Steninge Glänta

Mitt i naturen. Med världen runt knuten.

Projektfakta: Steninge Glänta


 • Status Kommande
 • Bostäder 10
 • Boarea 95 - 133 kvm
 • Antal rum 4 - 6
 • Boendeform Bostadsrättsparhus
 • Upplåtelseform Bostadsrättsförening
 • Adress Steninge slottsby tun 8
 • Område Steninge
 • Kommun Sigtuna

Beskrivning


Inspirerat av den engelska trädgårdsstaden gör Steninge Slottsby livet lite härligare. Ät lunch på Stenladan. Ta ett dopp i Mälaren. Shoppa i småbutiker. Eller bara koppla av i våra nybyggda småhus.

Här bor du mitt emellan Stockholm och Uppsala. Men även Bangkok, Porto och London finns lättillgängligt. Om andan faller på ligger Arlandas incheckning bara 10 minuter bort.
Mitt i naturen. Med världen runt knuten.

Vill du veta mer? Anmäl ditt intresse.

Om bostäderna


Snyggt. Smart. Hållbart. 

Dessa hus tillhör vår nya småhusserie, framtagen tillsammans med prisbelönta arkitekter. Här är allt uppdaterat för att vara lite snyggare, smartare och mer hållbart.

Utvändigt är husen klädda i trä, men hur det ser ut innanför dörren är helt upp till dig. Välj mellan två designlinjer, där färgval och material är noga utvalt för att matcha din stil i övrigt. Syftet med detta är att du ska slippa ta detaljerade val gällande inredningen.

Husen finns i tre storlekar: 95, 114 och 133 kvm, vilket gör att det finns hem som passar allt från paret till familjen. Oavsett storlek får du ett hem med smart planlösning, en härlig uteplats och ett energisnålt värmesystem.

Designlinjer


När du köper ett hem från Signum kan du välja mellan två designlinjer. Båda är harmoniska i sin bas för att lätt kunna matchas med dina möbler och textilier. Upplev skillnaden själv. Utforska hur ditt framtida hem ser ut här bredvid.

Designlinje: Ton i ton


 

Mjuka toner. Rena linjer. Varma färger. Den här designlinjen passar den som vill åt en skandinavisk känsla. Här får man ett hem med naturliga kulörer och varm, ljus inredning som går ton i ton. Övergripande plankgolv i naturlig mattlackerad ek. Köket går i en varmgrå nyans med bänkskivor i naturstensliknande kompositsten.

 

 

Designlinje: Kontrast


 

Ljus bas. Mörka detaljer. Den här designlinjen passar den som gillar kontraster i inredningen. Här är kontrasterna tydliga i form av ljusa och mörka träslag. På golvet ligger plankor i vitlackerad ek och väggarna är målade i en varmt vitgrå ton. I köket möts man av grafitgrå luckor och mörka bänkskivor i kompositsten.

 

 

Områdesbeskrivning


I den här trädgårdsstaden finns det mesta. Skola, marina, ridhus och såklart Stenladan med sin gårdsbutik och loppis. Stockholm och Uppsala ligger bara 30 minuter bort med bil, och på 10 minuter kan du ta dig till Arlandas incheckning och vidare ut i världen.

Områdeskarta


Nedan finner ni en områdeskarta där projektet är markerat.

Filter

Steninge Slottsby


Steninge Slottsby erbjuder en modern boendemiljö med traditionella anor. Med naturen runt hörnet samt bad- och båtlliv i Mälaren som bara ligger några minuter bort skapas livskvalitet. Charmiga Sigtuna ligger endast några minuter bort med bil och både Stockholm och Uppsala nås inom 30 min. Inte nog med det, inom ynka 10 minuter öppnar sig hela världen genom Arlanda flygplats. Med andra ord, Steninge Slottsby är en central plats men ändå mitt i naturen.

Steninge Slottsby erbjuder en helt unik boendemiljö och ett utrymme för aktivitet och avkoppling.

1. Steninge Slott

Det vackra Slottet uppfördes i slutet av 1600-talet efter ritningar av Nicodemus Tessin den yngre. Steninge slott är stängt för allmänheten men den vackra slottsparken är öppen för besök.

Steninge Slott

2. Natur & Rekreation

Naturen som omger Steninge Slottsby skapar oändliga möjligheter till aktivitet och är idealisk för att promenera, springa, simma, rida eller rasta hunden. Intill Steninge Slotssby passerar även den 45 mil långa Uppsalaleden med fantastiska vandringsstråk. Det planeras även för två löpslingor samt ett utegym i området. På vinterhalvåret är det bara att ta på skridskorna eller skidorna och ge sig ut. När isarna bär går det klassiska Sigtunarännet vars slinga letar sig in i Steningeviken framför slottet. Är du ridintresserad finns även härliga ridstråk till Rävsta och Rosersbergs Slott. Där den tidigare handelsträdgården låg planeras nu för stall och ridhus.

Natur & Rekreation

3. Steninge Marina

Invid Slottsbyn ligger Steninge Marina. Marinan har tre bryggor och plats för 300 fritidsbåtar. Visionen är att Steninge Marina ska vara en gemytlig mötesplats både för dig med båt eller för dig som vill fiska eller bara njuta av en kopp kaffe med utsikt över vackra Mälaren.

Steninge Marina

4. Stenladan

Servicenivån i Steninge Slottsby är generös genom de restauranger och butiker Stenladan erbjuder. I Stenladan serveras vällagade luncher och bruncher. Det går även att köpa hem färska bakverk och nybakat bröd. Ladan anordnar även en rad olika aktiviteter såsom konstrundor och julfirande som passar hela familjen.

