28 moderna bostäder i attraktiva Högmora

Projektfakta


 • Status Pågående
 • Boarea 24 - 132 kvm
 • Antal rum 1 - 6
 • Tillträde December 2021
 • Boendeform Bostadsrättsförening
 • Adress Södervägen 18A
 • Område Högmora
 • Kommun Huddinge

Beskrivning


Skogsgläntan är ett modernt bostadsprojekt i barnvänliga och naturnära kvarter. Projektet fördelas på 3 olika fastigheter som alla ägs av en och samma bostadsrättsförening. Här kommer flera olika typer av bostäder att byggas, allt ifrån ett studiohus om 24 kvm till stora parhus om 132 kvm varav vissa erbjuder generösa takterrasser om ca 60 kvm.

Nedan finner ni en beskrivning av samtliga hustyper. Bostäderna säljs på ritning till fasta priser och kommer att färdigställas under december 2021.
(Studiovillorna kommer att färdigställas under Mars 2022)

Försäljningen kommer att påbörjas under kommande veckor, tilldelning av bostäder sker i turordning utifrån tidpunkt för intresseanmälan.
Anmäl ert intresse så kommer ansvarig mäklare att kontakta er i turordning när försäljningen påbörjas.

Terrasshusen


4 st bostäder – Slutsålda
132 kvm – 60 kvm terrass
Pris från 4.995.000kr

 

Terrasshusen

Parhus A


8 bostäder
131 kvm + 6 rok
Pris från 4.695.000 kr

Tillträde december 2021

Parhus A

Parhus B


8 bostäder – Slutsålda
70 kvm + 60 kvm loft
Pris från 3.625.000 kr

Parhus B

Studiohusen


8 bostäder
48 kvm – 3 rum och kök
Pris från 2.395.000 kr

Tillträde Mars 2022

Studiohusen

Bostadsväljare


Nedan finner du en navigator (bostadsväljare) över samtliga bostäder i projektet. Bostäderna går att filtrera för att begränsa antal rum, pris samt boarea med hjälp av de olika reglagen nedan. Det går även att sortera bostäderna genom att klicka på de olika rubrikerna.

Material & Tillval


Vi erbjuder nyckelfärdiga bostäder med inredning från kända leverantörer. Du kan själv vara med och påverka ditt framtida boende. Då husen har olika förutsättningar ser paketen för respektive bostadstyp lite olika ut, via länken nedan får ni mer information om de olika valen.

 

Alla bilder


Områdeskarta


Nedan finner ni en områdeskarta där projektet samt närliggande service och handel är markerat.

Filter

Högmora


Projektet ligger i barnvänliga och natursköna Högmora som under den senare åren genomgått en stor förändring från ett bortglömt fritidshusområde till en modern villastad. Närheten till naturen och sjön Magelungen ger möjlighet till motion och avkoppling. Intill projektet byggs en förskola som kommer att stå klar under 2021.

Skolor och förskolor


I Huddinge finns en stort utbud av skolor och förskolor.
I direkt anslutning till skogsgläntan byggs nu en förskola som kommer att färdigställas under 2021.
Det planeras även en skola i Svartvik / Mellansjö men detaljplan/tidsplan för denna är dock ej fastställt från kommunen.

För att läsa mer om befintliga skolor i Huddinge klicka på länken nedan.

Befintliga skolor

Planering


 • Planering

  Planering


  I alla bostadsprojekt är detta ett omfattande arbete med en rad olika aktörer som så arkitekter, konstruktörer, ekonomer, byggherrar stadsbyggnadskontor m.fl.
 • Lansering

  Lansering


  Nu är projektet publikt, det går att anmäla intresse för projektet samt få information om hur försäljningen kommer att gå till. Vi uppdaterar sedan löpande informationen om projektet fram till säljstarten via vår hemsida, nyhetsbrev och våra sociala kanaler.
 • Säljstart

  Säljstart


  Försäljningen av bostäderna är nu i full gång och det är först till kvarn som gäller. Tveka inte att kontakta mäklaren direkt om ni är intresserade av att köpa en bostad.
 • Förhandsavtal

  Förhandsavtal


  Ett juridiskt bindande avtal som tecknas mellan föreningen och köparen.
 • Byggstart

  Byggstart


  När alla tillstånd är på plats påbörjas produktionen av bostäderna.
 • Tillval

  Tillval


  Under hösten 2020 kommer samtliga köpare att bli kontaktade av Derome gällande tillval.
 • Upplåtelseavtal

  Upplåtelseavtal


  När föreningen har erhållit sin ekonomiska plan upplåts lägenheterna till de personer som har tecknat förhandsavtal.
 • Köpargenomgång

  Köpargenomgång


  Innan slutbetalningen skall göras kommer ni att bli inbjuda till en genomgång med byggherren där ni får möjlighet att gå igenom er bostad.
 • Tillträde

  Tillträde


  Grattis, du får nu flytta in i din nya bostad!
 • Garantibesiktning

  Garantibesiktning


  2 år efter tillträde skall det anordnas en kontrollbesiktning där eventuella fel som omfattas av garantin åtgärdas.

