Nya Skogsgläntan

Attraktiva parhus i naturnära Högmora

Beskrivning


Skogsgläntan är ett modernt bostadsprojekt i barnvänliga och naturnära Högmora, en del av Huddinge kommun. Projektet omfattar två typer av parhus. Båda parhustyperna uppförs i åtta enheter. Det större av de två benämns som parhus A och fördelas på 131 kvm boarea om två våningsplan. Det mindre parhuset benämns som parhus B och utgörs av ett entréplan och ett loft. Totalt omfattar parhus B 130 kvm men 60 kvm kvalificeras som biarea då loftet har en begränsad takhöjd om 189 cm.

Nedan finner ni en beskrivning av hustyperna. Bostäderna säljs på ritning till fasta priser och kommer att färdigställas under 2022.

Försäljningen kommer att påbörjas i början av 2022, tilldelning av bostäder sker i turordning utifrån tidpunkt för intresseanmälan. Anmäl ert intresse så kommer ansvarig mäklare att kontakta er i turordning när försäljningen påbörjas.

Kortfakta


 • Status Kommande
 • Boendeform Parhus/Studiohus
 • Upplåtelseform Bostadsrätt
 • Adress Högmoravägen 35A
 • Område Högmora
 • Ort HUDDINGE
 • Kommun Huddinge

Parhus A


Det större parhus av de två, hela 131 kvm fördelat på 6 rok. Totalt kommer 8 enheter byggas där alla enheter kommer få två parkeringsplatser.

Mer info

Parhus B


Det ”lilla huset” med den stora insidan. Hela 6 rok på endast 70 kvm boarea. Genom oerhört smart och genomtänkt design har arkitekterna skapat ett loft som ger dessa bostäder ytterligare 60 användbar biarea som ger upphov till de extra rummen. Även dessa kommer byggas i 8 exemplar.

mer info

Materialval & Tillval


Vi erbjuder nyckelfärdiga bostäder med inredning från kända leverantörer. Du kan själv vara med och påverka ditt framtida boende.

Husen går att köpa i tre olika utföranden, Vårt val, Modern och Klassisk stil.
Det går dessutom att välja till braskamin samt möjlighet att förstärka vissa väggar för att underlätta uppsättning av tunga föremål.

För att läsa mer om materialvalen i husen och de olika tillvalsalternativen klicka på de olika stilpaketen nedan.

Vårt val

Att köpa ett nyckelfärdigt hem ska vara enkelt, tryggt och bekvämt, vi har därför satt ihop ett sortiment baserat på vilka produkter som är mest populära och håller en hög kvalité. Väljer du stilen Vårt val kan du lita på att du får en hög grundstandard och en snygg och stilren design.

Designen tar inte ut svängarna utan du kan själv forma ditt hem efter tycke och smak efter inflytt, utan att behöva ta hänsyn till fasta element i begränsande stil. Se det som en vit duk att börja skapa på!

Vårt val

Modern stil

I inredningsstilen Modern har vi med hjälp av en inredare tagit fram en stil för dig som vill och vågar lite mer för din fasta inredning. Materialvalen är precis som i vår grundstil baserad på ett sortiment med hög kvalité och namnkunniga leverantörer och med en något mer trendig twist!

Vår Moderna stil är sober och stilren i både färgval och formspråk. Ljuset och materialvalen i stilen för tankarna till nordiskt klimat och organiska material. Siluetterna i blandare och inredning spelar på enkelhet och renhet.

Modern stil

Klassisk stil

I den här stilen har vi samlat våra klassiker i nya tappningar. Eftersom vi i denna stil precis som i de andra stilarna arbetar med hög kvalité och formsäker stil har inredaren vi tagit fram de långsiktiga favoriterna och sammansatt dem till en tidlös inredning med hög funktion och rustika materialval. Här blandar vi kvartkomposit med 1-stavsgolv, ramluckor och klassiska skålhantag i en modern och funktionell tappning. Den här stilen är en inredningsstil som andas tidlöshet och för tankarna till natur och harmoni.

