SLOTTSÄNGEN

I attraktiva Bro Mälarstad

Beskrivning


I framväxande Bro Mälarstad intill hål 13 och 14 på Castle Course, Bro Hof Slott golfbana kommer Derome bygga 12 välplanerade parhusenheter om 125 kvm. Projektet genomsyras av en modern arkitektur där inspiration tagits från klassiska trähus. Vilket skapar ett charmigt boende med alla kvaliteter som efterfrågas från det moderna boendet. Social och öppen planlösning med två badrum och möjlighet till fem sovrum är några av kvaliteterna som finns i parhusen. Utöver det ges plana tomter med stora träbelagda uteplatser vilket ger utrymme för både aktiviteter och avkoppling.

Söder om pendelstationen i Bro skapas en ny stadsdel med bostäder i olika utföranden i en rofylld och naturnära miljö. Med skogen som lekplats och närhet till skolor, förskolor och service är stadsdelen en idealisk plats för barnfamiljen. Ett dopp i Mälaren är endast några kilometer bort och med pendeltåget når du Stockholms Central på 30 minuter. Här finns allt för dig som gillar ett aktivt liv, från promenader, löpning och cykling till bärplockning, fiske och golf.

Bostäderna säljs enligt principen först till kvarn!

Välkommen till Slottsängen där livet får lite större plats!

Projektfakta


 • Status Slutsålt
 • Pris 4250000 - 4495000 kr
 • Bostäder 12
 • Boarea 125 - 125 kvm
 • Antal rum 6 - 6
 • Tillträde Maj 2023
 • Boendeform Parhus
 • Upplåtelseform Bostadsrättsförening
 • Adress Bondhagsvägen 1-23
 • Område Bro Mälarstad
 • Ort Bro
 • Kommun Upplands-Bro

Bostaden


Varje bostad inom projektet är i sin grund lika avseende planlösningar. För att skapa en möjlighet till individuell anpassning har vi i stället lagt energi på olika smarta tillval och möjlighet till enkla kompletteringar som ger flexibilitet för livets olika behov. Exempelvis kan ytterligare sovrum tillskapas genom att göra om allrummet på övre plan.

Samtliga bostäder har fasader mot tre väderstreck och fönster i alla vistelserum. Bostäderna är utformade med tanke på god överblickbarhet med en genomgående siktlinje från entrén till vardagsrum och vidare ut mot terrassen. Bottenplanet kombinerar öppna sociala ytor med rum för avskiljbarhet för vila eller hemifrån-arbete. På övervåningen finns sovrum, allrum, badrum och klädkammare/förvaring.

Vi har särskilt satsat på praktiska ytor som hall och förvaring. Både golvyta och förvaringslängder i dessa utrymmen är väl tilltagna.

Planlösning


Bostadsnavigator


Nedan finner ni en översikt över alla bostäder i projektet samt aktuell status.

Gestaltning


Vi har velat skapa en boendemiljö med fokus på intimitet och hög grad av igenkänning gällande materialval och kulörer. Stommen är uppförd av trä och trä är också det dominerande materialet exteriört. Fasaderna är utförda i liggande träpanel i gröna jordtoner i olika ljus/mörk-het. Delar av yttervägg och detaljer som fönster, plåtarbeten och tak ges en neutralt grå kulör och entrédörren sticker ut med en klar ockragul ton. Fönster utförs delvis spröjsade och byggnadsdetaljer lånar uttryck både från klassiska trähus och från moderna villor.

Vi har ritat bostäder som drar nytta av vad ett modernt träbyggande kan ge vilket innebär att finish och omsorg kring detaljer i hög grad präglar utförandet både invändigt och utvändigt.

Med projektet Slottsängen vill vi skapa en klassisk trähuskänsla och rymliga bostäder för livets alla skeden och situationer.

