Vikhems ängar

Moderna, välplanerade och friköpta radhus och parhus i familjevänliga Vikhem.

Välkommen hem! Nu står ett härligt, smidigt och tryggt liv för dörren. Ta med morgonkaffet ut på den soldränkta gräsmattan och njut. Se barnen springa över till kompisen i huset bredvid. Känn lugnet och fundera på hur du vill spendera dagen. I ett nyproducerat hus i Staffanstorps nya stadsdel Vikhem finns tid för allt det du vill fylla livet med.

Äng och parkområde utanför dörren. Skola, förskola och sportcenter precis runt knuten och det fina torget med matbutik, kvarterskrog och andra verksamheter på några minuters gångavstånd. Det nya radhuskvarteret Vikhems Ängar ligger på ett fantastiskt läge i Vikhem. Design, kvalitet och hållbarhet är ledord för bostäderna, men viktigast av allt är att du och din familj ska få allt det ni önskar av ert hem.

Projektfakta


 • Status Pågående
 • Antal bostäder 4 st parhus. 6 st radhus
 • Pris 3.995.000 kr - 6.195.000 kr

 • Antal rum 4-6
 • Boarea 105-126 kvm
 • Upplåtelseform Äganderätt
 • Tillträde Parhus Sommar 2025
 • Tillträde Radhus Sommar 2025
 • Kommun Staffanstorp
 • Område Vikhem

Bostäderna


I Vikhems Ängar bygger Resona moderna och välplanerade radhus och parhus speciellt utformade för familjens behov. Här får både den lilla och stora familjen plats och de har fokuserat på att livet både ska vara härligt och smidigt att leva. Här ska du få tid till din fritid.  

Du öppnar ytterdörren och hänger av dig ytterkläderna. Den trevliga hallen har gott om förvaring som sväljer både familjens och kompisarnas overaller, skor och skolväskor. Du möts direkt av ljuset som strömmar in från de stora fönsterpartierna i vardagsrummet som sträcker sig från golv till tak och harmonierar med de ljusa materialvalen i husets grundinredning.

Entréplanet är husets sociala del med lättmöblerade sällskapsytor skräddarsydda för att umgås.  Beroende på vilket hus du väljer så får du antingen ett kök i öppen planlösning med vardagsrummet och direkt access till trädgården, eller så får du ett ombonad avskilt kök som ramar in måltiderna. På entréplan finns ett badrum med dusch och i de större husen även en separat tvättstuga.

Från vardagsrummet tar du dig ut i din egen soldränkta trädgård där den med gröna fingrar lätt skapar en blomstrande oas, och där leksugna barn får ett extra aktivitetsrum. I trädgården finns också ett uteförråd med plats för trädgårdsverktyg, leksaker och annat som kan tänkas behövas.

En trappa upp ligger familjens mer privata våning med plats för egentid och lugn när det behövs. Här finns master bedroom och 2-3 välplanerade rum för sömn, arbete, hobbys eller kanske en extraordinär walk in closet? Vissa rum har extra stora fönsterpartier som skapar rymd och släpper in ett behagligt ljus. I mitten ligger ett mysigt allrum och ett stort badrum med badkar, tvättmaskin och torktumlare (105 kvm-husen).

Välj designkoncept utan kostnad


Resona bryr oss om inredning lika mycket som sina kunder och lägger alltid extra stort fokus på att skapa hem och design som du kommer trivas med länge. Vikhems Ängar ligger på en vacker, naturlig plats med ängar och parker runt omkring. Det fångas upp i inredningen och två specialdesignade koncept har tagits fram; Fröjd och Fager. Gemensamt för alla koncept är gedigna, kvalitativa och miljövänliga materialval som tåls att nötas på och trivas i länge. Köper du ett brf-radhus får du välja det designkoncept du önskar, utan tillkommande kostnader*. Köper du ditt radhus eller parhus som äganderätt får du välja och mixa fritt från de olika inredningskoncepten samt även välja om du vill ha 1-stavsparkett eller kanske ett svart blandarpaket?

Läs mer om Fröjd och Fager längre ner.

Klicka här för att läsa mer

Viktiga detaljer om det första parhuset


Äganderätt
•    Antal rum: 6
•    Boyta: 126 kvadratmeter
•    Tomtstorlek: 248 – 256 kvadratmeter
•    Pris hus 01:02:01: 5 195 000 kr
•    Pris hus 01:02:02: 5 095 000 kr
•    Inflyttning planeras till sommar 2025

Bostadsväljare


Projektteam


Card image cap
Ansvarig mäklare

Anna Helsing

Fastighetsmäklare

0701-64 67 05
anna.helsing@bjurfors.se
Card image cap
Fastighetsmäklare

Marie Wilhelmsson

Fastighetsmäklare

040-608 30 14
marie.wilhelmsson@bjurfors.se

Anmäl ditt intresse


Lämna dina kontaktuppgifter för mer information.

Jag är intresserad av:

Tack för visat intresse


Du kommer inom kort att få ett mail till angiven e-postadress med all aktuell information om projektet och dess status. Tveka inte att höra av dig till ansvarig mäklare om du har vidare frågor.

Fröjd eller Fager?


Fröjd

Ett inredningskoncept som har en något dämpad ljus, lugn varm bas.

Generellt: Vitpigmenterad 3-stavsparkett
Blandare, dörrhandtag och beslag i krom. Vita vägguttag och tryckknappar. Öppen trappa med vita vangstycken och räckesståndare. Steg och handledare likt parkett.

