I vackra Roslagens skärgård kommer nu 12 parhusbostäder att byggas med gemensam brygga och badstrand

Beskrivning


I vacker gårdsmiljö med omringande gärdsgård, grönskande ängar och bland stora ekar kommer 12 parhusbostäder samt 3 studiovillor att byggas på Solö i Roslagens skärgård. Bostäderna har formats med varsam hand för att smälta in i omgivningen och kommer byggas i klassisk stil med smakfullt färgsatta fasader och spröjsade fönster. Varje bostad kommer ha en stor uteplats där ni kan njuta av den vackra och lummiga skärgårdsmiljön, en perfekt plats för sena sommarkvällar. Fastigheterna kommer vara anslutna till kommunalt vatten och avlopp för bekymmersfritt boende. Bostäderna lämpar sig därför både för permanentboende och som ett lyxigt lantställe när ni behöver komma från stadens pulsen och hämta andan i den idylliska och lantliga skärgårdsmiljön på Solö. På kort promenadavstånd finns även en havsvistelse med bastu samt en mindre sandstrand för härliga sommardagar.

Anmäl intresse för att få uppdateringar via mail samt förtur till bostäder vid säljstarten.

Kortfakta


 • StatusKommande
 • Bostäder15
 • BoendeformParhus
 • UpplåtelseformBostadsrättsförening
 • AdressSOLÖ Ängar
 • OmrådeSolö
 • OrtNorrtälje
 • KommunNorrtälje

Havsvistelse med bastu


Häll upp kaffet i koppen, sätt på dig badrocken och badtofflorna. Ta sedan den korta promenaden ner till föreningens havsvistelse och njuta av morgonkoppen för att sedan ta ett uppfriskande morgondopp. Vid vistelsen finns även en bastu som föreningens medlemmar får nyttja. En alldeles underbar plats för avslappnande dagar i solen eller varför inte en trevlig grillkväll i vacker skärgårdsmiljö.

Bostäderna Exteriört


Det har varit viktigt både för arkitekt och LMR att den karakteristiska lantliga skärgårdsmiljön bevaras. Det ges uttryck i både bostädernas interiör och exteriör samt omgivning. Bland annat så omgärdas hela projektet av en vacker gärdsgård som ramar in och förstärker den lantliga känslan. Liggande träpanelen i traditionella färger tillsammans med vackert spröjsade fönster för tankarna till Bullerbyn. Varje bostad har även försetts med en stor uteplats där mycket tid och planering har lagts på att ge varje uteplats en privat känsla samtidigt som den skall ge vacker utsikt över närområdet.

Bostadstyper


I projektet finns det fyra olika bostadstyper. Genom att klicka på knapparna nedan tas du vidare till de olika bostadstyperna där generell planskiss och rumsbeskrivning finns presenterad.

Parhus 90 kvm

Parhus 90 kvm

Parhus 105 kvm

Parhus 105 kvm

Parhus 120 kvm

parhus 120 kvm

Ängshus

Ängshus

Stilval


I dessa bostäder går det att välja på två olika stilval, Hav & Skog. Båda stilarna strävar efter en mjuk, skandinavisk inredningsstil med neutrala toner som förbinder ute med inne. Genom att trycka på knappen nedan ”materialbeskrivning” tas du till ett samlingsdokument med färgsättning för respektive rum, redovisning av material samt de tillval som finns tillgängliga. Förändringar kan ske.

Stilval Hav

Stilvalet hav ger en behaglig inomhus miljö med neutrala toner som spelar mot blåa nyanser. Inspiration till inredningsvalet kommer från vår svenska skärgård som du som köpare kommer att bli en del av.

Stilval Skog

Stilvalet Skog ger ett varmt och välkomnande intryck där inspiration har hämtats från Solös vackra skogsmiljö. Jordiga toner möter skogens gröna nyanser.

Tillval - Braskamin


Till samtliga parhus finns möjligheten att välja till en braskamin från Jötul. Braskaminen är av gjutjärn och går under modellnamnet F200.