Arkitekt - David Alton

Tomterna


Projektet erbjuder gedigna och plana tomter med vacker närmiljö. Parhusen placeras centralt på tomten för att skapa goda ljusförutsättningar under dagens alla timmar. I och med en central placering ges två tomtsidor varav en skyddad sida med utsikt mot golfbana och en sida med kvällssol och lummig utsikt mot skogsområde. Till varje boende ges egna infarter med parkeringsplatser från gata.

Varje bostad får ett gavelläge med tomtmark runt om och målet har varit att skapa en intim avskiljbarhet som samtidigt erbjuder närhet till gemenskap och grannsamverkan.

Materialval & Tillval


Vi erbjuder nyckelfärdiga bostäder med inredning från kända leverantörer. Du kan själv vara med och påverka ditt framtida boende. Husen går att köpa i fyra olika utföranden, Vårt val, Modern, Trend och Klassisk stil. Det går dessutom att välja till braskamin samt möjlighet att förstärka vissa väggar för att underlätta uppsättning av tunga föremål. Mer information om materialvalen i husen och de olika tillvalsalternativen finns nedan:

 

Vårt val


Att köpa ett nyckelfärdigt hem ska vara enkelt, tryggt och bekvämt, vi har därför satt ihop ett sortiment baserat på vilka produkter som är mest populära och håller en hög kvalité. Väljer du stilen Vårt val kan du lita på att du får en hög grundstandard och en snygg och stilren design.

Designen tar inte ut svängarna utan du kan själv forma ditt hem efter tycke och smak efter inflytt, utan att behöva ta hänsyn till fasta element i begränsande stil. Se det som en vit duk att börja skapa på!

Pris: Ingår

Vårt val

Modern stil


I inredningsstilen Modern har vi med hjälp av en inredare tagit fram en stil för dig som vill och vågar lite mer för din fasta inredning. Materialvalen är precis som i vår grundstil baserad på ett sortiment med hög kvalité och namnkunniga leverantörer och med en något mer trendig twist! Vår Moderna stil är sober och stilren i både färgval och formspråk. Ljuset och materialvalen i stilen för tankarna till nordiskt klimat och organiska material. Siluetterna i blandare och inredning spelar på enkelhet och renhet.

Pris: 98.950kr

Modern stil

Klassisk stil


I den här stilen har vi samlat våra klassiker i nya tappningar. Eftersom vi i denna stil precis som i de andra stilarna arbetar med hög kvalité och formsäker stil har inredaren vi tagit fram de långsiktiga favoriterna och sammansatt dem till en tidlös inredning med hög funktion och rustika materialval. Här blandar vi kvartkomposit med 1-stavsgolv, ramluckor och klassiska skålhantag i en modern och funktionell tappning. Den här stilen är en inredningsstil som andas tidlöshet och för tankarna till natur och harmoni.

Pris: 145.950kr

Klassisk stil

Trend


I stilen Trend har vi samlat våra klassiker i nya tappningar. Eftersom vi i denna stil precis som i de andra stilarna arbetar med hög kvalité och formsäker stil har inredaren tagit fram produkter som harmoniserar med den skandinaviska naturen och sammansatt dem till en tidlös inredning med hög funktion och trendiga materialval. Här blandar vi kvartkomposit med 1-stavsgolv, slät lucka i färgen Sand och grepplister på köksluckan i en modern och funktionell tappning.
Den här stilen är en inredningsstil som andas tidlöshet och för tankarna till natur och harmoni.

Pris: 148.550kr

Trend

Övriga tillval


I detta projekt går det även att välja till några extra tillval i form av en braskamin, extra förstärkta väggar och rumsindelande väggar, läs mer om dessa val nedan.

Braskamin

Contura 510 är en av världens mest älskade kaminer. Style har gett den nätta, lättplacerade modellen nytt liv med en smäcker lucka i gjutjärn, större glas och mer effektiv förbränning.

Förstärkta innerväggar

För att få ett tystare hem med möjlighet att sätta upp saker på väggarna utan att behöva gipsskruv osv går det att välja till ett tillvalspaket – ”Innerväggar”

Rumsindelning

Om ni önskar ett extra sovrum på övervåningen går det att välja till innerväggar enligt kommande länken nedan.

