I vackra Roslagens skärgård uppförs 12 parhusbostäder med tillgång till havsvistelse

Beskrivning


**Visning 22/1 kl. 12.00-12.45**

** Försäljning pågår**

I vacker gårdsmiljö med omringande gärdsgård, grönskande ängar och bland stora ekar uppförs 12 parhusbostäder samt 3 studiovillor på Solö i Roslagens skärgård. Bostäderna har formats med varsam hand för att smälta in i omgivningen och kommer byggas i klassisk stil med smakfullt färgsatta fasader och spröjsade fönster. Varje bostad kommer ha en stor uteplats där ni kan njuta av den vackra och lummiga skärgårdsmiljön, en perfekt plats för sena sommarkvällar. Fastigheterna kommer vara anslutna till kommunalt vatten och avlopp för bekymmersfritt boende. Bostäderna lämpar sig därför både för permanentboende och som ett lyxigt lantställe när ni behöver komma från stadens pulsen och hämta andan i den idylliska och lantliga skärgårdsmiljön på Solö. På kort promenadavstånd finns även en havsvistelse med bastu för härliga sommardagar.

Försäljningsprocess:
Bostäder säljs enligt principen ”först till kvarn”.

Kortfakta


 • StatusPågående
 • Bostäder15
 • Boarea39 - 120 kvm
 • Antal rum1 - 5
 • TillträdeKvartal 3 (Q3) 2023
 • BoendeformParhus/ängshus
 • UpplåtelseformBostadsrättsförening
 • AdressSolö Ängar
 • OmrådeSolö
 • OrtNorrtälje
 • KommunNorrtälje

Översikt


Havsvistelse med bastu


Häll upp kaffet i koppen, sätt på dig badrocken och badtofflorna. Ta sedan den korta promenaden ner till föreningens havsvistelse och njuta av morgonkoppen för att sedan ta ett uppfriskande morgondopp. Vid vistelsen finns även en bastu som föreningens medlemmar får nyttja. En alldeles underbar plats för avslappnande dagar i solen eller varför inte en trevlig grillkväll i vacker skärgårdsmiljö.

Energieffektiva boenden för framtiden


Projektet har utformats med hållbarhet i åtanke. Välisolerade väggar tillsammans med effektivt uppvärmningssystem borgar för låg energiförbrukning som både är bra för miljön och för ekonomin.

Bostäderna i Solö Ängar har en beräknad förbrukning mellan 6000–8000 kWh/år vilket motsvarar cirka 1/3 av en genomsnittlig villas förbrukning (cirka 20 000kWh/år). Lägg då till solceller och ni har nästintill ett självförsörjande hem. Den låga energiförbrukningen möjliggör även för grönt bolån hos flertalet banker som då ger avdrag på bolåneräntan upp till 0,1%. Bostäderna är även förberedda för elbilsladdare.

Beräknad energikostnad för husen i Solö Ängar, vid genomsnittlig elkostnad om 2kr / kWh

BOA                    förbrukning/år                    kostnad/år             kostnad/månad

90 kvm                 6024 kWh/år                         12 048 kr/år              1004 kr/mån*

105 kvm              7213 kWh/år                         14 426 kr/år              1202 kr/mån*

120 kvm               8052 kWh/år                        16 104 kr/år              1342 kr/mån*

*Exklusive nätavgift och elskatt.

Bostädernas Exteriör


Det har varit viktigt både för arkitekten och byggherren att den karakteristiska lantliga skärgårdsmiljön bevaras. Det ges uttryck i både bostädernas interiör och exteriör samt omgivning. Bland annat så omgärdas hela projektet av en vacker gärdesgård som ramar in och förstärker den klassiska karaktären. Liggande träpanelen i traditionella färger tillsammans med vackert spröjsade fönster för tankarna till Bullerbyn. Varje bostad har även försetts med en stor uteplats där mycket tid och planering har lagts på att ge varje uteplats en privat känsla samtidigt som den skall ge vacker utsikt över närområdet.

