar du dig enkelt till någon av de större städerna. Kollektivtrafiken mellan Staffanstorp och Malmö har till exempel bussar som går ungefär var tionde minut.

I Staffanstorp finns närhet till det mesta som du kan behöva i serviceväg och i byns centrum hittar vi förutom dagligvarubutiker även vårdcentral, tandläkare och ett antal gym.

De lokala matvarubutikerna ICA, City Gross, Willys, Netto och Lidl brukar bli alternativen när det kommer till att göra de lite större inköpen inför veckan. För den som vill unna sig att äta ute finns det flera olika restauranger att välja mellan. Allt från libanesiskt, Ala carte och sushi till mysiga traditionella caféer.

Staffanstorp har ett aktivt föreningsliv med flera idrottshallar och fina fotbollsplaner. Den populära Staffansvallen har både gräsplaner, konstgräsplaner och en friidrottsanläggning med löparbana. För dig som gillar att jogga eller promenera hittar du en trevlig motionsslinga vid Gullåkra Mosse.

Vill man smaka på kulturhistoria kan man intaga en god middag vid det populära och anrika Staffanstorps Gästis som slog upp portarna redan i slutet av 1800-talet. Här kan du äta deras populära ”Äggakaga” med stekt fläsk & rårörda lingon, samtidigt som du känner av historiens vingslag.

Ett steg upp.


Bjurfors är Sveriges största privatägda fastighetsmäklarföretag med över 500 medarbetare på fler än 70 kontor runt om i Sverige och vid Medelhavet. Mäklartjänsterna omfattar såväl bostadsrätter, villor, tomter och fritidshus som nyproduktion, tjänster inom förmedling av kommersiella fastigheter och ombildningar till bostadsrätter. Genom en kvalitetssäkrad arbetsmetod och branschens mest dedikerade mäklare har Bjurfors under mer än 50 års tid tagit kunderna till lyckade bostadsaffärer.

Du använder en gammal webbläsare

Gamla webbläsare har bara delvis stöd för ny teknik och ger inte webbplatsen en ärlig chans att leva upp till sin fulla potential. Du kan enkelt ladda ner en annan webbläsare som fungerar bättre. Här är ett axplock moderna webbläsare som fungerar bra!

Uppdatera min webbläsare

Jag vill fortsätta ändå