Skiljevägg kök/vardagsrum

Genom tillvalet ”hög vägg upp till tak vid köksö” kan vardagsrummet och köket skiljas av på ett mycket effektivt sätt vilket skapar en tydligare rumsindelning på entréplan. Väggen är förstärkt.

Området


Längtan efter ett enklare liv nära natur. Söder om Bros pendeltågsstation bland orörda naturområden och vackra landskap växer en idyll fram. Den nya stadsdelen Bro Mälarstad länkar samman Bro centrum med Mälaren. Här utvecklas nya samlingsplatser i form av torg, parker och stråk som inbjuder till kontakt mellan människor. Längs stranden planeras en strandpromenad med solbryggor, kajer, småbåtshamn och badplats. Det kommer även finnas service i form av butiker, skola och förskola.
Med gång- och cykelavstånd kan du enkelt ta dig till vacker natur, intressanta kulturmiljöer, utsiktsplatser och idrottsanläggningar. Det lättillgängliga landskapet med stora orörda naturområden och bevarade kulturminnen erbjuder många möjligheter för den som är intresserad av friluftsliv, natur och kultur.
Brogård blir det perfekta bostadskvarteret i ett av Stockholms mest natursköna område, i hjärtat av Mälardalen. En plats för avkoppling, rekreation och den sociala familjen och med enkel kommunikation till Stockholms stadspuls – en idyll där lantställe möter vardagslivet.

Utveckling av närområdet

Från gamla Tegelbruket och Fiskartorp vid Mälarens strand upp till Ginnlögs väg i Bro växer en ny stadsdel fram. I området byggs bostäder, skola, förskola, butiker och vårdboende. Bostadsbebyggelsen kommer att bestå av allt från radhus och villor till flerbostadshus.

Klicka på länken för att komma till Bro Mälarstads hemsida där ni kan läsa mer om utvecklingen av området.

Bro Mälarstad

Illustrationsplan

Kommunen har tagit fram en illustrationsplan som visar på den omfattande utvecklingen av närområdet.
Via länken nedan kan ni se denna, De gula och röda blocken visar den tilltänkta byggnationen i området.

Illustrationsplanen är från 2014 och sedan dessa har en hel del förändrats, men ni som kunder får en bra bild över utvecklingen i området.

Illustrationsplanen

Områdeskarta


Nedan finner ni en områdeskarta där projektet är markerat.

Filter

Bro Hof

Bro Hof Slott är en golfklubb i världsklass med banor designad av Robert Trent Jones Jnr., En av världens främsta golfbanedesigners. Klubben är fantastiskt vacker och ligger i ett gammalt kulturlandskap, direkt vid sjön Mälaren och krönas av det renoverade Bro Hof slott. Varje detalj har trimmats till perfektion – ett ord som är synonymt med alla som är involverade i skapandet. Från klubbhuset tittar du ut över The Stadium Course som öppnades 2007. Med långa hål, stora greener, betydande vatten, stora och välplacerade bunkrar är Stadium Course en unik utmaning. Castle Course öppnade sommaren 2010. Designad för att ärva samma kvalitet som Stadium Course men erbjuder en helt andra utmaningar och påminner mer och en skotsk länk. Den naturliga miljön är mycket mångfaldig och har mindre vind och vatten, men fler träd, mindre och tuffare bunkrar och smalare fairways.

Bro Hof

Skola & Förskola

År 2021/2022 öppnas en helt ny grundskola och förskola i Bro Mälarstrand. En skola där studier är i fokus, samt ett rikt utbud av sporter och konst & kultur för alla åldrar. Målet är att bli kommunens främsta skola och förskola. I augusti 2021 startade skolan med elever från förskoleklass till årskurs 3 och i augusti 2022 med elever i årskurs 4-9. Förskolan som öppnade hösten 2021 erbjuder plats för ca 140 barn fördelat på 8 avdelningar i åldrarna 1-5 år.

