I vackra Roslagens skärgård uppförs 12 parhusbostäder med tillgång till havsvistelse

Beskrivning


Samtliga bostäder är nu färdigställda och inflyttning pågår.

** 24 månader avgiftsfritt **
-Sjöglimt
-Havsvistelse
-Bastu
-Tillgång till en gemensam båt (ny Buster m2)
-Kommunalt vatten & avlopp

I vacker gårdsmiljö med omringande gärdsgård, grönskande ängar och bland stora ekar uppförs 12 parhusbostäder samt 4 studiovillor på Solö i Roslagens skärgård. Bostäderna har formats med varsam hand för att smälta in i omgivningen och kommer byggas i klassisk stil med smakfullt färgsatta fasader och spröjsade fönster. Varje bostad kommer ha en stor uteplats där ni kan njuta av den vackra och lummiga skärgårdsmiljön, en perfekt plats för sena sommarkvällar. Fastigheterna kommer vara anslutna till kommunalt vatten och avlopp för bekymmersfritt boende. Bostäderna lämpar sig därför både för permanentboende och som ett lyxigt lantställe när ni behöver komma från stadens pulsen och hämta andan i den idylliska och lantliga skärgårdsmiljön på Solö. På kort promenadavstånd finns även en havsvistelse med bastu för härliga sommardagar. Föreningens medlemmar kommer gemensamt att disponera en ny Buster M2 som ligger förtöjd på föreningens båtplats.

Nu erbjuds reducerad avgift i föreningen.

Avgiften kommer att reduceras under de tre första åren för samtliga parhus.
Månadsavgiften blir således enligt följande:
– Parhus 90 kvm: 3 995kr/mån
– Parhus 105 kvm: 4 495kr/mån
– Parhus 120 kvm: 4 995kr/mån

Status byggprocess:
Samtliga bostäder är nu färdigställda och inflyttning pågår.

Försäljningsprocess:
Bostäder säljs enligt principen ”först till kvarn”.

Tillträde:
omgående

Säljarna erbjuder nu 24 månader utan avgift för de kvarvarande bostäderna i projektet.
Tvekan inte, kontakta ansvarig mäklare idag.

Kortfakta


 • Status Slutsålt
 • Bostäder 15
 • Boarea 39 - 120 kvm
 • Antal rum 1 - 5
 • Tillträde 26 september 2023
 • Boendeform Parhus/ängshus
 • Upplåtelseform Bostadsrättsförening
 • Adress Solö Ängar
 • Område Solö
 • Ort Norrtälje
 • Kommun Norrtälje


Följ byggprocessen


Byggnationen är nu snart klar och samtliga bostäder går att tillträda innan årsskiftet.

Vi uppdaterar denna sida med det senaste från byggnationen, klicka nedan för att se hur bygget fortlöper.

 

Följ byggprocessen

Havsvistelse med bastu och båt


Häll upp kaffet i koppen, sätt på dig badrocken och badtofflorna. Ta sedan den korta promenaden ner till föreningens havsvistelse och njuta av morgonkoppen för att sedan ta ett uppfriskande morgondopp. Vid vistelsen finns även en bastu som föreningens medlemmar får nyttja. En alldeles underbar plats för avslappnande dagar i solen eller varför inte en trevlig grillkväll i vacker skärgårdsmiljö. Föreningen disponerar också över en ny Buster M2 som ligger förtöjd på föreningens båtplats. En perfekt båt för att kunna ta sig ut i skärgården och utforska både kobbar och skär.

Havsviste


 

En underbar plats bara några minuters gång från Solö Ängar. Här finns en stor gräsyta att sätta ut solstolen på, en liten sandstrand, en längre pir, båtbrygga samt större grillplats. Det vill säga en fantastisk plats att ta del av den vackra skärgårdsmiljön.

 

Bastu


 

Föreningens medlemmar har tillgång till en bastu som är placerad vid havsvistelsen och ger varma bad under årets alla årstider.

 

Buster M2


 

På föreningens båtplats ligger föreningens gemensamma utflyktsbåt, en ny Buster M2. Den är utrustad med plotter och en 40 hästkrafters motor och är den perfekta utflyktsbåten för hela familjen att upptäcka skärgården med dess öar, holmar, kobbar och skär samt trivsamma skärgårdskrogar.

 

Energieffektiva boenden för framtiden


Projektet har utformats med hållbarhet i åtanke. Välisolerade väggar tillsammans med effektivt uppvärmningssystem borgar för låg energiförbrukning som både är bra för miljön och för ekonomin.