Försäljningsprocess


1. Avtal och ekonomi
Vägen fram till tillträde kantas av flera olika avtal och betalning i olika steg. Här följer en beskrivning av de olika avtalen samt information om hur betalningen ska ske.

FÖRHANDSAVTAL
Förhandsavtal är ett bindande avtal mellan dig och bostadsrättsföreningen. Det innebär att bostadsrättsföreningen i framtiden kommer att upplåta bostadsrätten som bostadsrätt till dig, du  förbinder dig samtidigt att köpa bostadsrätten. Uppgifterna i förhandsavtalet grundas på kostnadskalkylen som innehåller en beräkning av insatser och årsavgifter för bostadsrätterna utifrån projektets bedömda kostnader. I samband med tecknandet av förhandsavtal erläggs förskott om 5% av priset. Innan tecknandet av förhandsavtalet görs en kreditupplysning.

UPPLÅTELSEAVTAL
Före tillträdet tecknas upplåtelseavtal med bostadsrättsföreningen. I samband med detta blir du medlem i föreningen. Detta sker när bostadsrättsföreningens ekonomiska plan har registrerats hos Bolagsverket och föreningen fått tillstånd att upplåta bostadsrätt.

BETALNINGSPLAN
Betalningen av bostadsrätten kommer du att göra i olika etapper. Om du har frågor angående betalningar så kontaktar du vår ekonomiavdelning.

1. Förskott om 5 % av priset (dock max 150 000 kr) för bostadsrätten vid tecknandet av förhandsavtalet.
2. På tillträdesdagen skall 95 % av priset betalas till bostadsrättsföreningen.
3. Tillval faktureras från Derome Mark & Bostad och skall betalas två månader innan tillträde.

2. Egna Val
Vi erbjuder nyckelfärdiga bostäder med inredning från kända leverantörer. Du kan själv vara med och påverka ditt framtida boende. På Derome’s tillvalsportal presenteras stilarna i sin helhet.

MULTIMEDIA
Alla bostadsrätter ansluts med fiberanslutning, du behöver inte betala någon anslutningsavgift utan den ingår när du köper bostadsrätten. Fiberanslutningen innebär att du har möjlighet att ansluta bredband, IP-telefoni och tv via fibernätet. För att utnyttja dessa tjänster måste du teckna abonnemang med någon av de tjänsteleverantörer som är förvalda. I vissa fall, där fibernätet inte är tillräckligt utbyggt i området, kan anslutningen komma att ske efter tillträdet.

 

3. Besiktning
FÖRBESIKTNING
För att fånga upp eventuella anmärkningar och skador på bostadsrätten innan slutbesiktningen så utför vi en förbesiktning. Vid förbesiktningen går vi igenom hela huset och bostadsrätten och kontrollerar att alla material är rätt och att det inte finns några skador på inredningen. Genom att göra en förbesiktning har Derome Mark & Bostad möjlighet att åtgärda eventuella brister redan innan du flyttar in i din nya bostadsrätt.

SLUTBESIKTNING
Innan tillträdet så utförs en slutbesiktning av bostadsrätten av en opartisk besiktningsman, där även bostadsrättsföreningen deltar. Slutbesiktningen görs för att säkerställa att bostaden uppfyller det som vi kommit överens om i kontraktet och att bostaden uppfyller de regler och normer som gäller för byggnation av nya bostäder.
De eventuella brister som besiktningsmannen upptäcker åtgärdas kostnadsfritt av Derome Mark & Bostad inom två månader efter slutbesiktningen. Ibland kan det förekomma längre leveranstider på produkter, då åtgärdas felen så snart det går. Efter slutbesiktningen har du sex månader på dig att återkomma till bostadsrättsföreningen med fel som besiktningsmannen inte upptäckt, men som bevisligen fanns vid besiktningstillfället. Detta gäller framförallt funktionsfel på t.ex. vitvaror.

