Miljonpalatset

VIP-visning 28 maj


Söndagen den 28 maj mellan klockan 12-14 finns vi på plats på Drottningtorget 3 för att svara på alla dina frågor. På plats finns mäklare, utvecklare, arkitekt och leverantörer. Det kommer även finnas möjlighet att gå en rundvandring på råvindarna. Vi bjuder på fika.

Nio arkitektdrömmar på toppen av historiska Miljonpalatset


I ett av Malmös mest historiska kvarter reser sig praktfulla Miljonpalatset med fasader utåt Drottningtorget, Östergatan och Bagersgatan. Ett iögonfallande hus i renodlad jugendstil med rosa fasad, mjukt rundade burspråk, frontespisar, torn, spröjs, keruber och festonger. Fastigheten uppfördes mellan 1907–1909 och ritades av de då nyetablerade Malmöarkitekterna Carl Melin och August Ewe och väckte stor uppmärksamhet. En av anledningarna var det exklusiva utförandet och de moderna faciliteterna såsom hissar och centralvärme. En annan var den skyhöga byggkostnaden som landade på över en miljon och var lite skandalöst på sin tid. Därav kom huset att kallas för Miljonpalatset.

Det råder ingen tvekan om att kvarteret runt Drottningtorget är ett av Malmös mest pulserande. Härifrån når du tågstationen och hela inre stadskärnan med en promenad på ett par minuter samtidigt som det finns en uppsjö av trevliga ställen i kvarteret. Pittoreska gränder, historiska korsvirkeshus, innergårdar och torghandel är en naturlig del liksom det stora utbudet. Bara några kliv utanför porten erbjuds bland annat boulespel, cocktailbar, franska bakverk, italiensk gelato och pasta.

STATUS: Kommande

UPPLÅTELSEFORM: Bostadsrätt

BOSTÄDER: 9 st

BOAREA: 33,6-237 kvm

OMRÅDE: Drottningtorget

ADRESS: Drottningtorget 3

SÄLJSTART: Våren 2023

Nu skrivs det ny historia i Miljonpalatset


Även denna gång med det extraordinära och påkostade i fokus. I fastighetens råvind byggs nio exklusiva vindsvåningar med äkta loftkänsla á la New York. Mannen bakom projektets utformning är ingen mindre än den svensk-argentiske prisbelönta arkitekten Abelardo Gonzalez. Idén om att förvandla vindarna till unika bostäder fick han efter att ha besökt liknande vindsprojekt i bland annat Stockholm och Köpenhamn. Råvindarna i fastigheten, där han och hans team också huserar, visade sig vara optimala för att kunna skapa vindslägenheter av denna karaktär. Liksom den ursprungliga byggnaden från förra sekelskiftet har det inte gjorts några kompromisser gällande det exklusiva utförandet. Påkostade materialval kombineras minutiöst med charmiga originaldetaljer såsom tegel, bjälkar, fönster och takkupor. En del av lägenheterna har även väggar av polerat tegel.

Lägenheterna


Samtliga nio lägenheter är av skiftande karaktär och storlek. Sju av dem är byggda i två plan med fri takhöjd, svävande trappsteg och glaspartier som sammanlänkar våningarna. Stämningsfulla orangerier med vikdörrar av glas nås från de övre planen. Den mindre lägenheten med entresolplan har balkong, liksom de två lägenheterna i ett våningsplan. Gemensamt för dem alla, oavsett storlek, är den öppna planlösningen, naturliga ljusinsläppet, omfattande takhöjd, generösa rumsvolymer och bjälkarna.

I ett av Malmös mest historiska kvarter reser sig praktfulla Miljonpalatset.

Vindsvåningarna


Storleken på lägenheterna om 1,5-7 rum och kök varierar från 33,6 till 237 kvm. Två av dem har fönster mot Bagersgatan, tre mot Östergatan, två mot Drottningtorget och två mot innergården. Den minsta av lägenheterna är en enrummare med entresolplan mot Östergatan om ca 33,6 kvm. De två tvårummarna vetter mot innergården om har en yta om 52 respektive 54 kvm. De sex största lägenheterna i två plan har fönster mot Drottningtorget, Östergatan och bagersgatan med en yta mellan 137–237 kvm. Bland dessa är de två som sticker ut lite extra. En av dem har en spiraltrappa som leder upp till ett sagolikt tornrum med panoramautsikt över staden. En annan imponerar med hisnande takhöjd om sju meter och ett extra stort orangeri. Alla lägenheter har breda golvplankor, påkostat kök och badrum med beklädnad av carrara-marmor.

Bostadsväljare


Nedan finner du en navigator (bostadsväljare) över samtliga bostäder i projektet. Bostäderna går att filtrera för att begränsa antal rum, pris samt boarea med hjälp av de olika reglagen nedan. Det går även att sortera bostäderna genom att klicka på de olika rubrikerna.

Översikt - planritningar


När solen står högt på himlen över torget en sommardag glömmer du nästan bort att du är i Malmö.

Drottningtorget


Det råder ingen tvekan om att kvarteret runt Drottningtorget är ett av Malmös mest pulserande. Härifrån når du tågstationen och hela inre stadskärnan på en promenad på ett par minuter samtidigt som det finns en uppsjö av trevliga ställen i kvarteret. Pittoreska gränder, historiska korsvirkeshus, innergårdar och torghandel är en naturlig del liksom det stora utbudet. Bara några kliv utanför porten erbjuds bland annat boulespel, cocktailbar, franska bakverk, italiensk gelato och pasta. När solen står högt på himlen över torget en sommardag glömmer du nästan bort att du är i Malmö.

Karta


Miljonpalatsen är vackert belägen mitt på Drottningtorget i Malmö.

Thierry Asso

Fastighetsmäklare / Senior Partner

0708-99 33 37
thierry.asso@bjurfors.se

 

Anmäl ditt intresse


Lämna dina kontaktuppgifter för mer information.

Jag är intresserad av:

Tack för visat intresse


Du kommer inom kort att få ett mail till angiven e-postadress med all aktuell information om projektet och dess status. Tveka inte att höra av dig till ansvarig mäklare om du har vidare frågor.

Mäklare och bostäder bortom det vanliga.


Att sälja hem bortom det vanliga kräver mäklare bortom det vanliga. På Bjurfors Beyond förmedlar vi exceptionella bostäder i Sverige och utomlands där inget hem är det andra likt. Med omsorgsfulla processer och ett unikt kontaktnät ser våra erfarna mäklare till att du gör en bostadsaffär bortom det vanliga.

Du använder en gammal webbläsare

Gamla webbläsare har bara delvis stöd för ny teknik och ger inte webbplatsen en ärlig chans att leva upp till sin fulla potential. Du kan enkelt ladda ner en annan webbläsare som fungerar bättre.Här är ett axplock moderna webbläsare som fungerar bra!

Uppdatera min webbläsare

Jag vill fortsätta ändå