Klassisk stil

Högmora


Projektet ligger i barnvänliga och natursköna Högmora som under den senare åren genomgått en stor förändring från ett bortglömt fritidshusområde till en modern villastad. Närheten till naturen och sjön Magelungen ger möjlighet till motion och avkoppling. Intill projektet byggs en förskola som kommer att stå klar under 2021.

Högmora förskola

Högmora förskola kommer att stå klar för inflyttning hösten 2021 och kan då ta emot 160 barn, fördelat på åtta avdelningar. Förskolan kommer att vara miljöklassad med miljöbyggnad silver.

Högmora förskola

Grundskolor i Huddinge

I Huddinge kommun finns en stort utbud av skolor och förskolor. Band annat finns Myrängsskolan några minuter bort. Det planeras även en skola i Svartvik / Mellansjö med planerad inflytt under 2022. För att läsa mer om befintliga skolor i Huddinge klicka på länken nedan.

Grundskolor

Natur

Orlångens naturreservat, invid sjön Orlången och Magelungen, erbjuder ett vackert natur & kulturlandskap samt ett rikt fågelliv. I år meddelade även staden att de har beslutat att höja kvalitén på delar av den fina strandpromenaden efter Magelungens för att skapa en än mer trivsam miljö för hälsa & rekreation. Det är ett fem kilometer långt stråk med möjlighet att erbjuda upplevelser och avkoppling.

Ågesta Golfklubb

För den golfintresserade kan närheten till välskötta och vackra Ågesta Golfklubb locka. Välj mellan 9-håls eller 18-håls banan eller varför inte testa klubborna på drivingrangen innan du avslutar dagen med en lunch på den uppskattade krogen. Ågesta golfklubb erbjuder även gym, träningshall samt övningsområden.

Motion & Aktivitet

För den aktiva finns flertalet motionsspår, vandringsleder och idrottsanläggningar i området, bland annat Fagersjös belysta motionsspår. I Orlångens naturreservat finns, snörika vintrar, även Huddinges finaste skidspår. Invid naturreservatetet återfinns även Ågesta sjön och Mörtsjön med vandringsleder och möjlighet till skridskoåkning.

Kommunikation

Högmora ligger attraktivt beläget i natursköna kvarter men med mindre än 15 min med tunnelbana eller pendeltåg till T-centralen från närmsta station.  En kort promenad på ca 5 min ger dig även tillgång till buss till  bland annat Huddinge Centrum & Farsta Strand (Buss 742 Huddinge Sjukhus – Drevviks strand)

Områdeskarta


Nedan finner ni en områdeskarta där projektet är markerat.

Filter

Byggherre


Derome utmärker sig i branschen tack vare kunskapen om hur man bygger hållbara samhällen i trä. Det gäller hela processen från råmark och detaljplaneläggning till markanläggningar och husproduktion. Lyckade samarbeten med kommuner har under åren lett till kommunala markanvisningar på orter där vi har för avsikt att växa. Goda referenser har även gett oss förmånen att köpa privat mark. Vi satsar på hållbart byggande; ekologiskt, socialt och ekonomiskt. Det innefattar både konstruktion och materialval men också att byggnationen anpassas efter de förutsättningar som finns på platsen samt det aktuella områdets behov av bostadsformer.

Vi har kompetens och resurser att bygga upp till sex våningar med trästomme. Att bygga bostäder i trä är flexibelt, kostnadseffektivt och miljövänligare än att bygga i betong.

Derome

Arkitektens tankar


”Vi arbetar med att få yteffektiva hus där man känner att det är bra planlösningar med mycket dagsljus och utblickar. Kontakten mellan ute och inne är viktigt med skjutglaspartier ner till golv.

Naturliga material på husens utsida såsom insida är viktigt.

Attefallshusen i två plan skapar en egen identitet med en spännande formgivning men som ändå med samma storlek och proportioner på fönstren och utvändig färgsättning och material kopplas samman med parhuset.”