Bostäderna i Solö Ängar har en beräknad förbrukning mellan 6000–8000 kWh/år vilket motsvarar cirka 1/3 av en genomsnittlig villas förbrukning (cirka 20 000kWh/år). Lägg då till solceller och ni har nästintill ett självförsörjande hem. Den låga energiförbrukningen möjliggör även för grönt bolån hos flertalet banker som då ger avdrag på bolåneräntan upp till 0,1%. Bostäderna är även förberedda för elbilsladdare.

Beräknad energikostnad för husen i Solö Ängar, vid genomsnittlig elkostnad om 2kr / kWh

BOA                    förbrukning/år                    kostnad/år             kostnad/månad

90 kvm                 6024 kWh/år                         12 048 kr/år              1004 kr/mån*

105 kvm              7213 kWh/år                         14 426 kr/år              1202 kr/mån*

120 kvm               8052 kWh/år                        16 104 kr/år              1342 kr/mån*

*Exklusive nätavgift och elskatt.

Bostädernas Exteriör


Det har varit viktigt både för arkitekten och byggherren att den karakteristiska lantliga skärgårdsmiljön bevaras. Det ges uttryck i både bostädernas interiör och exteriör samt omgivning. Bland annat så omgärdas hela projektet av en vacker gärdesgård som ramar in och förstärker den klassiska karaktären. Liggande träpanelen i traditionella färger tillsammans med vackert spröjsade fönster för tankarna till Bullerbyn. Varje bostad har även försetts med en stor uteplats där mycket tid och planering har lagts på att ge varje uteplats en privat känsla samtidigt som den skall ge vacker utsikt över närområdet.

Bostadstyper


I projektet finns det fyra olika bostadstyper. Genom att klicka på knapparna nedan tas du vidare till de olika bostadstyperna där generell planskiss och rumsbeskrivning finns presenterad.

Parhus 90 kvm

Parhus 90 kvm

Parhus 105 kvm

Parhus 105 kvm

Parhus 120 kvm

parhus 120 kvm

Ängshus 39 kvm

Ängshus 39 kvm

Bostadsnavigator


Nedan finner ni en översikt över alla bostäder i projektet med pris, avgift samt aktuell försäljningsstatus.

Interiör


Bostäderna har genomtänkta och moderna planlösningar där fokus ha legat i att skapa rum för umgänge och socialisering. Detta attribut är särskilt tydligt på entréplan där samtliga bostäder har ett öppet kök som ansluter till vardagsrummet. Köket kommer från Hagaköket och ger gott om arbetsyta och förvaring genom både under- och överskåp. Materialvalen i bostäderna är av yttersta kvalité med samtliga vitvaror från välkända märket SIEMENS. Alla bostäder har genomgående vackert golv av enstavs-parkett i ek, helkaklade badrum med comfortvärme samt garderober från Hagaköket. De två större parhusen (105 & 120 kvm) utrustas med tvättmaskin och torktumlare, ängshusen och parhusen om 90 kvm utrustas med kombimaskin från SIEMENS.

Konceptstil & tillval


Bostäderna färdigställs i konceptstilen Skog. Stilen har en klassisk inredningsstil med moderna färger i neutrala toner där inspiration tagits från omgivningen. Nedan finns en knapp till rumsbeskrivning för respektive bostadstyp. Rumsbeskrivningen innehåller nedanstående information:

 • Färgsättning för respektive rum
 • Redovisning av material
 • Redovisning av maskinell utrustning
 • Tillval som finns tillgängliga

*notera att förändringar kan ske.

Konceptstil - Skog


 

Bostäderna kommer i konceptstilen Skog. Stilen strävar efter en mjuk, skandinavisk inredningsstil med neutrala toner som förbinder ute med inne. Konceptstilen Skog ger ett varmt och välkomnande intryck där inspiration har hämtats från Solös vackra skogsmiljö. Jordiga toner möter skogens gröna nyanser.

 

Rumsbeskrivning parhus - Konceptstil Skog

Tillval - Braskamin


 

Till samtliga parhus finns möjligheten att välja till en braskamin från Jötul som förstärker den lantliga känslan samtidigt som den höjer mysfaktorn.

Pris: 88 500kr

 

Tillval - Badkar


 

Till samtliga parhus kan även badkar från Svedbergs med tillhörande badkarsblandare väljas till. Badkaren installeras då i badrummet på övre plan.

