Terrassgården

Kom och upplev Terrassgården på plats i vår visningslägenhet.

 • Datum
  tisdag 6/8 16:15 - 17:00
 • Adress
  Råbylund, Lund
 • Övrig information
  Välkommen till vår nya visningslägenhet - adress Granitvägen - Föranmälan krävs till ansvarig mäklare. Lägenheten nås via en byggtrappa och oömma kläder och skor rekommenderas.

Välkommen till Terrasshusen på Råbylund och välkommen till det goda livet! Här erbjuder alla lägenheter generösa, skyddade terrasser som via stora fönsterpartier förenar inne- och utemiljö.

Det som gör bygget helt unikt i sitt slag är just de väl tilltagna terrasserna med vackra utsikter över grönskande omgivningar. Huset är utformat med kärlek till det äkta, alla material är noga utvalda för att åldras med patina och vara goda för människa och miljö.

Här minimeras det ekologiska fotavtrycket på jorden genom att endast välja de bästa materialen. Konsekvens i utformning och materialval ska ge en upplevelse av helhetskänsla från detalj till helhet. I byggnaden skall alla sinnen få ro och allt ner till den lilla detaljen har noga valts ut för att nå dit.

Det goda livet börjar här!

Projektfakta


 • Status Pågående
 • PRIS 2 600 000 - 7 350 000 kr
 • BOSTÄDER 56
 • BOAREA 52.6 - 130.2 kvm
 • ANTAL RUM 2 - 5
 • Månadsavgift Inkl värme och vatten. Hushållsel och varmvatten debiteras efter individuell förbrukning (IMD).
 • Garage Ja, kostnad ca 800 kr/mån

 • BOENDEFORM Lägenhet
 • UPPLÅTELSEFORM Bostadsrätt
 • OMRÅDE Råbylund
 • ORT och kommun Lund
 • BYGGSTART November 2022
 • TILLTRÄDE Preliminärt Q3 2024

Naturen sitter i väggarna


Att det ska vara minst lika njutbart ute och ha rejäla ytor tillägnade för det, var den dansk-svenska arkitekt och projektutvecklare-duon rörande överens om inför skapandet av Terrassgården. Likaså vikten av att använda genomgående gedigna och hållbara material som åldras med värdighet. Det som gör bygget helt unikt i sitt slag är just de väl tilltagna terrasserna. Dessa, i kombination med burspråk och omfattande glaspartier bildar tillsammans en enhet där grönskan är tydlig både ute och inne. Årets varma månader fungerar de som en naturlig förlängning till de sociala ytorna inne, med generös plats för umgänge, matlagning och odling av mindre växter. Storleken på terrasserna har ett imponerande genomsnitt på 40% av lägenhetens area. För de större sammankomsterna är det smidigt att kunna nyttja det gemensamma orangeriet om 61 kvm uppe på taket som har anslutande terrass, kök och wc. Allt för en lyckad sommarfest. Besökande gäster kan smidigt inkvarteras i husets övernattningslägenhet. På taket finns även utrymme för biodling och egen plantering. På den gemensamma gården, finns en trevlig pocketpark som också är fin mötesplats, inte minst för lekande små.

Att tänka hållbart med minsta möjliga klimatpåverkan är utmärkande för projektet och har varit fokus från start. Husets tak är berikat med frodig växtlighet och solcellspaneler. Stommen är byggd i krysslimmat trä som är ett förnybart material med både lågt CO-avtryck och god akustisk förmåga. Utöver den praktiska funktionen, bidrar även naturmaterialen till ett stilfullt yttre som bara blir vackrare med tiden genom dess patina. Solitt trä förekommer i olika utföranden på väggar, snickerier och golv vilket ger en genomgående ombonad känsla. Lägenhetens härliga ljusflöde beror mycket på fönsterpartiers volym och den generösa takhöjden. Inte heller lämnas någon besviken i kök och badrum som har en hög standard och stilrena material i en jordnära färgskala.

Naturen sitter i väggarna

Om lägenheterna


Totalt 56 bostäder, fördelat på fyra plan, ryms i det unikt utformade huset där glas, trä och grönska är huvudkomponenterna. På det femte och översta planet finns de gemensamma ytorna i form av orangeri med kök och wc, takterrass och odlingsmöjligheter som gör det enkelt för boende att bjuda in till fest och middagsbjudningar för många. I markplan, centralt mellan den u-formade byggnaden finns en inbjudande park med ytterligare uteplatser. Den spännande utformningen av terrasserna ger ett idealiskt insläpp av grönskan.