Solö


I hjärtat av Roslagen skärgård finner vi vackra Solö. En ö belägen cirka 15 minuter sydost om Norrtälje. Här finner du snabbt skärgårdskänslan, lugnet och värmen. Nedan följer vidare information om Solö och dess närområde.

Solöbadet

På badplatsen på Solö hittar du en långgrund badplats med sand och gräsmatta. Här är strandlinjen cirka 20 m och brygga och badstege finns. På badplatsen finns också omklädningsrum och toalett. Under sommaren anordnas vanligen simskola på Solöbadet.

Solöbadet

Kommunikation

Från Solö finns busslinje som tar dig vidare ut i skärgården eller in till Norrtälje. Det finns även båttrafik från Solöbrygga som tar dig till Furusund där du kan byta till flertalet andra båtlinjer.

 

Kommunikation

Skola och förskola

I Norrtälje kommun finns flertalet förskolor och skolor. I Norrtäljestad finns bland annat Kvisthamraskolan, Parkskolan, Roslagsskolan och Balderskolan. I Bergshamra finns även där både förskola och grundskola.

Skola och förskola

Roslagen skärgård

Välkommen att njuta av det levande skärgårdslandskapet med naturreservat, nationalparker, skärgårdsjordbruk och genuin skärgårdsbebyggelse. Hitta din favorit bland 13 000 öar.

 

Roslagen skärgård

Områdeskarta


Nedan finner ni en områdeskarta där projektet är markerat.

Filter

Omgivning och avstånd


Busstation –  0,1 km
Solö brygga –  0,7 km
Solö bad – 1 km
Marholmen – 5 km
Högmarsö krog – 10 km
Spillersboda – 10 km (väldigt nära med båt)
Furusunds värdshus – 11 km
Furusunds sjömack – 11 km
Furusunds färjeläge (färja till yxlan & blidö) – 11 km
Norrtälje c  – 15 km
Stockholm (roslagstull) –  71 km

 

Skärgårdsdestinationer i närheten:

 • Marholmen (minigolf/promenadstråk , restaurang , hotell/stugor, spa)
 • Högmarsö krog (erkänt bra)
 • Fejan(erkänt bra)
 • Rödlöga (idyllisk)
 • Blidö värdshus
 • Finnhamn (erkänt bra & bra gästhamn)
 • Nässlingen (erkänt bra & bra gästhamn)
 • Grinda (erkänt bra & bra gästhamn)
 • Ljusterö
 • Arholma (trevligt utflyktsmål)

 

Närhet till:

Golfbanor
Roslagen GK – 23 km
Sundstag Gk  – 26 km
(har även folkrace, jakt, skytte, paintball och en trevlig restaurang)

Tennis
Norrtälje tennisklubb – 15 km

Padel
Norrtälje Padelcenter – 17 km

Löpspår
Marholmen – 5 km

Längdskidor
Nordrona campus roslagen – 16 km

Utförsåkning
Kvisthamrabacken –  13 km

Alla Bilder


Arkitektens ord


Utgångspunkten för Solö Ängar är att skapa ett område i nära kontakt med naturen. Husen är anpassade för att ta till vara på naturens befintliga värden, den kuperade omgivningen med dess variation av berg, skog och ängar. Husen är placerade för att på bästa sätt skapa utblickar och tomter med både skyddade och soliga lägen. 

Husens arkitektur ska föra tankarna till det traditionellt lantliga. Proportioner och fasadernas snickeridetaljer är noga avvägda för att skapa en samstämd helhet. För att harmoniera med naturen är färgskalan i jordiga toner, samtidigt som traditionella kulörer knyter an till traktens och den svenska träbyggnadshistorian.

Husens interiör präglas av livskvalitet och funktionalitet. Det finns både sociala ytor, med öppen planlösning mellan vardagsrum och kök, samt rum för avskildhet. Materialvalen är tidlösa och hållbara. Färgskalan knyter, liksom exteriören, an till omgivningen och binder samman interiören med naturen. 