Pris: 11 500kr

 

Solö


I hjärtat av Roslagen skärgård finner vi vackra Solö. En ö belägen cirka 15 minuter sydost om Norrtälje. Här finner du snabbt skärgårdskänslan, lugnet och harmonin. Omgivningen är av varierande karaktär där du finner både skogsområden, åkermark samt skärgårdsmiljö. Området bjuder också på flertalet sjökrogar, naturreservat och badplatser som utmärkta utflyktsmål.

Solöbadet

På badplatsen på Solö hittar du en långgrund badplats med sand och gräsmatta. Här är strandlinjen cirka 20 m och brygga och badstege finns. På badplatsen finns också omklädningsrum och toalett. Under sommaren anordnas vanligen simskola på Solöbadet.

Solöbadet

Kommunikation

Från Solö finns busslinje som tar dig vidare ut i skärgården eller in till Norrtälje. Det finns även båttrafik från Solöbrygga som tar dig till Furusund där du kan byta till flertalet andra båtlinjer.

 

Kommunikation

Skola och förskola

I Norrtälje kommun finns flertalet förskolor och skolor. I Norrtäljestad finns bland annat Kvisthamraskolan, Parkskolan, Roslagsskolan och Balderskolan. I Bergshamra finns även där både förskola och grundskola.

Skola och förskola

Roslagen skärgård

Välkommen att njuta av det levande skärgårdslandskapet med naturreservat, nationalparker, skärgårdsjordbruk och genuin skärgårdsbebyggelse. Hitta din favorit bland 13 000 öar.

 

Roslagen skärgård

Områdeskarta


Nedan finner ni en områdeskarta där projektet är markerat.

Filter

Omgivning och avstånd


Busstation –  0,1 km
Solö brygga –  0,7 km
Solö bad – 1 km
Marholmen – 5 km
Högmarsö krog – 10 km
Spillersboda – 10 km (väldigt nära med båt)
Furusunds värdshus – 11 km
Furusunds sjömack – 11 km
Furusunds färjeläge (färja till yxlan & blidö) – 11 km
Norrtälje c  – 15 km
Stockholm (roslagstull) –  71 km

 

Skärgårdsdestinationer i närheten:

 • Marholmen (minigolf/promenadstråk , restaurang , hotell/stugor, spa)
 • Högmarsö krog (erkänt bra)
 • Fejan(erkänt bra)
 • Rödlöga (idyllisk)
 • Blidö värdshus
 • Finnhamn (erkänt bra & bra gästhamn)
 • Nässlingen (erkänt bra & bra gästhamn)
 • Grinda (erkänt bra & bra gästhamn)
 • Ljusterö
 • Arholma (trevligt utflyktsmål)

 

Närhet till:

Golfbanor
Roslagen GK – 23 km
Sundstag Gk  – 26 km
(har även folkrace, jakt, skytte, paintball och en trevlig restaurang)

Tennis
Norrtälje tennisklubb – 15 km

Padel
Norrtälje Padelcenter – 17 km

Löpspår
Marholmen – 5 km

Längdskidor
Nordrona campus roslagen – 16 km

Utförsåkning
Kvisthamrabacken –  13 km

Arkitektens ord


Utgångspunkten för Solö Ängar är att skapa ett område i nära kontakt med naturen. Husen är anpassade för att ta till vara på naturens befintliga värden, den kuperade omgivningen med dess variation av berg, skog och ängar. Husen är placerade för att på bästa sätt skapa utblickar och tomter med både skyddade och soliga lägen. 

Husens arkitektur ska föra tankarna till det traditionellt lantliga. Proportioner och fasadernas snickeridetaljer är noga avvägda för att skapa en samstämd helhet. För att harmoniera med naturen är färgskalan i jordiga toner, samtidigt som traditionella kulörer knyter an till traktens och den svenska träbyggnadshistorian.

Husens interiör präglas av livskvalitet och funktionalitet. Det finns både sociala ytor, med öppen planlösning mellan vardagsrum och kök, samt rum för avskildhet. Materialvalen är tidlösa och hållbara. Färgskalan knyter, liksom exteriören, an till omgivningen och binder samman interiören med naturen. 

Solö Ängar är ett modernt boende, i en naturnära miljö, som passar för olika familjer och ändamål.

 

Filip Areskoug, Arkitekt SAR/MSA

Grundare, Aarch Arkitekter

LMR Byggnads AB


L.M.R. Byggnads AB är ett familjeägt företag med genuin yrkeskompetens och yrkesstolthet.

Genom långsiktigt och kvalitativt agerande har vi byggt upp erfarenhet, kunskap och relationer som tillför betydande mervärden för våra kunder.

De har lång erfarenhet av nyproduktion av villor, grupphusområden och flerbostadshus med högtställda krav på arkitektur, kvalitet, driftekonomi och boendemiljö.