Bostädernas storlek är rikt varierad; från tvåor på 53 kvm till femmor på 130 kvm. Det som är unikt för alla bostäder är terrassernas ansenliga volym. De sociala ytorna är modernt utformade med öppen planlösning mellan vardagsrum, matplats och kök. Eftersom det är man spenderar mest tid har de också tillägnats störst volym. När vädret inte tillåter utemiddagar är det fint att kunna ta del av utemiljön genom burspråket, som är den självklara placeringen för matplatsen. Sovrummen är rofyllda med funktionell inbyggd förvaring. Utöver de stora glaspartierna är det även den generösa takhöjden på 2,6 meter som bidrar till lägenhetens känsla av rymd och ljus.

Det hållbara tänket präglar interiören genom gedigna golv av mattlackerad ekparkett, delvis synliga väggar av vitlaserat krysslimmat trä och lister i mörk ek. Detta tema upptas också i kökets interiör som har massiva träinslag mot stilrena släta ytor. Stilren klinker och kakel i praktiska utrymmen är en fin kontrast till det mjuka träet. Terrassgårdens miljötänk har sannerligen inte gett avkall på det estetiska, varken interiört eller exteriört. Här förenas ljuset med rofyllda färger och material i skandinavisk stil.

 

Anna Helsing

Ansvarig mäklare

0701-64 67 05
anna.helsing@bjurfors.se

Eric Swahn

Fastighetsmäklare

0707-720 07 54
eric.swahn@bjurfors.se

Anmäl ditt intresse


Lämna dina kontaktuppgifter för mer information.

Jag är intresserad av:

Tack för visat intresse


Du kommer inom kort att få ett mail till angiven e-postadress med all aktuell information om projektet och dess status. Tveka inte att höra av dig till ansvarig mäklare om du har vidare frågor.

Planering


 • Planering

  Planering


  I alla bostadsprojekt är detta ett omfattande arbete med en rad olika aktörer som så arkitekter, konstruktörer, ekonomer, byggherrar stadsbyggnadskontor m.fl.
 • Lansering

  Lansering


  Nu är projektet publikt, det går att anmäla intresse för Terrassgården. Vi uppdaterar sedan löpande informationen om projektet fram till säljstarten via vår hemsida, nyhetsbrev och våra sociala kanaler.
 • Säljstart

  Säljstart


  Från och med denna dag går det att boka bostäderna i Terrassgården.
 • Bokningsavtal

  Bokningsavtal


  Ett avtal som tecknas mellan projektutvecklaren och bokaren. I samband med avtalet betalas en bokningsavgift om 20.000 kr.
 • Förhandsavtal

  Förhandsavtal


  Ett juridiskt bindande avtal som tecknas mellan föreningen och köparen. I samband med tecknandet erläggs 100.000 kr (- 20.000 kr för den som betalat bokningsavgift).
 • Byggstart

  Byggstart


  När alla tillstånd är på plats påbörjas produktionen av bostäderna.
 • Upplåtelseavtal

  Upplåtelseavtal


  När föreningen har erhållit sin ekonomiska plan upplåts lägenheterna till de personer som har tecknat förhandsavtal.
 • Slutbetalning

  Slutbetalning


  Inför tillträdet skall den slutgiltiga köpeskillingen erläggas.
 • Tillträde

  Tillträde


  Grattis, du får nu flytta in i din nya bostad!
 • Garantibesiktning

  Garantibesiktning


  2 år efter tillträde skall det anordnas en kontrollbesiktning där eventuella fel som omfattas av garantin åtgärdas.

Ett steg upp.


Bjurfors är Sveriges största privatägda fastighetsmäklare med omkring 600 medarbetare på 85 kontor runt om i Sverige och vid Medelhavet. Mäklartjänsterna omfattar såväl bostadsrätter, villor, tomter och fritidshus som nyproduktion, tjänster inom förmedling av kommersiella fastigheter och ombildningar till bostadsrätter. Genom en kvalitetssäkrad arbetsmetod och branschens mest dedikerade mäklare har Bjurfors under mer än 50 års tid tagit kunderna till lyckade bostadsaffärer. Under 2021 förmedlade Bjurfors fler än 17 000 bostäder till ett totalt värde om 70 miljarder kronor. Den samlade omsättningen uppgick till 1 miljard kronor.

Du använder en gammal webbläsare

Gamla webbläsare har bara delvis stöd för ny teknik och ger inte webbplatsen en ärlig chans att leva upp till sin fulla potential. Du kan enkelt ladda ner en annan webbläsare som fungerar bättre. Här är ett axplock moderna webbläsare som fungerar bra!

Uppdatera min webbläsare

Jag vill fortsätta ändå