Bostadstyper


I projektet finns det fyra olika bostadstyper. Genom att klicka på knapparna nedan tas du vidare till de olika bostadstyperna där generell planskiss och rumsbeskrivning finns presenterad.

Parhus 90 kvm

Parhus 90 kvm

Parhus 105 kvm

Parhus 105 kvm

Parhus 120 kvm

parhus 120 kvm

Ängshus 39 kvm

Ängshus 39 kvm

Bostadsnavigator


Nedan finner ni en översikt över alla bostäder i projektet med pris, avgift samt aktuell försäljningsstatus.

Interiör


Bostäderna har genomtänkta och moderna planlösningar där fokus ha legat i att skapa rum för umgänge och socialisering. Detta attribut är särskilt tydligt på entréplan där samtliga bostäder har ett öppet kök som ansluter till vardagsrummet. Köket kommer från Hagaköket och ger gott om arbetsyta och förvaring genom både under- och överskåp. Materialvalen i bostäderna är av yttersta kvalité med samtliga vitvaror från välkända märket SIEMENS. Alla bostäder har genomgående vackert golv av enstavs-parkett i ek, helkaklade badrum med comfortvärme samt garderober från Hagaköket. De två större parhusen (105 & 120 kvm) utrustas med tvättmaskin och torktumlare, ängshusen och parhusen om 90 kvm utrustas med kombimaskin från SIEMENS.

Konceptstil & tillval


Bostäderna färdigställs i konceptstilen Skog. Stilen har en klassisk inredningsstil med moderna färger i neutrala toner där inspiration tagits från omgivningen. Nedan finns en knapp till rumsbeskrivning för respektive bostadstyp. Rumsbeskrivningen innehåller nedanstående information:

 • Färgsättning för respektive rum
 • Redovisning av material
 • Redovisning av maskinell utrustning
 • Tillval som finns tillgängliga

*notera att förändringar kan ske.

Konceptstil - Skog


 

Bostäderna kommer i konceptstilen Skog. Stilen strävar efter en mjuk, skandinavisk inredningsstil med neutrala toner som förbinder ute med inne. Konceptstilen Skog ger ett varmt och välkomnande intryck där inspiration har hämtats från Solös vackra skogsmiljö. Jordiga toner möter skogens gröna nyanser.

 

Rumsbeskrivning parhus - Konceptstil Skog

Tillval - Braskamin


 

Till samtliga parhus finns möjligheten att välja till en braskamin från Jötul som förstärker den lantliga känslan samtidigt som den höjer mysfaktorn.

Pris: 88 500kr

 

Tillval - Badkar


 

Till samtliga parhus kan även badkar från Svedbergs med tillhörande badkarsblandare väljas till. Badkaren installeras då i badrummet på övre plan.

Pris: 11 500kr

 

Solö


I hjärtat av Roslagen skärgård finner vi vackra Solö. En ö belägen cirka 15 minuter sydost om Norrtälje. Här finner du snabbt skärgårdskänslan, lugnet och harmonin. Omgivningen är av varierande karaktär där du finner både skogsområden, åkermark samt skärgårdsmiljö. Området bjuder också på flertalet sjökrogar, naturreservat och badplatser som utmärkta utflyktsmål.

Solöbadet

På badplatsen på Solö hittar du en långgrund badplats med sand och gräsmatta. Här är strandlinjen cirka 20 m och brygga och badstege finns. På badplatsen finns också omklädningsrum och toalett. Under sommaren anordnas vanligen simskola på Solöbadet.

Solöbadet

Kommunikation

Från Solö finns busslinje som tar dig vidare ut i skärgården eller in till Norrtälje. Det finns även båttrafik från Solöbrygga som tar dig till Furusund där du kan byta till flertalet andra båtlinjer.

