Syrenlunden

Närmare sjön. Närmare skogen. Närmare slottet.

Projektfakta: Syrenlunden


 • Status Pågående
 • Bostäder 21
 • Boarea 65 - 134 kvm
 • Antal rum 3 - 6
 • Tillträde q1 2024
 • Boendeform Bostadsrättsparhus/villor/radhus
 • Upplåtelseform Bostadsrätt
 • Adress Assurs väg 10
 • Område Bro Mälarstad
 • Ort BRO
 • Kommun Upplands-Bro

Beskrivning


Brf Syrenlunden står nu färdig, och många har redan flyttat in i sina nya hem. Nu finns endast ett fåtal bostäder kvar till försäljning, och vi har därför valt att kraftigt rabattera de sista bostäderna. Det här är en unik chans för dig som kan flytta in redan i juni att göra en fantastisk affär!

Erbjudande:
Bostad 1 och (4 Såld)

Tillträde i Juli: 2.995.000 kr
Tillträde i augusti: 3.195.000 kr
Tillträde i september och senare: 3.495.000 kr

Först till kvarn gäller – missa inte chansen att säkra ditt nya drömboende till ett oslagbart pris!
Kontakta ansvarig mäklare redan idag

Nyproducerad parhus som är redo för tillträde, kom på visning i vår visningsbostad redan idag eller kontakta ansvarig mäklare för mer information.

Välplanerade parhus mellan 65-134 kvm i bostadsrättsform. Bostäderna har designats tillsammans med den erkända arkitektbyrån Arrhov-Frick som gett den ett tydligt designspråk. De präglas av stora fönsterpartier, raka linjer samt sociala planlösningar. Några attribut som bostäderna erbjuder är dubbla badrum, golvvärme på båda planen, stor uteplats, parkeringsplats samt energisnålt värmesystem.

Närheten till Mälaren gjorde området vid Bro Mälarstad populärt redan på vikingatiden. Där kan vi inte annat än förstå vikingarna. Med flertalet naturreservat, öar och badplatser är en utflykt aldrig mer än några minuter bort. Men platsen har såklart uppdaterats något sedan 1000-talet, som tur är. Nu finns skolor, små mysiga caféer och mycket annat som gör livet socialt att leva. Dessutom finns två av Europas bästa golfbanor i närheten. 75 meter från hål 13 för att vara exakt. Det ger dig en utsikt över en vältrimmad gräsmatta, oavsett hur väl du tar hand om din.

Vill ni veta mer? Lämna en intresseanmälan så ringer ansvarig mäklare upp.

Endast privata visningar under sommaren, för visning kontakta ansvarig mäklare på 0730-309030, eller via marcus.ehn@bjurfors.se

Snyggt. Smart. Hållbart.


Dessa hus är framtagna av Signums designteam tillsammans med den prisbelönta arkitektbyrån Arrhov Frick. Storlekarna varierar från 65 till 134 kvm för att passa allt från singeln till familjen. Oavsett storlek får du ett hem med en smart planlösning, ett energisnålt värmesystem och en minst sagt härlig uteplats.

Här har landskapsarkitekten Johan Paju skapat en utemiljö som kombinerar design med hållbarhet. Trädgården är utformad för att ta vara på regnvatten och växterna som planteras runt huset blommar vid olika årstider. Såklart pryds området även av flertalet syrenbuskar. För vad vore en syrenlund utan dem?

Situationsplan


Lägenhetslista


Inredning/Stilval


**Designlinje ej längre möjligt att välja. Vänligen kontakta mäklaren för att veta vilken konfiguration som kvarvarande bostäder har**

Inredningen i våra Signum-hus finns i två olika utföranden.

Tanken är att du ska slippa fundera kring en massa detaljerade val gällande inredningen, något man ofta måste göra när man köper nybyggt. Istället har Signums designteam tagit fram två genomtänkta linjer med hög designnivå, noggrant utvalda material och smakfulla kulörer. Basen är harmonisk och kulörerna är lätta att matcha med dina möbler och textilier. Oavsett vad du väljer för designlinje kan ditt hus stoltsera med några saker som är gemensamma för alla hus. Som stora, vackra fönster och mycket bra utnyttjande av husets ytor – här finns inte en korridor så långt ögat kan nå.

Vi kallar våra designlinjer Ton-i-ton och Kontrast.

Ton-i-ton


 

Den som väljer designlinjen Ton-i-ton får ett hem med naturliga kulörer och varm, ljus inredning som går ton i ton. Känslan är skandinavisk med plankgolv i naturlig mattlackerad ek. Köket går i en varmgrå nyans med bänkskivor i naturstensliknande kompositsten.