Hall: Mörkgrå terrazzoliknande klinker

Kök: Varmgrått med antracitgrå infälld grepplist. Bänkskiva och lågt stänkksydd i mörk kompositstenskiva
Badrum: Mörkgrå terrazzoliknande klinker och mörkgrå kommod

Fager

Ett lätt och ljust inredningskoncept som öppnar upp för att forma och färgsätta ditt hem helt efter eget tycke och smak.

Generellt: Mattlackad 3-stavsparkett
Blandare, dörrhandtag och beslag i krom. Vita vägguttag och tryckknappar. Öppen trappa med vita vangstycken och räckesståndare. Steg och handledare likt parkett.

Hall: Ljusgrå terrazzoliknande klinker

Kök: Vitt med vit infälld grepplist. Bänkskiva och lågt stänkskydd i ljus kompositstenskiva
Badrum: Ljusgrå terrazzoliknande klinker och vit kommod

 

Tillval utöver mix av inredningskoncepten


Gäller äganderätter::

Generellt: 1-stavsparkett. Ek eller vitpigmenterad
Trycken, beslag och profiler på duschvägg: Krom eller svart
Tryckknappar och uttag: Vita eller svarta/antracitgrå
Trappa: Vita eller svarta vangstycken och räckesståndare. Steg och handledare följer parkettval.

Kök:                   Ostronbeige med beslag

Badrum:           Beige kommod med beslag

Kvarteret


Kvarteret Vikhems Ängar ligger på ett lugnt och familjevänligt läge i området, granne med den gröna Vendelparken i syd och den nybyggda Engelska skolan i norr. När allt är klart kommer det finnas 16 radhus och fyra parhus om 105, respektive 126 kvm – samtliga har solceller på taket. 10 av dem säljs som äganderätter och 10 som bostadsrätter.

Radhusen får ljusa tegelfasader tegel i samtida tolkning av den sydskånska byggtraditionen. Varje husentré har en förgårdsmark av privat karaktär. Det har även trädgårdarna på baksidan men det finns goda förutsättningar för spontana möten och grannsämja eftersom alla hus kan nås även från det här hållet.

Mitt i kvarteret finns den gemensamma parkeringsytan där alla hushåll kan ställa bilen. Har du elbil? Bra, här förbereds för laddstolpar. Sopsorteringen är också gemensam och ligger mellan två av radhuslängorna.

Samtliga framtagna bilder för projektet är illustrationsbilder. Avvikelser mellan bild och färdig produkt kan förekomma.

Planering


 • Planering

  Planering


  I alla bostadsprojekt är detta ett omfattande arbete med en rad olika aktörer som så arkitekter, konstruktörer, ekonomer, byggherrar stadsbyggnadskontor m.fl.
 • Lansering

  Lansering


  Nu är projektet publikt, det går att anmäla intresse för projektet samt få information om hur försäljningen kommer att gå till. Vi uppdaterar sedan löpande informationen om projektet fram till säljstarten via vår hemsida, nyhetsbrev och våra sociala kanaler.
 • Säljstart

  Säljstart


  Från och med denna dag går det att köpa bostäderna i projektet.
 • Kontrakt

  Kontrakt


  Ett juridiskt bindande avtal som tecknas mellan säljaren och köparen.
 • Byggstart

  Byggstart


  När alla tillstånd är på plats påbörjas produktionen av bostäderna.
 • Slutbetalning

  Slutbetalning


  Inför tillträdet skall den slutgiltiga köpeskillingen erläggas.
 • Tillträde

  Tillträde


  Grattis, du får nu flytta in i din nya bostad!
 • Garantibesiktning

  Garantibesiktning


  2 år efter tillträde skall det anordnas en kontrollbesiktning där eventuella fel som omfattas av garantin åtgärdas.

Området


Vikhem är en ny gemytlig stadsdel i södra Staffanstorp som utvecklas för att ge dess snart 1000 invånare extra mycket livskvalitet. Den vackra, gröna miljön med ängar, parker och gröna stråk genom samhället skapar en känsla av lugn och främjar lusten att mötas ute. Arkitekturen i den blandade bebyggelsen har en utformning som knyter an till den sydvästskånska byggnadstraditionen och passar fint i miljön.

Vid torget i början av Vikhems bygata finns idag minilivs, pizzeria och frisörsalong. Fler verksamheter kommer i takt med att området utvecklas vidare. Behöver du ett större serviceutbud ligger Staffanstorp centrum en kort cykeltur bort.

En småstad vägg i vägg med storstan

Allt du behöver för en bra vardag finns i och runt Vikhem, men när du har lust eller behov att ta dig in till storstan har du en smidig och kort resa framför dig. Bussen tar dig till Malmö och Lund på bara 20 minuter. Köpenhamns flygplats ligger ca 40 minuter bort.

Ett steg upp.


Bjurfors är Sveriges största privatägda fastighetsmäklare med omkring 600 medarbetare på 92 kontor runt om i Sverige och vid Medelhavet. Mäklartjänsterna omfattar såväl bostadsrätter, villor, tomter och fritidshus som nyproduktion, tjänster inom förmedling av kommersiella fastigheter och ombildningar till bostadsrätter. Genom en kvalitetssäkrad arbetsmetod och branschens mest dedikerade mäklare har Bjurfors under mer än 50 års tid tagit kunderna till lyckade bostadsaffärer. Under 2021 förmedlade Bjurfors 17 000 bostäder till ett totalt värde om 70 miljarder kronor. Den samlade omsättningen uppgick till 1 miljard kronor.

Du använder en gammal webbläsare

Gamla webbläsare har bara delvis stöd för ny teknik och ger inte webbplatsen en ärlig chans att leva upp till sin fulla potential. Du kan enkelt ladda ner en annan webbläsare som fungerar bättre. Här är ett axplock moderna webbläsare som fungerar bra!

Uppdatera min webbläsare

Jag vill fortsätta ändå