Jensen förskola

Från intresse till avtal


Intresseanmälan

Genom att skicka in en intresseanmälan ges information till ansvarig mäklare om ert intresse. Ansvarig mäklare kommer sedan kontakta er för att stämma av eventuella frågeställningar samt erbjuda möjligheten att reservera en bostad.

Öppen försäljning

Från och med 15/11 gäller öppen försäljning där principen ”först till kvarn” tillämpas.

Bostadsreservation

När ansvarig mäklare kontaktar er efter intresseanmälan kommer möjligheten finnas att reservera en bostad i upp till 7 dagar. I samband med bostadsreservation kommer förhandsavtal skickas ut för signering. Förhandsavtalet är juridiskt bindande och förknippat med en kostnad av 150 000kr. För vidare information gällande förhandsavtal och processen från bostadsreservation till inflytt läs avsnittet nedan ”Från avtal till inflytt”.

Planering


 • Planering

  Planering


  I alla bostadsprojekt är detta ett omfattande arbete med en rad olika aktörer som så arkitekter, konstruktörer, ekonomer, byggherrar stadsbyggnadskontor m.fl.
 • Lansering

  Lansering


  Nu är projektet publikt, det går att anmäla intresse för projektet samt få information om hur försäljningen kommer att gå till. Vi uppdaterar sedan löpande informationen om projektet fram till säljstarten via vår hemsida, nyhetsbrev och våra sociala kanaler.
 • Säljstart

  Säljstart


  Från och med denna dag går det att köpa bostäderna i projektet.
 • Förhandsavtal

  Förhandsavtal


  Ett juridiskt bindande avtal som tecknas mellan föreningen och köparen.
 • Byggstart

  Byggstart


  När alla tillstånd är på plats påbörjas produktionen av bostäderna.
 • Upplåtelseavtal

  Upplåtelseavtal


  När föreningen har erhållit sin ekonomiska plan upplåts lägenheterna till de personer som har tecknat förhandsavtal.
 • Köpargenomgång

  Köpargenomgång


  Innan slutbetalningen skall göras kommer ni att bli inbjuda till en genomgång med byggherren där ni får möjlighet att gå igenom er bostad.
 • Slutbetalning

  Slutbetalning


  Inför tillträdet skall den slutgiltiga köpeskillingen erläggas.
 • Tillträde

  Tillträde


  Grattis, du får nu flytta in i din nya bostad!
 • Garantibesiktning

  Garantibesiktning


  2 år efter tillträde skall det anordnas en kontrollbesiktning där eventuella fel som omfattas av garantin åtgärdas.

Från avtal till inflytt


1. Avtal och ekonomi
Vägen fram till tillträde kantas av flera olika avtal och betalning i olika steg. Här följer en beskrivning av de olika avtalen samt information om hur betalningen ska ske.

FÖRHANDSAVTAL
Förhandsavtal är ett bindande avtal mellan dig och bostadsrättsföreningen. Det innebär att bostadsrättsföreningen i framtiden kommer att upplåta bostadsrätten som bostadsrätt till dig, du förbinder dig samtidigt att köpa bostadsrätten. Uppgifterna i förhandsavtalet grundas på kostnadskalkylen som innehåller en beräkning av insatser och årsavgifter för bostadsrätterna utifrån projektets bedömda kostnader. I samband med tecknandet av förhandsavtal erläggs förskott om 150 000kr. Innan tecknandet av förhandsavtalet görs en kreditupplysning.

UPPLÅTELSEAVTAL
Före tillträdet tecknas upplåtelseavtal med bostadsrättsföreningen. I samband med detta blir du medlem i föreningen. Detta sker när bostadsrättsföreningens ekonomiska plan har registrerats hos Bolagsverket och föreningen fått tillstånd att upplåta bostadsrätt.

BETALNINGSPLAN
Betalningen av bostadsrätten kommer du att göra i olika etapper. Om du har frågor angående betalningar så kontaktar du vår ekonomiavdelning.