 

Ton-i-ton

Kontrast


 

Föredrar du designlinjen Kontrast väljer du ett hem med en eklektisk och mer internationell känsla. Här är kontrasterna tydliga i form av ljusa och mörka träslag. På golvet ligger plankor i vitlackerad ek och väggarna är målade i en varmt vitgrå ton. I köket möts man av grafitgrå luckor och grå terrazzoliknande bänkskivor i kompositsten.

 

Kontrast

Tillval


Braskamin


 

Till bostäderna om 96, 115 och 134 kvm finns möjlighet att välja till en braskamin för 89 900kr inkl. moms.

TermaTech TT60 kännetecknas av enkelhet och skarpa harmoniska linjer. Gjutjärnsluckans råa framtoning tillsammans med beklädnaden i rejält stål, ger kaminen en kaxig men modern look, med sin stora insyn till elden. Den väl tilltagna luckan framför vedfacket fungerar utmärkt som förvaringsutrymme åt upptändningsrullar och ger också Kaminen dess helhet.

 

Badkar


 

Utan extra kostnad kan badkar väljas till. Detta gäller bostäderna om 96, 115 och 134 kvm. Badkaret är från Alterna med modellnamn Ovale.

Med sina eleganta kurvor och sin moderna stil blir Ovale ett tydligt blickfång i ditt badrum. Det fristående badkaret är tillverkat i glasfiberarmerad sanitetsakryl, ett material som både är hållbart och lättskött.

 

Bro Mälarstad


Bro Mälarstad är en stadsdel med småstadskaraktär för alla. Unga som gamla. Små och stora familjer.

Bro Hof Slott med sina två prisbelönta golfbanor. Caféer och restauranger. Förskolor och skolor. Badplatser och naturreservat. Sporthall och isbana. Här trivs de flesta, oavsett livsstil. Dessutom finns Stockholm dryga halvtimmen bort med pendeltåget.

Läs mer om området genom att tryck på knappen nedan

Utveckling av närområdet

Från gamla Tegelbruket och Fiskartorp vid Mälarens strand upp till Ginnlögs väg i Bro växer en ny stadsdel fram. I området byggs bostäder, skola, förskola, butiker och vårdboende. Bostadsbebyggelsen kommer att bestå av allt från radhus och villor till flerbostadshus.

Klicka på länken för att komma till Bro Mälarstads hemsida där ni kan läsa mer om utvecklingen av området.

Bro Mälarstad

Illustrationsplan

Kommunen har tagit fram en illustrationsplan som visar på den omfattande utvecklingen av närområdet.
Via länken nedan kan ni se denna, De gula och röda blocken visar den tilltänkta byggnationen i området.

Illustrationsplanen är från 2014 och sedan dessa har en hel del förändrats, men ni som kunder får en bra bild över utvecklingen i området.

Illustrationsplanen

Bro Hof

Bro Hof Slott är en golfklubb i världsklass med banor designad av Robert Trent Jones Jnr., En av världens främsta golfbanedesigners. Klubben är fantastiskt vacker och ligger i ett gammalt kulturlandskap, direkt vid sjön Mälaren och krönas av det renoverade Bro Hof slott. Varje detalj har trimmats till perfektion – ett ord som är synonymt med alla som är involverade i skapandet. Från klubbhuset tittar du ut över The Stadium Course som öppnades 2007. Med långa hål, stora greener, betydande vatten, stora och välplacerade bunkrar är Stadium Course en unik utmaning. Castle Course öppnade sommaren 2010. Designad för att ärva samma kvalitet som Stadium Course men erbjuder en helt andra utmaningar och påminner mer och en skotsk länk. Den naturliga miljön är mycket mångfaldig och har mindre vind och vatten, men fler träd, mindre och tuffare bunkrar och smalare fairways.

Bro Hof

Skola & Förskola

År 2021/2022 öppnas en helt ny grundskola och förskola i Bro Mälarstrand. En skola där studier är i fokus, samt ett rikt utbud av sporter och konst & kultur för alla åldrar. Målet är att bli kommunens främsta skola och förskola. I augusti 2021 startade skolan med elever från förskoleklass till årskurs 3 och i augusti 2022 med elever i årskurs 4-9. Förskolan som öppnade hösten 2021 erbjuder plats för ca 140 barn fördelat på 8 avdelningar i åldrarna 1-5 år.

Jensen förskola

Områdeskarta


Nedan finner ni en områdeskarta där projektet är markerat.

Filter

Roligare. Billigare. Enklare.