Hälsningar Philip Hjorth
Liljewall arkitekter

Liljewall

Projektfakta: Nya skogsgläntan


Grundfakta

 • Status Kommande

Adress

Projektutvecklare

Fastighetsinformation

 • Byggnadstyp Parhus/Studiohus
 • Konstruktionsår 2022
 • Uppvärmning Frånluftsvärmepump med vattenburen golvvärme
 • Ventilation Mekanisk frånluft
 • TV Anslutning via fiber
 • Bredband Fiber
Parkering

Parkering finns till varje bostad, 2 parkeringar för de större bostäderna

Föreningsinformation

 • Förening Brf Skogsgläntan 1
 • Org.form Bostadsrättsförening
 • Org.nummer 769634-2661
 • Boendeform Parhus/Studiohus
 • Upplåtelseform Bostadsrätt

Projektstatus


 • Planering

  Planering


  I alla bostadsprojekt är detta ett omfattande arbete med en rad olika aktörer som så arkitekter, konstruktörer, ekonomer, byggherrar stadsbyggnadskontor m.fl.
 • Lansering

  Lansering


  Nu är projektet publikt, det går att anmäla intresse för projektet samt få information om hur försäljningen kommer att gå till. Vi uppdaterar sedan löpande informationen om projektet fram till säljstarten via vår hemsida, nyhetsbrev och våra sociala kanaler.
 • Säljstart

  Säljstart


  Från och med denna dag går det att köpa bostäderna i projektet.
 • Förhandsavtal

  Förhandsavtal


  Ett juridiskt bindande avtal som tecknas mellan föreningen och köparen.
 • Byggstart

  Byggstart


  När alla tillstånd är på plats påbörjas produktionen av bostäderna.
 • Upplåtelseavtal

  Upplåtelseavtal


  När föreningen har erhållit sin ekonomiska plan upplåts lägenheterna till de personer som har tecknat förhandsavtal.
 • Köpargenomgång

  Köpargenomgång


  Innan slutbetalningen skall göras kommer ni att bli inbjuda till en genomgång med byggherren där ni får möjlighet att gå igenom er bostad.
 • Slutbetalning

  Slutbetalning


  Inför tillträdet skall den slutgiltiga köpeskillingen erläggas.
 • Tillträde

  Tillträde


  Grattis, du får nu flytta in i din nya bostad!
 • Garantibesiktning

  Garantibesiktning


  2 år efter tillträde skall det anordnas en kontrollbesiktning där eventuella fel som omfattas av garantin åtgärdas.

Försäljningsprocess


1. Avtal och ekonomi
Vägen fram till tillträde kantas av flera olika avtal och betalning i olika steg. Här följer en beskrivning av de olika avtalen samt information om hur betalningen ska ske.

FÖRHANDSAVTAL
Förhandsavtal är ett bindande avtal mellan dig och bostadsrättsföreningen. Det innebär att bostadsrättsföreningen i framtiden kommer att upplåta bostadsrätten som bostadsrätt till dig, du  förbinder dig samtidigt att köpa bostadsrätten. Uppgifterna i förhandsavtalet grundas på kostnadskalkylen som innehåller en beräkning av insatser och årsavgifter för bostadsrätterna utifrån projektets bedömda kostnader. I samband med tecknandet av förhandsavtal erläggs förskott om 5% av priset. Innan tecknandet av förhandsavtalet görs en kreditupplysning.

UPPLÅTELSEAVTAL
Före tillträdet tecknas upplåtelseavtal med bostadsrättsföreningen. I samband med detta blir du medlem i föreningen. Detta sker när bostadsrättsföreningens ekonomiska plan har registrerats hos Bolagsverket och föreningen fått tillstånd att upplåta bostadsrätt.

BETALNINGSPLAN
Betalningen av bostadsrätten kommer du att göra i olika etapper. Om du har frågor angående betalningar så kontaktar du vår ekonomiavdelning.

1. Förskott om 5 % av priset (dock max 150 000 kr) för bostadsrätten vid tecknandet av förhandsavtalet.
2. På tillträdesdagen skall 95 % av priset betalas till bostadsrättsföreningen.
3. Tillval faktureras från Derome Mark & Bostad och skall betalas två månader innan tillträde.