Stenladan

5. Förskola & skola

I skogsbrynet bakom Stenladan i Steninge Slottsby finns idag den provisoriska förskolan Slottsbyns Förskola som drivs av TP Förskolor AB. Förskolan har plats för 20 barn och platserna förmedlas av Sigtuna kommun. Fastighetsägaren Curahill förbereder dock även för en permanent förskola om 6 avdelningar samt en grundskola för årskurs F-6. Stor vikt läggs på att skapa en utvecklande utevistelsemiljö för både mindre samt större barn, bland annat genom en mindre idrottshall och en utomhusplan vilket skapar förutsättningar för lek och rörelse året om. Utöver detta planeras det även för breda gång- och cykelvägar till och från skolan.

Slottsbyns förskola

Roligare. Billigare. Enklare.


Vi tycker att det ska vara kul att köpa hus. Inga fler spräckta budgetar. Inga fler spräckta husdrömmar. Vi har minimerat mängden beslut du behöver ta, och hur mycket du behöver betala. Modellen för det är relativt enkel: Vi gör allt själva. Ritar, tillverkar, designar och bygger. Billigare för oss. Billigare för dig.

Men, det är såklart inte bara kostnaden som är viktig. Normalt vid bostadsköp är det lätt att du ligger sömnlös över alla beslut. Vilken färg som ska vara i köket, och vilka skåpsluckor som passar till. Inte nu längre. Tillsammans med några av Sveriges bästa arkitekter har vi tagit fram två designlinjer, skapade för att enkelt kunna matchas med din stil i övrigt. Du väljer helt enkelt en av dem, och kan gå till sängs med vetskapen om att alla detaljer är väl genomtänkta.

För att ha full kontroll över produktionen, tillverkar vi husen i vår egna fabrik i Småland. Det gör att vi enkelt kan åtgärda eventuella fel innan de blir ett problem. Inga tråkiga överraskningar, för någon. Dessutom minskas transportsträckorna. Bättre för klimatet. Bättre för plånboken.

Kort och gott har vi gjort resan hem både roligare, billigare och enklare. När du flyttar in har du ett hem som är lika trivsamt att bo i, som att köpa.

Signum

Planering


 • Planering

  Planering


  I alla bostadsprojekt är detta ett omfattande arbete med en rad olika aktörer som så arkitekter, konstruktörer, ekonomer, byggherrar stadsbyggnadskontor m.fl.
 • Lansering

  Lansering


  Nu är projektet publikt, det går att anmäla intresse för projektet samt få information om hur försäljningen kommer att gå till. Vi uppdaterar sedan löpande informationen om projektet fram till säljstarten via vår hemsida, nyhetsbrev och våra sociala kanaler.
 • Säljstart

  Säljstart


  Från och med denna dag går det att köpa bostäderna i projektet.
 • Förhandsavtal

  Förhandsavtal


  Ett juridiskt bindande avtal som tecknas mellan föreningen och köparen.
 • Byggstart

  Byggstart


  När alla tillstånd är på plats påbörjas produktionen av bostäderna.
 • Upplåtelseavtal

  Upplåtelseavtal


  När föreningen har erhållit sin ekonomiska plan upplåts lägenheterna till de personer som har tecknat förhandsavtal.
 • Köpargenomgång

  Köpargenomgång


  Innan slutbetalningen skall göras kommer ni att bli inbjuda till en genomgång med byggherren där ni får möjlighet att gå igenom er bostad.
 • Slutbetalning

  Slutbetalning


  Inför tillträdet skall den slutgiltiga köpeskillingen erläggas.
 • Tillträde

  Tillträde


  Grattis, du får nu flytta in i din nya bostad!
 • Garantibesiktning

  Garantibesiktning


  2 år efter tillträde skall det anordnas en kontrollbesiktning där eventuella fel som omfattas av garantin åtgärdas.

Projektfakta: Steninge Glänta


Grundfakta

 • Status Kommande
 • Bostäder 10
 • Boarea 95 - 133
 • Antal rum 4 - 6

Adress

Projektutvecklare

Fastighetsinformation

 • Byggnadstyp Parhus
 • Konstruktionsår 2022
 • Uppvärmning Frånluftsvärmepump
 • Bredband Fiber
Parkering

Ja

Föreningsinformation

 • Boendeform Bostadsrättsparhus
 • Upplåtelseform Bostadsrättsförening

Projektteam


Card image cap
Ansvarig mäklare

Marcus Ehn

Försäljningschef Nyproduktion

0730309030
marcus.ehn@bjurfors.se

Anmäl ditt intresse


Genom att lämna en intresseanmälan missar ni ingen information och får ta del av det senaste gällande projektet.

Jag är intresserad av:

Tack för visat intresse


Du kommer inom kort att få ett mail till angiven e-postadress med all aktuell information om projektet och dess status. Tveka inte att höra av dig till ansvarig mäklare om du har vidare frågor.

Ett steg upp.


Bjurfors är Sveriges största privatägda fastighetsmäklarföretag med över 500 medarbetare på fler än 70 kontor runt om i Sverige och vid Medelhavet. Mäklartjänsterna omfattar såväl bostadsrätter, villor, tomter och fritidshus som nyproduktion, tjänster inom förmedling av kommersiella fastigheter och ombildningar till bostadsrätter. Genom en kvalitetssäkrad arbetsmetod och branschens mest dedikerade mäklare har Bjurfors under mer än 50 års tid tagit kunderna till lyckade bostadsaffärer.

Du använder en gammal webbläsare

Gamla webbläsare har bara delvis stöd för ny teknik och ger inte webbplatsen en ärlig chans att leva upp till sin fulla potential. Du kan enkelt ladda ner en annan webbläsare som fungerar bättre. Här är ett axplock moderna webbläsare som fungerar bra!

Uppdatera min webbläsare

Jag vill fortsätta ändå