Skogsgatan

Längtan efter ett enklare liv nära natur i hjärtat av Mälardalen

Projektfakta


 • StatusPågående
 • Boarea99 - 99 kvm
 • Antal rum4 - 4
 • TillträdeFrån Maj 2022

Beskrivning


Nu planeras ett nytt mysigt bostadskvarter i den nya stadsdelen Bro Mälarstad i Bro. Kvarteret kommer att omfatta 15 stadsradhus ritade av arkitekterna på Blooc om 99 kvm med 3-4 sovrum. Området kommer att bli en perfekt plats för unga barnfamiljer att flytta till när den nuvarande bostaden känns för liten och drömmen och en liten lättskött tomt och grill blir för stor.

Om bostäderna


Husen erbjuder generösa planlösningar med rumsligheter som går att nyttja på det sätt du behöver det bäst. Bostäder med tyngdpunkt på det sociala livet och bostäder det går att växa i.

Arkitekten berättar


Vackert belägna i skogskanten knyter bostäderna i Skogsgatan an till sitt namn. Med en tydlig koppling till anslutande natur där bakgårdarna öppnar upp  direkt mot skog och bakomliggande fält. Ljusa, välplanerade och möblerbara förgårdar i sydväst skapar förutsättningar för liv och aktivitet utomhus. Kvarterets präglas av förskjutningar och variation. Modern arkitektur i kontemporär tappning som tillsammans med en tydlig vertikalitet framhåller varje enskild  bostad. Interiört formas bostäderna av flexibla och generösa planlösningar, med materialval och utformning att vara stolt över. Stark koppling till utsida och natur med stora sociala ytor skapar ett hem som du kan känna är just ditt.

Christoffer Baudou, arkitekt på Blooc

Kök


Köket är klassiskt och av hög kvalitet speciellt ritat av Blooc. De vackra kulörerna på luckorna som möter noggrant utvalda material skapar en harmonisk och enhetlig känsla. I det här köket kan man laga middagar tillsammans och det finns god förvaring för porslin, glas och husgeråd i väggskåp och bänkskåp.

 


En öppen matplats är placerad mellan kök och vardagsrum för att skapa ett socialt utrymme som inbjuder till en sen helgfrukost med familjen, såväl som långa middagar med vänner.

Vardagsrummet karaktäriseras av ett stort fönster som sprider ljus i hela rummet. En glasdörr leder ut till terrassen i den gröna trädgården utanför med plats för en härlig soffhörna, matplats och grill.

Vardagsrummet karaktäriseras av ett stort fönster som sprider ljus i hela rummet. En glasdörr leder ut till terrassen i den gröna trädgården utanför med plats för en härlig soffhörna, matplats och grill.

På den övre våningen samlas husets tre sovrum kring våningens nav och tillåts vara den privata våningen. Sovrummen är stillsamma, ljusa och är väl anpassade för storleken på huset. Det finns även möjlighet att välja till ett fjärde sovrum i stället för allrummet på övervåningen. Rummen är utformade med flexibilitet i fokus och går att nyttja på det sätt du behöver det som bäst – som sovrum, gästrum eller kontor.

Badrummen ger en varm ombonad känsla med klassiska designelement och stilfulla material utvalda av arkitekterna på Blooc. Badrummet på entréplan har plats för förvaring eller skötbord. På den övre våningen är badrummet placerat med smidig access från alla rum och har både tvättmaskin och torktumlare. Båda badrummen är utrustade med dusch, wc och en klassisk kommod från Blooc.

Planlösning


Bostadsväljare


Nedan finner du en navigator (bostadsväljare) över samtliga bostäder i projektet. Bostäderna går att filtrera för att begränsa antal rum, pris samt boarea med hjälp av de olika reglagen nedan. Det går även att sortera bostäderna genom att klicka på de olika rubrikerna.

Blooc Objects


Blooc Objects kallas alla de utvalda interiöra produkter som är ritade exklusivt av Blooc och som inte går att hitta i en butik på stan – som till exempel den ikoniska pendellampan i badrummet.

Läs mer

Blooc Edition ™ Moss & Sage


Blooc Edition är en färgskala som känns klassisk men också här och nu. Den nuvarande editionen kallas Moss & Sage – En färgskala i naturnära gröna toner som möter solida och kontemporära material. Djupa, dämpade och varma kulörer och inslag av ljusare och friska nyanser ger editionen en samtida och ombonad känsla. Okomplicerat, trivsamt och tidlöst.