 

Kommunikation

Skola och förskola

I Norrtälje kommun finns flertalet förskolor och skolor. I Norrtäljestad finns bland annat Kvisthamraskolan, Parkskolan, Roslagsskolan och Balderskolan. I Bergshamra finns även där både förskola och grundskola.

Skola och förskola

Roslagen skärgård

Välkommen att njuta av det levande skärgårdslandskapet med naturreservat, nationalparker, skärgårdsjordbruk och genuin skärgårdsbebyggelse. Hitta din favorit bland 13 000 öar.

 

Roslagen skärgård

Områdeskarta


Nedan finner ni en områdeskarta där projektet är markerat.

Filter

Omgivning och avstånd


Busstation –  0,1 km
Solö brygga –  0,7 km
Solö bad – 1 km
Marholmen – 5 km
Högmarsö krog – 10 km
Spillersboda – 10 km (väldigt nära med båt)
Furusunds värdshus – 11 km
Furusunds sjömack – 11 km
Furusunds färjeläge (färja till yxlan & blidö) – 11 km
Norrtälje c  – 15 km
Stockholm (roslagstull) –  71 km

 

Skärgårdsdestinationer i närheten:

 • Marholmen (minigolf/promenadstråk , restaurang , hotell/stugor, spa)
 • Högmarsö krog (erkänt bra)
 • Fejan(erkänt bra)
 • Rödlöga (idyllisk)
 • Blidö värdshus
 • Finnhamn (erkänt bra & bra gästhamn)
 • Nässlingen (erkänt bra & bra gästhamn)
 • Grinda (erkänt bra & bra gästhamn)
 • Ljusterö
 • Arholma (trevligt utflyktsmål)

 

Närhet till:

Golfbanor
Roslagen GK – 23 km
Sundstag Gk  – 26 km
(har även folkrace, jakt, skytte, paintball och en trevlig restaurang)

Tennis
Norrtälje tennisklubb – 15 km

Padel
Norrtälje Padelcenter – 17 km

Löpspår
Marholmen – 5 km

Längdskidor
Nordrona campus roslagen – 16 km

Utförsåkning
Kvisthamrabacken –  13 km

Alla Bilder


Arkitektens ord


Utgångspunkten för Solö Ängar är att skapa ett område i nära kontakt med naturen. Husen är anpassade för att ta till vara på naturens befintliga värden, den kuperade omgivningen med dess variation av berg, skog och ängar. Husen är placerade för att på bästa sätt skapa utblickar och tomter med både skyddade och soliga lägen. 

Husens arkitektur ska föra tankarna till det traditionellt lantliga. Proportioner och fasadernas snickeridetaljer är noga avvägda för att skapa en samstämd helhet. För att harmoniera med naturen är färgskalan i jordiga toner, samtidigt som traditionella kulörer knyter an till traktens och den svenska träbyggnadshistorian.

Husens interiör präglas av livskvalitet och funktionalitet. Det finns både sociala ytor, med öppen planlösning mellan vardagsrum och kök, samt rum för avskildhet. Materialvalen är tidlösa och hållbara. Färgskalan knyter, liksom exteriören, an till omgivningen och binder samman interiören med naturen. 

Solö Ängar är ett modernt boende, i en naturnära miljö, som passar för olika familjer och ändamål.

 

Filip Areskoug, Arkitekt SAR/MSA

Grundare, Aarch Arkitekter

LMR Byggnads AB


L.M.R. Byggnads AB är ett familjeägt företag med genuin yrkeskompetens och yrkesstolthet.

Genom långsiktigt och kvalitativt agerande har vi byggt upp erfarenhet, kunskap och relationer som tillför betydande mervärden för våra kunder.

De har lång erfarenhet av nyproduktion av villor, grupphusområden och flerbostadshus med högtställda krav på arkitektur, kvalitet, driftekonomi och boendemiljö.