4. Slutbetalning
På tillträdelsedagen skall slutbetalning av lägenheten samt eventuella tillval vara betalda.

5. Inflyttning
Senast 12 veckor innan inflyttning får du besked om en tillträdesdag. På tillträdesdagen träffas vi i din nya
bostad och går igenom drift och skötsel för bostadsrätten. När du sedan visar kvitto på att slutbetalningen är erlagd så får du dina nycklar. Välkommen hem!

Trygghetspaket


Att köpa sin egen bostad, är en av de största affärerna många gör. Vi vill att din bostadsaffär ska kännas trygg och att du ska njuta av resan fram till inflyttningsdagen. Därför erbjuder vi ett trygghetspaket. Som exempel kan vi hjälpa dig vid dubbel boendekostnad och garanterar en välfungerande bostadsrättsförening när du flyttar in. Vi kan även erbjuda avbokningsskydd, från signering av avtal fram till inflyttning. Som en del av Derome, Sveriges största familjeägda träindustri, vill vi erbjuda dig en trygg och smidig resa på väg mot ditt nya hem. Du kan läsa mer om trygghetspaketet på Derome’s hemsida.

Trygghetspaket

Projektfakta


Grundfakta

 • Status Pågående
 • Boarea 24 - 132
 • Antal rum 1 - 6
 • Tillträde December 2021

Adress

Projektutvecklare

Fastighetsinformation

 • Byggnadstyp Parhus
 • Uppvärmning Frånluftsvärmepump med vattenburen golvvärme
 • Ventilation Mekanisk frånluft
 • TV Ansluten via fiber
 • Bredband Fiber
Parkering

Parkering finns till varje bostad, 2 parkeringar för de större bostäderna

Föreningsinformation

 • Förening Brf Skogsgläntan 1
 • Org.nummer 769634-2661
 • Boendeform Bostadsrättsförening

Byggherre


Derome utmärker sig i branschen tack vare kunskapen om hur man bygger hållbara samhällen i trä. Det gäller hela processen från råmark och detaljplaneläggning till markanläggningar och husproduktion. Lyckade samarbeten med kommuner har under åren lett till kommunala markanvisningar på orter där vi har för avsikt att växa. Goda referenser har även gett oss förmånen att köpa privat mark. Vi satsar på hållbart byggande; ekologiskt, socialt och ekonomiskt. Det innefattar både konstruktion och materialval men också att byggnationen anpassas efter de förutsättningar som finns på platsen samt det aktuella områdets behov av bostadsformer.

Vi har kompetens och resurser att bygga upp till sex våningar med trästomme. Att bygga bostäder i trä är flexibelt, kostnadseffektivt och miljövänligare än att bygga i betong.

Derome

Arkitektens tankar


”Vi arbetar med att få yteffektiva hus där man känner att det är bra planlösningar med mycket dagsljus och utblickar. Kontakten mellan ute och inne är viktigt med skjutglaspartier ner till golv.

Naturliga material på husens utsida såsom insida är viktigt.

Attefallshusen i två plan skapar en egen identitet med en spännande formgivning men som ändå med samma storlek och proportioner på fönstren och utvändig färgsättning och material kopplas samman med parhuset.”

Hälsningar Philip Hjorth
Liljewall arkitekter

LiljeWall

Ansvarig Mäklare


Card image cap
Ansvarig mäklare

Marcus Ehn

Försäljningschef Nyproduktion

0730309030
marcus.ehn@bjurfors.se

Anmäl ditt intresse


För att få mer information om projektet samt önskar komma i kontakt med ansvarig mäklare lämna en intresseanmälan nedan.

Jag är intresserad av:

Tack för visat intresse


Du kommer inom kort att få ett mail till angiven e-postadress med all aktuell information om projektet och dess status. Tveka inte att höra av dig till ansvarig mäklare om du har vidare frågor.

Ett steg upp.


Bjurfors är Sveriges största privatägda fastighetsmäklarföretag med över 500 medarbetare på fler än 70 kontor runt om i Sverige och vid Medelhavet. Mäklartjänsterna omfattar såväl bostadsrätter, villor, tomter och fritidshus som nyproduktion, tjänster inom förmedling av kommersiella fastigheter och ombildningar till bostadsrätter. Genom en kvalitetssäkrad arbetsmetod och branschens mest dedikerade mäklare har Bjurfors under mer än 50 års tid tagit kunderna till lyckade bostadsaffärer.

Du använder en gammal webbläsare

Gamla webbläsare har bara delvis stöd för ny teknik och ger inte webbplatsen en ärlig chans att leva upp till sin fulla potential. Du kan enkelt ladda ner en annan webbläsare som fungerar bättre. Här är ett axplock moderna webbläsare som fungerar bra!

Uppdatera min webbläsare

Jag vill fortsätta ändå