 

Läs mer

Om området


Längtan efter ett enklare liv nära natur. Söder om Bros pendeltågsstation bland orörda naturområden och vackra landskap växer en idyll fram. Den nya stadsdelen Bro Mälarstad länkar samman Bro centrum med Mälaren. Här utvecklas nya samlingsplatser i form av torg, parker och stråk som inbjuder till kontakt mellan människor. Längs stranden planeras en strandpromenad med solbryggor, kajer, småbåtshamn och badplats. Det kommer även finnas service i form av butiker, skola och förskola.

Med gång- och cykelavstånd kan du enkelt ta dig till vacker natur, intressanta kulturmiljöer, utsiktsplatser och idrottsanläggningar. Det lättillgängliga landskapet med stora orörda naturområden och bevarade kulturminnen erbjuder många möjligheter för den som är intresserad av friluftsliv, natur och kultur.

Brogård blir det perfekta bostadskvarteret i ett av Stockholms mest natursköna område, i hjärtat av Mälardalen. En plats för avkoppling, rekreation och den sociala familjen och med enkel kommunikation till Stockholms stadspuls – en idyll där lantställe möter vardagslivet.

Områdeskarta


Nedan finner ni en områdeskarta där projektet är markerat.

Filter

Utveckling av närområdet


Från gamla Tegelbruket och Fiskartorp vid Mälarens strand upp till Ginnlögs väg i Bro växer en ny stadsdel fram. I området byggs bostäder, skola, förskola, butiker och vårdboende. Bostadsbebyggelsen kommer att bestå av allt från radhus och villor till flerbostadshus.

Klicka på länken för att komma till Upplands-Bro kommuns hemsida där ni kan läsa mer om utvecklingen av området.

Läs mer

Förskola & Skola


I augusti 2021 kommer den kombinerade förskolan/skolan F-3 att öppna i den första etappen i Bro Mälarstrand.

Jensen Education kommer att driva skolan, som är en del av ett rejält utvecklingsprojekt för bostäder i området, där de första inflyttningarna sker redan under sommaren 2020.

Läs mer

Illustrationsplan


Kommunen har tagit fram en illustrationsplan som visar på den omfattande utvecklingen av närområdet.
Via länken nedan kan ni se denna, De gula och röda blocken visar den tilltänkta byggnationen i området.

Skogsgatan ligger i den översta delen av denna illustrationsplan men husen är dock ej rätt placerade enligt denna översikt.

Illustrationsplan

Projektfakta


Grundfakta

 • StatusPågående
 • Boarea99 - 99
 • Antal rum4 - 4
 • TillträdeFrån Maj 2022

Pris och avgift

  Ingår i avgiften

  I avgiften ingår föreningens ränte och driftskostnader. Kostnaden för bostadens uppvärmning, vatten, sophämtning, hushållsel, kabel-tv/interner och hemförsäkring ingår inte.

   Adress

   Projektutvecklare

   Fastighetsinformation

   • ByggnadstypRadhus
   • Konstruktionsår2022
   • UppvärmningFrånluftsvärmepump
   • VentilationMekanisk frånluft
   • TVAnsluten via fiber
   • BredbandFiber
   Förråd och övriga utrymmen

   Förråd om 4,9 kvm till varje bostad

    Parkering

    1 parkering till varje bostad.

     Planering


     • Planering

      Planering


      I alla bostadsprojekt är detta ett omfattande arbete med en rad olika aktörer som så arkitekter, konstruktörer, ekonomer, byggherrar stadsbyggnadskontor m.fl.
     • Lansering

      Lansering


      Nu är projektet publikt, det går att anmäla intresse för projektet samt få information om hur försäljningen kommer att gå till. Vi uppdaterar sedan löpande informationen om projektet fram till säljstarten via vår hemsida, nyhetsbrev och våra sociala kanaler.
     • Säljstart

      Säljstart


      Från och med denna dag går det att köpa bostäderna i projektet.
     • Förhandsavtal

      Förhandsavtal


      Ett juridiskt bindande avtal som tecknas mellan föreningen och köparen.
     • Byggstart

      Byggstart


      När alla tillstånd är på plats påbörjas produktionen av bostäderna.
     • Upplåtelseavtal

      Upplåtelseavtal


      När föreningen har erhållit sin ekonomiska plan upplåts lägenheterna till de personer som har tecknat förhandsavtal.
     • Köpargenomgång

      Köpargenomgång


      Innan slutbetalningen skall göras kommer ni att bli inbjuda till en genomgång med byggherren där ni får möjlighet att gå igenom er bostad.
     • Slutbetalning

      Slutbetalning


      Inför tillträdet skall den slutgiltiga köpeskillingen erläggas.
     • Tillträde

      Tillträde


      Grattis, du får nu flytta in i din nya bostad!
     • Garantibesiktning

      Garantibesiktning


      2 år efter tillträde skall det anordnas en kontrollbesiktning där eventuella fel som omfattas av garantin åtgärdas.