L.M.R har egna projektledare, mark- och anläggningsarbetare, snickare, elektriker, plattsättare och målare. Vi samarbetar med utvalda arkitekter, konstruktörer, inredningskonsulter, markplaneringskonsulter och installationskonsulter m fl.

Företaget startades 1989. Idag är de ca 50 anställda och verkar främst i Stockholms län och Mälardalen.

Willa Nordic


Willa Nordic en ledande husleverantör med stor erfarenhet och kunskap som sträcker sig tillbaka till 1989 med runt 4000 projekt i bagaget. Denna kunskap och erfarenhet kommer nu Solö Ängar tillgodo.

Willa Nordic har sin tillverkning mitt i det småländska trähusriket. I århundranden har man byggt hus av miljövänligt och närproducerat trämaterial i bygden. Trä förbrukar koldioxid under sin tillväxt och binder koldioxid under hela sin livslängd som kan uppgå till flera hundra år. I sanning en miljövinst att uppmärksamma.

Willa Nordic

Projektfakta


Grundfakta

 • StatusPågående
 • Bostäder15
 • Boarea39 - 120
 • Antal rum1 - 5
 • TillträdeKvartal 3 (Q3) 2023

Adress

Projektutvecklare

Fastighetsinformation

 • ByggnadstypParhus/ängshus
 • Konstruktionsår2022
 • UppvärmningFrånluftsvärmepump med vattenburen golvvärme på båda planen (Parhus),Luft/ luft värmepump med värme och kyla (ängshus)
 • VentilationMekanisk frånluft, tilluft via spaltventiler
 • TVAnslutning via fiber
 • BredbandFiber
Parkering

Parkering finns till varje bostad

  Föreningsinformation

  • FöreningBrf Solö ängar
  • Org.nummer769640-7035
  • BoendeformParhus/ängshus
  • UpplåtelseformBostadsrättsförening

  Från intresse till avtal


  Intresseanmälan

  Genom hela säljprocessen finns möjligheten att lämna en intresseanmälan. Det ger information till ansvarig mäklare om ert intresse som kommer hålla er informerade om projektet. Vid anmälan innan köpanmälan går ut ger intresseanmälan er möjligheten till köpanmälan som ligger till grund för tilldelningen av bostäderna.

  Köpanmälan

  Innan säljstart kommer intresseanmälda få utskickat en köpanmälan. Inlämnad köpanmälan är en bekräftelse på ert fortsatta intresse och där tidpunkten för inlämnad köpanmälan kommer ligga tillgrund för tilldelning av bostäderna vid säljstart. Därav är det viktigt att besvara köpanmälan så fort som möjligt och inom angiven tid. Notera att köpanmälan ej är juridiskt bindande.

  Säljstart

  Vid säljstart kommer möjligheten finnas att tecknas sig för en bostad och eventuellt reservera denna för en kortare period.

  Publik försäljning

  Eventuellt kvarvarande bostäder efter säljstart kommer säljas efter principen ”först till kvarn”.

  Bostadsreservation

  Reservation av bostad är möjlig i upp till 7 dagar. I samband med bostadsreservation kommer förhandsavtal skickas ut för signering. Förhandsavtalet är juridiskt bindande och förknippat med en kostnad

   

  För vidare information gällande avtal, betalningsplan och besiktning vänligen se nedanstående avsnitt ”Från avtal till inflytt”.