2. Egna Val
Vi erbjuder nyckelfärdiga bostäder med inredning från kända leverantörer. Du kan själv vara med och påverka ditt framtida boende. På Derome’s tillvalsportal presenteras stilarna i sin helhet.

MULTIMEDIA
Alla bostadsrätter ansluts med fiberanslutning, du behöver inte betala någon anslutningsavgift utan den ingår när du köper bostadsrätten. Fiberanslutningen innebär att du har möjlighet att ansluta bredband, IP-telefoni och tv via fibernätet. För att utnyttja dessa tjänster måste du teckna abonnemang med någon av de tjänsteleverantörer som är förvalda. I vissa fall, där fibernätet inte är tillräckligt utbyggt i området, kan anslutningen komma att ske efter tillträdet.

3. Besiktning
FÖRBESIKTNING
För att fånga upp eventuella anmärkningar och skador på bostadsrätten innan slutbesiktningen så utför vi en förbesiktning. Vid förbesiktningen går vi igenom hela huset och bostadsrätten och kontrollerar att alla material är rätt och att det inte finns några skador på inredningen. Genom att göra en förbesiktning har Derome Mark & Bostad möjlighet att åtgärda eventuella brister redan innan du flyttar in i din nya bostadsrätt.

SLUTBESIKTNING
Innan tillträdet så utförs en slutbesiktning av bostadsrätten av en opartisk besiktningsman, där även bostadsrättsföreningen deltar. Slutbesiktningen görs för att säkerställa att bostaden uppfyller det som vi kommit överens om i kontraktet och att bostaden uppfyller de regler och normer som gäller för byggnation av nya bostäder.
De eventuella brister som besiktningsmannen upptäcker åtgärdas kostnadsfritt av Derome Mark & Bostad inom två månader efter slutbesiktningen. Ibland kan det förekomma längre leveranstider på produkter, då åtgärdas felen så snart det går. Efter slutbesiktningen har du sex månader på dig att återkomma till bostadsrättsföreningen med fel som besiktningsmannen inte upptäckt, men som bevisligen fanns vid besiktningstillfället. Detta gäller framförallt funktionsfel på t.ex. vitvaror.

4. Slutbetalning
På tillträdelsedagen skall slutbetalning av lägenheten samt eventuella tillval vara betalda.

5. Inflyttning
Senast 12 veckor innan inflyttning får du besked om en tillträdesdag. På tillträdesdagen träffas vi i din nya
bostad och går igenom drift och skötsel för bostadsrätten. När du sedan visar kvitto på att slutbetalningen är erlagd så får du dina nycklar. Välkommen hem!

Projektteam


Card image cap
Ansvarig mäklare

Marcus Ehn

Försäljningschef Nyproduktion

0730309030
marcus.ehn@bjurfors.se
Card image cap
Fastighetsmäklare

Marcus Elmersson

Fastighetsmäklare

076-136 56 55
marcus.elmersson@bjurfors.se

Anmäl ditt intresse


Lämna dina kontaktuppgifter för mer information.

Jag är intresserad av:

Tack för visat intresse


Du kommer inom kort att få ett mail till angiven e-postadress med all aktuell information om projektet och dess status. Tveka inte att höra av dig till ansvarig mäklare om du har vidare frågor.

Ett steg upp.


Bjurfors är Sveriges största privatägda fastighetsmäklarföretag med över 500 medarbetare på fler än 70 kontor runt om i Sverige och vid Medelhavet. Mäklartjänsterna omfattar såväl bostadsrätter, villor, tomter och fritidshus som nyproduktion, tjänster inom förmedling av kommersiella fastigheter och ombildningar till bostadsrätter. Genom en kvalitetssäkrad arbetsmetod och branschens mest dedikerade mäklare har Bjurfors under mer än 50 års tid tagit kunderna till lyckade bostadsaffärer.

Du använder en gammal webbläsare

Gamla webbläsare har bara delvis stöd för ny teknik och ger inte webbplatsen en ärlig chans att leva upp till sin fulla potential. Du kan enkelt ladda ner en annan webbläsare som fungerar bättre. Här är ett axplock moderna webbläsare som fungerar bra!

Uppdatera min webbläsare

Jag vill fortsätta ändå