1. Förskott om 150 000 kr för bostadsrätten vid tecknandet av förhandsavtalet.
2. På tillträdesdagen skall resterande likvid betalas till bostadsrättsföreningen.
3. Tillval faktureras från Derome Mark & Bostad och skall betalas två månader innan tillträde.

2. Egna Val
Vi erbjuder nyckelfärdiga bostäder med inredning från kända leverantörer. Du kan själv vara med och påverka ditt framtida boende. På Derome’s tillvalsportal presenteras stilarna i sin helhet.

MULTIMEDIA
Alla bostadsrätter ansluts med fiberanslutning, du behöver inte betala någon anslutningsavgift utan den ingår när du köper bostadsrätten. Fiberanslutningen innebär att du har möjlighet att ansluta bredband, IP-telefoni och tv via fibernätet. För att utnyttja dessa tjänster måste du teckna abonnemang med någon av de tjänsteleverantörer som är förvalda. I vissa fall, där fibernätet inte är tillräckligt utbyggt i området, kan anslutningen komma att ske efter tillträdet.

3. Besiktning
FÖRBESIKTNING
För att fånga upp eventuella anmärkningar och skador på bostadsrätten innan slutbesiktningen så utför vi en förbesiktning. Vid förbesiktningen går vi igenom hela huset och bostadsrätten och kontrollerar att alla material är rätt och att det inte finns några skador på inredningen. Genom att göra en förbesiktning har Derome Mark & Bostad möjlighet att åtgärda eventuella brister redan innan du flyttar in i din nya bostadsrätt.

SLUTBESIKTNING
Innan tillträdet så utförs en slutbesiktning av bostadsrätten av en opartisk besiktningsman, där även bostadsrättsföreningen deltar. Slutbesiktningen görs för att säkerställa att bostaden uppfyller det som vi kommit överens om i kontraktet och att bostaden uppfyller de regler och normer som gäller för byggnation av nya bostäder.
De eventuella brister som besiktningsmannen upptäcker åtgärdas kostnadsfritt av Derome Mark & Bostad inom två månader efter slutbesiktningen. Ibland kan det förekomma längre leveranstider på produkter, då åtgärdas felen så snart det går. Efter slutbesiktningen har du sex månader på dig att återkomma till bostadsrättsföreningen med fel som besiktningsmannen inte upptäckt, men som bevisligen fanns vid besiktningstillfället. Detta gäller framförallt funktionsfel på t.ex. vitvaror.

4. Slutbetalning
På tillträdelsedagen skall slutbetalning av lägenheten samt eventuella tillval vara betalda.

5. Inflyttning
Senast 12 veckor innan inflyttning får du besked om en tillträdesdag. På tillträdesdagen träffas vi i din nya
bostad och går igenom drift och skötsel för bostadsrätten. När du sedan visar kvitto på att slutbetalningen är erlagd så får du dina nycklar. Välkommen hem!

Projektfakta


Grundfakta

 • Status Slutsålt
 • Bostäder 12
 • Boarea 125 - 125
 • Antal rum 6 - 6
 • Tillträde Maj 2023

Pris och avgift

 • Pris 4250000 - 4495000 kr
 • Månadsavg 4967 - 4967 kr

Adress

Projektutvecklare

Fastighetsinformation

 • Byggnadstyp Parhus
 • Konstruktionsår 2023
 • Uppvärmning Luft/vattenvärmepump
 • Ventilation Mekanisk till- och frånluft med återvinning
 • TV Ansluten via fiber
 • Bredband Fiber
Förråd och övriga utrymmen

utvändigt förråd finns till varje bostad.

  Parkering

  2 parkeringsplatser till varje bostad

  Föreningsinformation

  • Förening Brf Slottsängen i Bro
  • Org.nummer 769640-2671
  • Boendeform Parhus
  • Upplåtelseform Bostadsrättsförening

  SEB


  Erbjudande till dig som blir medlem i BRF Slottsängen

  Som medlem i BRF Slottsängen erbjuds du riktigt förmånliga villkor på dina bolån.