L.M.R har egna projektledare, mark- och anläggningsarbetare, snickare, elektriker, plattsättare och målare. Vi samarbetar med utvalda arkitekter, konstruktörer, inredningskonsulter, markplaneringskonsulter och installationskonsulter m fl.

Företaget startades 1989. Idag är de ca 50 anställda och verkar främst i Stockholms län och Mälardalen.

Willa Nordic


Willa Nordic en ledande husleverantör med stor erfarenhet och kunskap som sträcker sig tillbaka till 1989 med runt 4000 projekt i bagaget. Denna kunskap och erfarenhet kommer nu Solö Ängar tillgodo.

Willa Nordic har sin tillverkning mitt i det småländska trähusriket. I århundranden har man byggt hus av miljövänligt och närproducerat trämaterial i bygden. Trä förbrukar koldioxid under sin tillväxt och binder koldioxid under hela sin livslängd som kan uppgå till flera hundra år. I sanning en miljövinst att uppmärksamma.

Willa Nordic

Projektfakta


Grundfakta

 • Status Slutsålt
 • Bostäder 15
 • Boarea 39 - 120
 • Antal rum 1 - 5
 • Tillträde 26 september 2023

Adress

 • Adress Solö Ängar
 • Område Solö
 • Ort Norrtälje
 • Kommun Norrtälje

Projektutvecklare

Fastighetsinformation

 • Byggnadstyp Parhus/ängshus
 • Konstruktionsår 2022
 • Uppvärmning Frånluftsvärmepump med vattenburen golvvärme på båda planen (Parhus), Luft/ luft värmepump med värme och kyla (ängshus)
 • Ventilation Mekanisk frånluft, tilluft via spaltventiler
 • TV Anslutning via fiber
 • Bredband Fiber
Parkering

Parkering finns till varje bostad

Föreningsinformation

 • Förening Brf Solö ängar
 • Org.nummer 769640-7035
 • Boendeform Parhus/ängshus
 • Upplåtelseform Bostadsrättsförening

Planering


 • Planering

  Planering


  I alla bostadsprojekt är detta ett omfattande arbete med en rad olika aktörer som så arkitekter, konstruktörer, ekonomer, byggherrar stadsbyggnadskontor m.fl.
 • Lansering

  Lansering


  Nu är projektet publikt, det går att anmäla intresse för projektet samt få information om hur försäljningen kommer att gå till. Vi uppdaterar sedan löpande informationen om projektet fram till säljstarten via vår hemsida, nyhetsbrev och våra sociala kanaler.
 • Säljstart

  Säljstart


  Från och med denna dag går det att köpa bostäderna i projektet. Datum för säljstart kommer inom kort.
 • Förhandsavtal

  Förhandsavtal


  Ett juridiskt bindande avtal som tecknas mellan föreningen och köparen.
 • Byggstart

  Byggstart


  När alla tillstånd är på plats påbörjas produktionen av bostäderna.
 • Upplåtelseavtal

  Upplåtelseavtal


  När föreningen har erhållit sin ekonomiska plan upplåts lägenheterna till de personer som har tecknat förhandsavtal.
 • Köpargenomgång

  Köpargenomgång


  Innan slutbetalningen skall göras kommer ni att bli inbjuda till en genomgång med byggherren där ni får möjlighet att gå igenom er bostad.
 • Slutbetalning

  Slutbetalning


  Inför tillträdet skall den slutgiltiga köpeskillingen erläggas.
 • Tillträde

  Tillträde


  Samtliga bostäder är nu färdigställda och redo att tillträda.
 • Garantibesiktning

  Garantibesiktning


  2 år efter tillträde skall det anordnas en kontrollbesiktning där eventuella fel som omfattas av garantin åtgärdas.

Från avtal till inflytt


1. Avtal

Vägen fram till tillträde kantas av flera olika avtal och betalning i olika steg. Här följer en beskrivning av de olika avtalen samt information om hur betalningen ska ske.

 

UPPLÅTELSEAVTAL

Före tillträdet tecknas upplåtelseavtal med bostadsrättsföreningen. I samband med detta blir du medlem i föreningen. Detta sker när bostadsrättsföreningens ekonomiska plan har registrerats hos Bolagsverket och föreningen fått tillstånd att upplåta bostadsrätten. I samband med tecknandet av upplåtelseavtalet betalas en delsumma som består av 10% av den totala köpeskillingen.

2. Betalningsplan

Betalningen av bostadsrätten kommer du att göra i olika etapper. Om du har frågor angående betalningar vänligen kontakta ansvarig mäklare.