     Köpa bostad Så går det till


     Här får du ta del av information vad som kommer att ske framöver och hur det går till att köpa en bostadsrätt i projektet.

     Läs mer

     Om Blooc


     Blooc grundades 2011 och utvecklar bostadsområden med nyproducerade hus, lägenheter och

     hyreslägenheter utanför citykärnan. Vår vision är att bygga staden utanför staden, och skapa bostadsområden som kombinerar urban karaktär och enklare liv nära natur. Sedan 2011 har Blooc utvecklat 20 bostadsområden i Stockholm, Uppsala och Eskilstuna. Sedan 2017 är Blooc delägt av Derome som är en av Sveriges största träindustrier med en omsättning på omrking 7,5 miljarder. Idag driver tredje generationen av ägarfamiljen Derome som har sitt säte i Varberg.

     läs mer

     Blooc Care ™


     Ett hem är en plats för återhämtning, vila och tid för reflektion. För oss är det viktigt att vi arbetar med att utveckla smarta lösningar som gör att du som flyttar in kan leva både enkelt och hållbart. När du flyttar in i en bostad från Blooc får du ett Blooc Care Kit med allt du behöver för att ta hand om din nya bostad, så som skötselråd för material i din bostad, instruktioner för produkter och energisparande tips. Det ska vara enkelt att leva hållbart i en bostad från Blooc. Genom unika samarbeten ger vi dig som köper en bostad från Blooc möjlighet att ta del av erbjudanden på smarta och enkla tjänster. Du får mer information av ansvarig mäklare om våra erbjudanden och hur du tar del av dem när du tecknar dig för en bostad.

     Läs mer

     Om Derome


     Vi på Derome är en samhällsbyggare i tiden. Vi tänker långsiktighet och hållbarhet i allt vi gör och värnar om att människor ska vilja bo, leva och trivas i våra områden, länge. Vi erbjuder boendeformer för alla livsstilar, från nyckelfärdiga villor till bostadsrätter i flervåningshus. Derome är Sveriges största familjeägda träindustri. Trä är den gröna tråden genom hela vår verksamhet och med mångårig kunskap och kärlek till trä förädlar vi råvaran hela vägen – från skog till färdigt hus.

      

     Läs mer

     Alla bilder


     Projektteam


     Card image cap
     Ansvarig mäklare

     Marcus Ehn

     Försäljningschef Nyproduktion

     0730309030
     marcus.ehn@bjurfors.se

     Anmäl ditt intresse


     Lämna dina kontaktuppgifter för mer information.

     Jag är intresserad av:

     Tack för visat intresse


     Du kommer inom kort att få ett mail till angiven e-postadress med all aktuell information om projektet och dess status. Tveka inte att höra av dig till ansvarig mäklare om du har vidare frågor.

     Ett steg upp.


     Bjurfors är Sveriges största privatägda fastighetsmäklarföretag med över 500 medarbetare på fler än 70 kontor runt om i Sverige och vid Medelhavet. Mäklartjänsterna omfattar såväl bostadsrätter, villor, tomter och fritidshus som nyproduktion, tjänster inom förmedling av kommersiella fastigheter och ombildningar till bostadsrätter. Genom en kvalitetssäkrad arbetsmetod och branschens mest dedikerade mäklare har Bjurfors under mer än 50 års tid tagit kunderna till lyckade bostadsaffärer.

     Du använder en gammal webbläsare

     Gamla webbläsare har bara delvis stöd för ny teknik och ger inte webbplatsen en ärlig chans att leva upp till sin fulla potential. Du kan enkelt ladda ner en annan webbläsare som fungerar bättre.Här är ett axplock moderna webbläsare som fungerar bra!

     Uppdatera min webbläsare

     Jag vill fortsätta ändå