Solö Ängar är ett modernt boende, i en naturnära miljö, som passar för olika familjer och ändamål.

 

Filip Areskoug, Arkitekt SAR/MSA

Grundare, Aarch Arkitekter

Projektfakta


Grundfakta

 • StatusKommande
 • Bostäder15

Adress

Projektutvecklare

Fastighetsinformation

 • Konstruktionsår2022
 • UppvärmningFrånluftsvärmepump med vattenburen golvvärme

Föreningsinformation

 • BoendeformParhus
 • UpplåtelseformBostadsrättsförening

Planering


 • Planering

  Planering


  I alla bostadsprojekt är detta ett omfattande arbete med en rad olika aktörer som så arkitekter, konstruktörer, ekonomer, byggherrar stadsbyggnadskontor m.fl.
 • Lansering

  Lansering


  Nu är projektet publikt, det går att anmäla intresse för projektet samt få information om hur försäljningen kommer att gå till. Vi uppdaterar sedan löpande informationen om projektet fram till säljstarten via vår hemsida, nyhetsbrev och våra sociala kanaler.
 • Säljstart

  Säljstart


  Från och med denna dag går det att köpa bostäderna i projektet. Datum för säljstart kommer inom kort.
 • Förhandsavtal

  Förhandsavtal


  Ett juridiskt bindande avtal som tecknas mellan föreningen och köparen.
 • Byggstart

  Byggstart


  När alla tillstånd är på plats påbörjas produktionen av bostäderna.
 • Upplåtelseavtal

  Upplåtelseavtal


  När föreningen har erhållit sin ekonomiska plan upplåts lägenheterna till de personer som har tecknat förhandsavtal.
 • Köpargenomgång

  Köpargenomgång


  Innan slutbetalningen skall göras kommer ni att bli inbjuda till en genomgång med byggherren där ni får möjlighet att gå igenom er bostad.
 • Slutbetalning

  Slutbetalning


  Inför tillträdet skall den slutgiltiga köpeskillingen erläggas.
 • Tillträde

  Tillträde


  Grattis, du får nu flytta in i din nya bostad!
 • Garantibesiktning

  Garantibesiktning


  2 år efter tillträde skall det anordnas en kontrollbesiktning där eventuella fel som omfattas av garantin åtgärdas.

Projektteam


Card image cap
Ansvarig mäklare

Marcus Ehn

Försäljningschef Nyproduktion

0730309030
marcus.ehn@bjurfors.se
Card image cap
Fastighetsmäklare

Marcus Elmersson

Fastighetsmäklare

076-136 56 55
marcus.elmersson@bjurfors.se

Anmäl ditt intresse


Lämna dina kontaktuppgifter för mer information.

Jag är intresserad av:

Tack för visat intresse


Du kommer inom kort att få ett mail till angiven e-postadress med all aktuell information om projektet och dess status. Tveka inte att höra av dig till ansvarig mäklare om du har vidare frågor.

Ett steg upp.


Bjurfors är Sveriges största privatägda fastighetsmäklarföretag med över 500 medarbetare på fler än 70 kontor runt om i Sverige och vid Medelhavet. Mäklartjänsterna omfattar såväl bostadsrätter, villor, tomter och fritidshus som nyproduktion, tjänster inom förmedling av kommersiella fastigheter och ombildningar till bostadsrätter. Genom en kvalitetssäkrad arbetsmetod och branschens mest dedikerade mäklare har Bjurfors under mer än 50 års tid tagit kunderna till lyckade bostadsaffärer.

Du använder en gammal webbläsare

Gamla webbläsare har bara delvis stöd för ny teknik och ger inte webbplatsen en ärlig chans att leva upp till sin fulla potential. Du kan enkelt ladda ner en annan webbläsare som fungerar bättre.Här är ett axplock moderna webbläsare som fungerar bra!

Uppdatera min webbläsare

Jag vill fortsätta ändå