 1. Vid tecknande av upplåtelseavtal betalas 10% av köpeskillingen.
 2. Resterande belopp betalas i samband med tillträdet.

 

3. Inredningsval 

Vi erbjuder nyckelfärdiga bostäder med inredning från kända leverantörer såsom Siemens, Kährs, Hagakök mfl. 

MULTIMEDIA

Alla bostadsrätter ansluts med fiberanslutning, du behöver inte betala någon anslutningsavgift utan den ingår när du köper bostadsrätten. Fiberanslutningen innebär att du har möjlighet att ansluta bredband, IP-telefoni och tv via fibernätet. För att utnyttja dessa tjänster måste du teckna eget abonnemang.

4. Besiktning

FÖRBESIKTNING

För att fånga upp eventuella anmärkningar och skador på bostadsrätten innan slutbesiktningen så utför LMR Byggnads AB en förbesiktning. Vid förbesiktningen gås hela huset igenom och bostadsrätten kontrolleras så att alla material är rätt och att det inte finns några skador på inredningen. Genom att göra en förbesiktning har LMR Byggnads AB möjlighet att åtgärda eventuella brister redan innan du flyttar in i din nya bostadsrätt.

SLUTBESIKTNING

Innan tillträdet så utförs en slutbesiktning av bostadsrätten av en opartisk besiktningsman, där även bostadsrättsföreningen deltar. Slutbesiktningen görs för att säkerställa att bostaden uppfyller det som vi kommit överens om i kontraktet och att bostaden uppfyller de regler och normer som gäller för byggnation av nya bostäder.

De eventuella brister som besiktningsmannen upptäcker åtgärdas kostnadsfritt av LMR Byggnads AB inom två månader efter slutbesiktningen. Ibland kan det förekomma längre leveranstider på produkter, då åtgärdas felen så snart det går. Efter slutbesiktningen har du sex månader på dig att återkomma till bostadsrättsföreningen med fel som besiktningsmannen inte upptäckt, men som bevisligen fanns vid besiktningstillfället. Detta gäller framför allt funktionsfel på t.ex. vitvaror.

5. Inflyttning

Senast 12 veckor innan inflyttning får du besked om en tillträdesdag. På tillträdesdagen träffas vi i din nya bostad och går igenom drift och skötsel för bostadsrätten. När du sedan visar kvitto på att slutbetalningen är erlagd så får du dina nycklar. Välkommen hem!

6. Styrelsearbete

Från att föreningen startas finns en interimsstyrelse på plats vars uppgift är att tillfälligt driva föreningen framåt. Normalt drivs föreningen av denna interimsstyrelse under de första 6–12 månaderna för att sedan lämna över ansvaret till föreningsmedlemmarna efter nästkommande årsstämma.

7. Garantibesiktning

Två år efter godkänd slutbesiktning sker en så kallad garantibesiktning. Eventuella garantifel åtgärdas. Efter garantitiden omfattas själva byggnaden av en byggfelsförsäkring som gäller ytterligare 8 år efter garantibesiktningen.

Projektteam


Card image cap
Ansvarig mäklare

Marcus Ehn

Försäljningschef Nyproduktion

0730309030
marcus.ehn@bjurfors.se

Anmäl ditt intresse


Lämna dina kontaktuppgifter för mer information.

Jag är intresserad av:

Tack för visat intresse


Du kommer inom kort att få ett mail till angiven e-postadress med all aktuell information om projektet och dess status. Tveka inte att höra av dig till ansvarig mäklare om du har vidare frågor.

Ett steg upp.


Bjurfors är Sveriges största privatägda fastighetsmäklarföretag med över 500 medarbetare på fler än 70 kontor runt om i Sverige och vid Medelhavet. Mäklartjänsterna omfattar såväl bostadsrätter, villor, tomter och fritidshus som nyproduktion, tjänster inom förmedling av kommersiella fastigheter och ombildningar till bostadsrätter. Genom en kvalitetssäkrad arbetsmetod och branschens mest dedikerade mäklare har Bjurfors under mer än 50 års tid tagit kunderna till lyckade bostadsaffärer.

Du använder en gammal webbläsare

Gamla webbläsare har bara delvis stöd för ny teknik och ger inte webbplatsen en ärlig chans att leva upp till sin fulla potential. Du kan enkelt ladda ner en annan webbläsare som fungerar bättre. Här är ett axplock moderna webbläsare som fungerar bra!

Uppdatera min webbläsare

Jag vill fortsätta ändå