  Planering


  • Planering

   Planering


   I alla bostadsprojekt är detta ett omfattande arbete med en rad olika aktörer som så arkitekter, konstruktörer, ekonomer, byggherrar stadsbyggnadskontor m.fl.
  • Lansering

   Lansering


   Nu är projektet publikt, det går att anmäla intresse för projektet samt få information om hur försäljningen kommer att gå till. Vi uppdaterar sedan löpande informationen om projektet fram till säljstarten via vår hemsida, nyhetsbrev och våra sociala kanaler.
  • Säljstart

   Säljstart


   Från och med denna dag går det att köpa bostäderna i projektet. Datum för säljstart kommer inom kort.
  • Förhandsavtal

   Förhandsavtal


   Ett juridiskt bindande avtal som tecknas mellan föreningen och köparen.
  • Byggstart

   Byggstart


   När alla tillstånd är på plats påbörjas produktionen av bostäderna.
  • Upplåtelseavtal

   Upplåtelseavtal


   När föreningen har erhållit sin ekonomiska plan upplåts lägenheterna till de personer som har tecknat förhandsavtal.
  • Köpargenomgång

   Köpargenomgång


   Innan slutbetalningen skall göras kommer ni att bli inbjuda till en genomgång med byggherren där ni får möjlighet att gå igenom er bostad.
  • Slutbetalning

   Slutbetalning


   Inför tillträdet skall den slutgiltiga köpeskillingen erläggas.
  • Tillträde

   Tillträde


   Grattis, du får nu flytta in i din nya bostad!
  • Garantibesiktning

   Garantibesiktning


   2 år efter tillträde skall det anordnas en kontrollbesiktning där eventuella fel som omfattas av garantin åtgärdas.

  Från avtal till inflytt


  1. Avtal

  Vägen fram till tillträde kantas av flera olika avtal och betalning i olika steg. Här följer en beskrivning av de olika avtalen samt information om hur betalningen ska ske.

  FÖRHANDSAVTAL

  Förhandsavtal är ett bindande avtal mellan dig och bostadsrättsföreningen. Det innebär att bostadsrättsföreningen i framtiden kommer att upplåta bostadsrätten som bostadsrätt till dig, du förbinder dig samtidigt att köpa bostadsrätten. Uppgifterna i förhandsavtalet grundas på kostnadskalkylen som innehåller en beräkning av insatser och årsavgifter för bostadsrätterna utifrån projektets bedömda kostnader. I samband med tecknandet av förhandsavtal erläggs förskott om 50 000kr. Innan tecknandet av förhandsavtalet görs en kreditupplysning.

  UPPLÅTELSEAVTAL

  Före tillträdet tecknas upplåtelseavtal med bostadsrättsföreningen. I samband med detta blir du medlem i föreningen. Detta sker när bostadsrättsföreningens ekonomiska plan har registrerats hos Bolagsverket och föreningen fått tillstånd att upplåta bostadsrätten. I samband med tecknandet av upplåtelseavtalet betalas en delsumma som består av 10% av den totala köpeskillingen (inkl. tillval) reducerat med förskottet om 50 000kr.

  2. Betalningsplan

  Betalningen av bostadsrätten kommer du att göra i olika etapper. Om du har frågor angående betalningar vänligen kontakta ansvarig mäklare.

  1. Förskott om 50 000kr för bostadsrätten vid tecknandet av förhandsavtalet.
  2. Vid tecknande av upplåtelseavtal betalas 10% av köpeskillingen reducerat med förskottet.
  3. Resterande belopp betalas i samband med tillträdet.

   

  3. Inredningsval och tillval

  Vi erbjuder nyckelfärdiga bostäder med inredning från kända leverantörer. Du kan själv vara med och påverka ditt framtida boende. På projekthemsidan presenteras de olika stilpaketen samt tillval av braskamin i sin helhet.

  MULTIMEDIA

  Alla bostadsrätter ansluts med fiberanslutning, du behöver inte betala någon anslutningsavgift utan den ingår när du köper bostadsrätten. Fiberanslutningen innebär att du har möjlighet att ansluta bredband, IP-telefoni och tv via fibernätet. För att utnyttja dessa tjänster måste du teckna eget abonnemang.