Vi tycker att det ska vara kul att köpa hus. Inga fler spräckta budgetar. Inga fler spräckta husdrömmar. Vi har minimerat mängden beslut du behöver ta, och hur mycket du behöver betala. Modellen för det är relativt enkel: Vi gör allt själva. Ritar, tillverkar, designar och bygger. Billigare för oss. Billigare för dig.

Men, det är såklart inte bara kostnaden som är viktig. Normalt vid bostadsköp är det lätt att du ligger sömnlös över alla beslut. Vilken färg som ska vara i köket, och vilka skåpsluckor som passar till. Inte nu längre. Tillsammans med några av Sveriges bästa arkitekter har vi tagit fram två designlinjer, skapade för att enkelt kunna matchas med din stil i övrigt. Du väljer helt enkelt en av dem, och kan gå till sängs med vetskapen om att alla detaljer är väl genomtänkta.

För att ha full kontroll över produktionen, tillverkar vi husen i vår egna fabrik i Småland. Det gör att vi enkelt kan åtgärda eventuella fel innan de blir ett problem. Inga tråkiga överraskningar, för någon. Dessutom minskas transportsträckorna. Bättre för klimatet. Bättre för plånboken.

Kort och gott har vi gjort resan hem både roligare, billigare och enklare. När du flyttar in har du ett hem som är lika trivsamt att bo i, som att köpa.

Signum

Planering


 • Planering

  Planering


  I alla bostadsprojekt är detta ett omfattande arbete med en rad olika aktörer som så arkitekter, konstruktörer, ekonomer, byggherrar stadsbyggnadskontor m.fl.
 • Lansering

  Lansering


  Nu är projektet publikt, det går att anmäla intresse för projektet samt få information om hur försäljningen kommer att gå till. Vi uppdaterar sedan löpande informationen om projektet fram till säljstarten via vår hemsida, nyhetsbrev och våra sociala kanaler.
 • Säljstart

  Säljstart


  Från och med denna dag går det att köpa bostäderna i projektet.
 • Förhandsavtal

  Förhandsavtal


  Ett juridiskt bindande avtal som tecknas mellan föreningen och köparen.
 • Byggstart

  Byggstart


  När alla tillstånd är på plats påbörjas produktionen av bostäderna.
 • Upplåtelseavtal

  Upplåtelseavtal


  När föreningen har erhållit sin ekonomiska plan upplåts lägenheterna till de personer som har tecknat förhandsavtal.
 • Köpargenomgång

  Köpargenomgång


  Innan slutbetalningen skall göras kommer ni att bli inbjuda till en genomgång med byggherren där ni får möjlighet att gå igenom er bostad.
 • Slutbetalning

  Slutbetalning


  Inför tillträdet skall den slutgiltiga köpeskillingen erläggas.
 • Tillträde

  Tillträde


  Grattis, du får nu flytta in i din nya bostad!
 • Garantibesiktning

  Garantibesiktning


  2 år efter tillträde skall det anordnas en kontrollbesiktning där eventuella fel som omfattas av garantin åtgärdas.

Från avtal till inflytt


1

TECKNA FÖRHANDSAVTAL

Ett förhandsavtal är en överenskommelse mellan bostadsrättsföreningen Brf Syrenlunden i Bro och er som köpare avseende en framtida överlåtelse av bostadsrätten. Avtalet är bindande och innebär att ni som köpare avser tillträda lägenheten i enlighet med avtalet. I samband med att förhandsavtal tecknas skall en handpenning (förskott 1) om 50 000 kr betalas in till i avtalet anvisat konto.

2

FRITT VAL

Tanken är att ni ska slippa fundera kring en massa detaljerade val kring inredningen. Istället har våra arkitekter tagit fram genomtänkta designlinjer, noggrant utvalda material och smakfulla kulörer.
I projektet Syrenlunden behöver ni endast göra val gällande vilken designlinje ni önskar (Ton-i-ton eller Kontrast). I vissa hus kan man även välja kamin och/ badkar. Vi kommer att kontakta er för dessa val ett par veckor efter signerat förhandsavtal.

3

TECKNANDE AV UPPLÅTELSEAVTAL

Tidpunkt för tecknande av upplåtelseavtal är augusti 2023. Upplåtelseavtalet är bindande och ni som köpare blir då formellt också medlem i Brf Syrenlunden i Bro.

4

TILLTRÄDESTIDER

De tider vi kommunicerar i avtal och säljmaterial är preliminära. I ert upplåtelseavtal meddelas ett definitivt tillträdesdatum.

