Vikhemsporten

Solmogna tomater och kryddörter från egen odling. Ljumma sommarkvällar vid dukat middagsbord i orangeriet. Höstfärger i parken. Tjugo minuter till stadens puls.

Vikhemsporten har ett utmärkt läge för de som värdesätter en stillsam vardag med service, kommunikationer, förskolor och skolor på bekvämt cykelavstånd. Bostadsområdet är placerat som en välkomnande entré till Vikhem som är uppbyggt likt en egen småstad med natursköna Vendelparken som granne.

 

Som boende i Vikhemsporten medföljer flera attraktiva faciliteter som hiss, privat garageplats under jord och tillgång till en njutbar utemiljö. På den lummiga innergården erbjuds bland annat ett orangeri, odlingsmöjligheter, grillplatser, en boulebana och lekytor. Gårdens halvöppna konstruktion och mycket luft kring husen skapar en fin inramning utan att kännas instängd. Fastigheterna erbjuder totalt 78 bostäder och innefattar allt från kvadratsmarta tvåor till rymliga etagevåningar.

Projektfakta: Vikhemsporten


 • Status Avslutat
 • Bostäder 78
 • Boarea 38 - 148 kvm
 • Tillträde November/December 2023
 • Parkering Garage, 750kr/mån och markparkering, 400kr/mån
 • Månadsavgift Avgiften inkluderar: värme och vatten. Hushållsel debiteras efter individuell förbrukning (IMD).

 • Upplåtelseform Bostadsrätt
 • Område Vikhem
 • Kommun Staffanstorp

Ett modernt och bekvämt boende


Interiört infrias alla krav från modern tid i såväl planlösning som material. Störst yta har lagts på kök och sällskapsrum där det spenderas mest tid och smarta förvaringslösningar dominerar i de funktionella utrymmena. Många lägenheter erbjuder privata uteplatser på rymliga balkonger, som kan glasas in som tillval. Låga energikostnader och ett behagligt klimat är en självklarhet, liksom det enhetliga stilspråket. Färgsättningen på väggar och snickerier går huvudsakligen i vitt och golven bär genomgående trestavsparkett i ek. Kompositskivor och släta luckor i ostronbeige är huvudkomponenterna i det kökets inredning. Badrummen går i klassiskt utförande med vitt kakel i halvförband och terrazzosten på golvet. Här får du ett modernt och bekvämt boende med det nödvändigaste runt kroken och storstaden smidigt nära.

Enhetligt stilspråk - något för alla


Från välplanerade tvårummare till luftiga etagelägenheter. Det finns mycket att välja på i de fem huslängorna intill Vendelparkens grönska.

Gemensamt för alla – oavsett storlek – är att de alla har ett enhetligt stilspråk, en generös takhöjd mellan 2,7 – 3 meter, stora fönsterpartier och öppen planlösning mellan kök och sällskapsytor. De större lägenheterna har antingen terrass i markplan eller balkong som kan glasas in för att förlänga utesäsongen. Interiört har det lagts mest yta på de rum som det ägnas mest tid i; kök och vardagsrum. Genom praktisk förvaring i hall och sovrum erbjuds en luftig känsla även på dessa utrymmen.

Härliga gemensamma ytor


Under sommarmånaderna erbjuds mycket glädje på den halvöppna gårdens gemensamma ytor. Trevliga faciliteter som boulebana, möblerade grillplatser, odlingsmöjligheter, frodiga planteringar och ett orangeri för de lite kyligare kvällarna finns att ta del av. Vikhemsportens natursköna granne, Vendelparken, är en fin plats att utforska året om för både promenader och lek. Bilen parkeras bekvämt i garaget som är placerat under huset. Vid ruskigt väder och storhandling är det extra skönt att ta hissen hela vägen härifrån.

Arkitektens tankar...


Som son till en murare och uppväxt i ett tegelhus från sekelskiftet 18-1900 är jag väl bekant med de kvaliteter som präglar det historiska murade byggandet – dess vackra och hållbara fasader av naturliga material med spår av handens arbete, deras rytm och självklara proportioner sprungna ur tegelstenens givna mått, dess generösa fönsteröppningar och rumshöjder är några exempel. Jag har senare i livet också bott i nybyggda hus och lärt mig uppskatta hiss, låga energikostnader och jämnt inomhusklimat, för att nämna några av fördelarna. En av de viktigare uppgifterna för en arkitekt idag är att försöka förena dessa kvaliteter – det historiska byggandets skönhet med det moderna byggandets överlägsna tekniska prestanda och bekvämlighet.

– Nils Sandström, arkitekt och kreativ ledare Arkitema

Läs mer här

Kontakta oss vid frågor


Card image cap
Ansvarig mäklare

Anna Helsing

Fastighetsmäklare

0701-64 67 05
anna.helsing@bjurfors.se
Card image cap
Fastighetsmäklare / Försäljningschef

Eric Swahn

Fastighetsmäklare / Försäljningschef

0707-20 07 54
eric.swahn@bjurfors.se

Planering


 • Planering

  Planering


  I alla bostadsprojekt är detta ett omfattande arbete med en rad olika aktörer som så arkitekter, konstruktörer, ekonomer, byggherrar stadsbyggnadskontor m.fl.
 • Lansering

  Lansering


  Nu är projektet publikt, det går att anmäla intresse för projektet samt få information om hur försäljningen kommer att gå till. Vi uppdaterar sedan löpande informationen om projektet fram till säljstarten via vår hemsida, nyhetsbrev och våra sociala kanaler.
 • Säljstart

  Säljstart


  Från och med denna dag går det att köpa bostäderna i projektet.
 • Förhandsavtal

  Förhandsavtal


  Ett juridiskt bindande avtal som tecknas mellan föreningen och köparen. Förskott om 75 000 kr erläggs i samband med avtal.
 • Byggstart

  Byggstart


  När alla tillstånd är på plats påbörjas produktionen av bostäderna.
 • Upplåtelseavtal

  Upplåtelseavtal


  När föreningen har erhållit sin ekonomiska plan upplåts lägenheterna till de personer som har tecknat förhandsavtal.
 • Köpargenomgång

  Köpargenomgång


  Innan slutbetalningen skall göras kommer ni att bli inbjuda till en genomgång med byggherren där ni får möjlighet att gå igenom er bostad.
 • Slutbetalning

  Slutbetalning


  Inför tillträdet skall den slutgiltiga köpeskillingen erläggas.
 • Tillträde

  Tillträde


  Grattis, du får nu flytta in i din nya bostad!
 • Garantibesiktning

  Garantibesiktning


  2 år efter tillträde skall det anordnas en kontrollbesiktning där eventuella fel som omfattas av garantin åtgärdas.

Ett steg upp.


Bjurfors är Sveriges största privatägda fastighetsmäklarföretag med över 500 medarbetare på fler än 70 kontor runt om i Sverige och vid Medelhavet. Mäklartjänsterna omfattar såväl bostadsrätter, villor, tomter och fritidshus som nyproduktion, tjänster inom förmedling av kommersiella fastigheter och ombildningar till bostadsrätter. Genom en kvalitetssäkrad arbetsmetod och branschens mest dedikerade mäklare har Bjurfors under mer än 50 års tid tagit kunderna till lyckade bostadsaffärer.

Du använder en gammal webbläsare

Gamla webbläsare har bara delvis stöd för ny teknik och ger inte webbplatsen en ärlig chans att leva upp till sin fulla potential. Du kan enkelt ladda ner en annan webbläsare som fungerar bättre. Här är ett axplock moderna webbläsare som fungerar bra!

Uppdatera min webbläsare

Jag vill fortsätta ändå