  4. Besiktning

  FÖRBESIKTNING

  För att fånga upp eventuella anmärkningar och skador på bostadsrätten innan slutbesiktningen så utför LMR Byggnads AB en förbesiktning. Vid förbesiktningen gås hela huset igenom och bostadsrätten kontrolleras så att alla material är rätt och att det inte finns några skador på inredningen. Genom att göra en förbesiktning har LMR Byggnads AB möjlighet att åtgärda eventuella brister redan innan du flyttar in i din nya bostadsrätt.

  SLUTBESIKTNING

  Innan tillträdet så utförs en slutbesiktning av bostadsrätten av en opartisk besiktningsman, där även bostadsrättsföreningen deltar. Slutbesiktningen görs för att säkerställa att bostaden uppfyller det som vi kommit överens om i kontraktet och att bostaden uppfyller de regler och normer som gäller för byggnation av nya bostäder.

  De eventuella brister som besiktningsmannen upptäcker åtgärdas kostnadsfritt av LMR Byggnads AB inom två månader efter slutbesiktningen. Ibland kan det förekomma längre leveranstider på produkter, då åtgärdas felen så snart det går. Efter slutbesiktningen har du sex månader på dig att återkomma till bostadsrättsföreningen med fel som besiktningsmannen inte upptäckt, men som bevisligen fanns vid besiktningstillfället. Detta gäller framför allt funktionsfel på t.ex. vitvaror.

  5. Inflyttning

  Senast 12 veckor innan inflyttning får du besked om en tillträdesdag. På tillträdesdagen träffas vi i din nya bostad och går igenom drift och skötsel för bostadsrätten. När du sedan visar kvitto på att slutbetalningen är erlagd så får du dina nycklar. Välkommen hem!

  6. Styrelsearbete

  Från att föreningen startas finns en interimsstyrelse på plats vars uppgift är att tillfälligt driva föreningen framåt. Normalt drivs föreningen av denna interimsstyrelse under de första 6–12 månaderna för att sedan lämna över ansvaret till föreningsmedlemmarna efter nästkommande årsstämma.

  7. Garantibesiktning

  Två år efter godkänd slutbesiktning sker en så kallad garantibesiktning. Eventuella garantifel åtgärdas. Efter garantitiden omfattas själva byggnaden av en byggfelsförsäkring som gäller ytterligare 8 år efter garantibesiktningen.

  Projektteam


  Card image cap
  Ansvarig mäklare

  Marcus Elmersson

  Fastighetsmäklare

  076-136 56 55
  marcus.elmersson@bjurfors.se
  Card image cap
  Försäljningschef Nyproduktion

  Marcus Ehn

  Försäljningschef Nyproduktion

  0730309030
  marcus.ehn@bjurfors.se

  Anmäl ditt intresse


  Lämna dina kontaktuppgifter för mer information.

  Jag är intresserad av:

  Tack för visat intresse


  Du kommer inom kort att få ett mail till angiven e-postadress med all aktuell information om projektet och dess status. Tveka inte att höra av dig till ansvarig mäklare om du har vidare frågor.

  Ett steg upp.


  Bjurfors är Sveriges största privatägda fastighetsmäklarföretag med över 500 medarbetare på fler än 70 kontor runt om i Sverige och vid Medelhavet. Mäklartjänsterna omfattar såväl bostadsrätter, villor, tomter och fritidshus som nyproduktion, tjänster inom förmedling av kommersiella fastigheter och ombildningar till bostadsrätter. Genom en kvalitetssäkrad arbetsmetod och branschens mest dedikerade mäklare har Bjurfors under mer än 50 års tid tagit kunderna till lyckade bostadsaffärer.

  Du använder en gammal webbläsare

  Gamla webbläsare har bara delvis stöd för ny teknik och ger inte webbplatsen en ärlig chans att leva upp till sin fulla potential. Du kan enkelt ladda ner en annan webbläsare som fungerar bättre.Här är ett axplock moderna webbläsare som fungerar bra!

  Uppdatera min webbläsare

  Jag vill fortsätta ändå