5

INBETALNING AV FÖRSKOTT 2

I samband med tecknandet av upplåtelseavtal, ska ni som köpare erlägga en handpenning (förskott 2) om 10 % av den totala insatsen för bostaden (minus den redan erlagda handpenningen om 50 000 kr). Signum kommer att informera er om detta i god tid innan betalningen skall vara Brf Syrenlunden i Bro tillhanda.

6

BESÖK PÅ BYGGARBETSPLATSEN

Under byggnationens senare del anordnas, i den mån byggplatsen och världsläge tillåter, ett gemensamt besök på platsen för er köpare. Besöket syftar till att ge er en försmak av det blivande huset samt en möjlighet att få ställa frågor.

7

SLUTBESIKTNING AV BOSTADEN

Inför det stundande tillträdet genomförs en besiktning av er nya bostad. Besiktningen utförs av en auktoriserad och oberoende besiktningsman. Ni som köpare kommer att bli inbjudna att delta på denna besiktning.

8

INBETALNING AV SLUTLIKVID

I anslutning till tillträdesdagen betalas resterande del av köpeskillingen för bostaden in.

9

INFLYTTNING / TILLTRÄDE

Tillträdet sker på plats i ert hus på tillträdesdagen och vi på Signum Fastigheter finns på plats för att hälsa välkommen samt överlämna nycklar.

10

ÖVERLÄMNANDE AV BOSTADSRÄTTFÖRENINGEN

Signum Fastigheter sätter samman den första styrelsen i bostadsrättsföreningen, en så kallad interimsstyrelse. Denna styrelse förvaltar Brf Syrenlunden i Bros intressen i upp till ett år efter godkänd slutbesiktning. Därefter kommer ni att kallas till en ordinarie stämma där en ny styrelse bestående av föreningens medlemmar röstas fram av alla boende. Denna styrelse driver sedan verksamheten vidare.

11.

GARANTIBESIKTNING

Fastigheten garantibesiktigas två år efter slutbesiktningen. Syftet med garantibesiktningen är att undersöka och åtgärda eventuella fel och brister som uppstått eller kommit fram under garantitiden.

Projektfakta: Syrenlunden


Grundfakta

 • Status Pågående
 • Bostäder 21
 • Boarea 65 - 134
 • Antal rum 3 - 6
 • Tillträde q1 2024

Adress

 • Adress Assurs väg 10
 • Område Bro Mälarstad
 • Ort BRO
 • Kommun Upplands-Bro

Projektutvecklare

Fastighetsinformation

 • Byggnadstyp Parhus/Villor/Radhus
 • Konstruktionsår 2022
 • Uppvärmning Frånluftsvärmepump
 • TV Ansluten via fiber
 • Bredband Fiber
Förråd och övriga utrymmen

Ja

  Parkering

  Parkeringsplats till varje bostad

  Föreningsinformation

  • Förening Brf Syrenlunden i Bro
  • Org.form Bostadsrättsförening
  • Org.nummer 769641-0302
  • Boendeform Bostadsrättsparhus/villor/radhus
  • Upplåtelseform Bostadsrätt

  Projektteam


  Card image cap
  Ansvarig mäklare

  Marcus Ehn

  Försäljningschef Nyproduktion

  0730309030
  marcus.ehn@bjurfors.se

  Anmäl ditt intresse


  Lämna dina kontaktuppgifter för mer information.

  Jag är intresserad av:

  Tack för visat intresse


  Du kommer inom kort att få ett mail till angiven e-postadress med all aktuell information om projektet och dess status. Tveka inte att höra av dig till ansvarig mäklare om du har vidare frågor.

  Ett steg upp.


  Bjurfors är Sveriges största privatägda fastighetsmäklarföretag med över 500 medarbetare på fler än 70 kontor runt om i Sverige och vid Medelhavet. Mäklartjänsterna omfattar såväl bostadsrätter, villor, tomter och fritidshus som nyproduktion, tjänster inom förmedling av kommersiella fastigheter och ombildningar till bostadsrätter. Genom en kvalitetssäkrad arbetsmetod och branschens mest dedikerade mäklare har Bjurfors under mer än 50 års tid tagit kunderna till lyckade bostadsaffärer.

  Du använder en gammal webbläsare

  Gamla webbläsare har bara delvis stöd för ny teknik och ger inte webbplatsen en ärlig chans att leva upp till sin fulla potential. Du kan enkelt ladda ner en annan webbläsare som fungerar bättre. Här är ett axplock moderna webbläsare som fungerar bra!

  Uppdatera min webbläsare

  Jag vill fortsätta ändå