  Prissättningen på dina bolån görs individuellt och för dig som köper i BRF Slottsängen erbjuder vi en rabatt på ytterligare 0,10 procentenheter på ditt individuella bästa pris oavsett vilken bindningstid du väljer t.o.m. 10 år!

  Är du nyfiken på vad vi kan erbjuda just dig?
  Maila dina kontaktuppgifter till sema.korkmaz@seb.se eller max.henningsson@seb.se  så ringer vi upp dig!

  *Erbjudandet förutsätter sedvanlig kreditprövning

  Trygghetspaket


  Att köpa sin egen bostad, är en av de största affärerna många gör. Vi vill att din bostadsaffär ska kännas trygg och att du ska njuta av resan fram till inflyttningsdagen. Därför erbjuder vi ett trygghetspaket. Som exempel kan vi hjälpa dig vid dubbel boendekostnad och garanterar en välfungerande bostadsrättsförening när du flyttar in. Vi kan även erbjuda avbokningsskydd, från signering av avtal fram till inflyttning. Som en del av Derome, Sveriges största familjeägda träindustri, vill vi erbjuda dig en trygg och smidig resa på väg mot ditt nya hem. Du kan läsa mer om trygghetspaketet på Derome’s hemsida.

  Trygghetspaketet

  Derome


  Derome utmärker sig i branschen tack vare kunskapen om hur man bygger hållbara samhällen i trä. Det gäller hela processen från råmark och detaljplaneläggning till markanläggningar och husproduktion. Lyckade samarbeten med kommuner har under åren lett till kommunala markanvisningar på orter där vi har för avsikt att växa. Goda referenser har även gett oss förmånen att köpa privat mark. Vi satsar på hållbart byggande; ekologiskt, socialt och ekonomiskt. Det innefattar både konstruktion och materialval men också att byggnationen anpassas efter de förutsättningar som finns på platsen samt det aktuella områdets behov av bostadsformer.

  Vi har kompetens och resurser att bygga upp till sex våningar med trästomme. Att bygga bostäder i trä är flexibelt, kostnadseffektivt och miljövänligare än att bygga i betong.

   

  Derome

  Projektteam


  Card image cap
  Ansvarig mäklare

  Marcus Ehn

  Försäljningschef Nyproduktion

  0730309030
  marcus.ehn@bjurfors.se
  Card image cap
  Fastighetsmäklare

  Marcus Elmersson

  Fastighetsmäklare

  076-136 56 55
  marcus.elmersson@bjurfors.se

  Anmäl ditt intresse


  Lämna dina kontaktuppgifter för mer information.

  Jag är intresserad av:

  Tack för visat intresse


  Du kommer inom kort att få ett mail till angiven e-postadress med all aktuell information om projektet och dess status. Tveka inte att höra av dig till ansvarig mäklare om du har vidare frågor.

  Ett steg upp.


  Bjurfors är Sveriges största privatägda fastighetsmäklarföretag med över 500 medarbetare på fler än 70 kontor runt om i Sverige och vid Medelhavet. Mäklartjänsterna omfattar såväl bostadsrätter, villor, tomter och fritidshus som nyproduktion, tjänster inom förmedling av kommersiella fastigheter och ombildningar till bostadsrätter. Genom en kvalitetssäkrad arbetsmetod och branschens mest dedikerade mäklare har Bjurfors under mer än 50 års tid tagit kunderna till lyckade bostadsaffärer.

  Du använder en gammal webbläsare

  Gamla webbläsare har bara delvis stöd för ny teknik och ger inte webbplatsen en ärlig chans att leva upp till sin fulla potential. Du kan enkelt ladda ner en annan webbläsare som fungerar bättre. Här är ett axplock moderna webbläsare som fungerar bra!

  Uppdatera min webbläsare

  Jag vill fortsätta ändå