Nya Skogsgläntan

Attraktiva parhus i naturnära Högmora

Beskrivning


Skogsgläntan är ett modernt bostadsprojekt i barnvänliga och naturnära Högmora, en del av Huddinge kommun. Projektet omfattar två typer av parhus. Båda parhustyperna uppförs i åtta enheter. Det större av de två benämns som parhus A och fördelas på 129 kvm boarea om två våningsplan. Det mindre parhuset benämns som parhus B och utgörs av ett entréplan och ett loft. Totalt omfattar parhus B 124 kvm men 56 kvm kvalificeras som biarea då loftet har en begränsad takhöjd om 189 cm.

Bostäderna säljs på ritning till fasta priser och med preliminärt tillträde för lgh 11,12,13,14,17,18 under Q1 2023. Resterande bostäder beräknas tillträdas under Q3 2023.


Försäljningsprocess:

– Intresseanmälan innan 7 januari ger förtur till bostäderna
– 7 januari skickas en icke juridiskt bindande köpanmälan ut till intresseanmälda. Denna skall besvaras innan 12 januari för att behålla sin rätt till förtur.
– 14 januari kontaktas köpanmälda kunder för tilldelning av bostäder där reservation är möjligt i upp till 7 dagar.
– 21 januari släpps kvarvarande bostäder till öppen marknad. Principen ”först till kvarn” tillämpas på kvarvarande bostäder.

Tilldelning av bostäder sker i turordning utifrån tidpunkt för intresseanmälan. Intresseanmälan lämnas på projekthemsidan och ansvarig mäklare kommer att kontakta er i turordning när försäljningen påbörjas.

Kortfakta


 • StatusPågående
 • Boarea68 - 132 kvm
 • Antal rum2 - 6
 • BoendeformBostadsrättsparhus
 • UpplåtelseformBostadsrätt
 • AdressHögmoravägen 35A
 • OmrådeHögmora
 • OrtHUDDINGE
 • KommunHuddinge

Bostadstyper


Parhus A


Generösa Parhus A om 129–130 kvm erbjuder 6 rum och kök fördelade på två plan. Utöver de sex rummen finns även här en uteplats samt ett badrum på varje våningsplan. Parhusen har designats för att passa den moderna familjen med hög kravbild på levnadsstandard. Till Parhus A finns minst en parkeringsplats samt utvändigt förrådsutrymme.

Mer info

Parhus B


Det ”lilla huset” med den stora insidan. Trots att bostaden är förskriven till 2 rok är bostaden mycket större än så. Genom oerhört smart och genomtänkt design har arkitekterna möjliggjort ett loft som ger ytterligare 3–4 utrymmen. Bostaden har total användbar yta av hela 124–125 kvm där 56 kvm är kvalificerat som biarea. Samtliga bostäder har vacker tomt med minst en parkeringsplats och elbilsladdare. Det finns även en stor altan samt ett utvändigt förrådsutrymme.

mer info

Tomter & Gestaltning


Bostäderna har en modern men samtidigt en hög grad av igenkänning gällande material och kulörer. Fasaderna bekläs av en liggande träpanel som målats av järnvitriol vilket ger den en naturlig grå ton. Delar av yttervägg och detaljer som fönster och plåtarbeten ges en neutralt grå kulör medans entrédörren bryter av något med en grön ton. Bostäderna får således en modern känsla samtidigt som de lånar mycket från den traditionella trähuset.

Tomterna är något varierande beroende på omgivningen. Målsättningen har varit att skapa tomter som ger upphov till både trädgårdsarbete, avkoppling och lek och därför kommer samtliga bostäder med en grönyta av gräsmatta och ett trädäck. Samtliga tomter omgärdas delvist också av en häck för ökad intimitet och avgränsning. Till varje bostad finns det minst en asfalterad parkeringsplats samt en laddstolpe.

Bostäderna


Materialval


Vi erbjuder nyckelfärdiga bostäder med inredning från kända leverantörer. Du kan själv vara med och påverka ditt framtida boende.

Husen går att köpa i fyra olika utföranden, Vårt val, Modern, Klassisk och Trend.
Det går dessutom att välja till braskamin samt möjlighet att förstärka vissa väggar för att underlätta uppsättning av tunga föremål.

För att läsa mer om materialvalen i husen och de olika tillvalsalternativen klicka på de olika stilpaketen nedan.

Vårt val

Att köpa ett nyckelfärdigt hem ska vara enkelt, tryggt och bekvämt, vi har därför satt ihop ett sortiment baserat på vilka produkter som är mest populära och håller en hög kvalité. Väljer du stilen Vårt val kan du lita på att du får en hög grundstandard och en snygg och stilren design.

Designen tar inte ut svängarna utan du kan själv forma ditt hem efter tycke och smak efter inflytt, utan att behöva ta hänsyn till fasta element i begränsande stil. Se det som en vit duk att börja skapa på!

 

Pris parhus A: ingår

Pris parhus B: ingår

Stilval Modern

I inredningsstilen Modern har vi med hjälp av en inredare tagit fram en stil för dig som vill och vågar lite mer för din fasta inredning. Materialvalen är precis som i vår grundstil baserad på ett sortiment med hög kvalité och namnkunniga leverantörer och med en något mer trendig twist!

Vår Moderna stil är sober och stilren i både färgval och formspråk. Ljuset och materialvalen i stilen för tankarna till nordiskt klimat och organiska material. Siluetterna i blandare och inredning spelar på enkelhet och renhet.

 

Pris parhus A: 98 900kr

Pris parhus B: 95 400kr

Stilval Klassisk

I den här stilen har vi samlat våra klassiker i nya tappningar. Eftersom vi i denna stil precis som i de andra stilarna arbetar med hög kvalité och formsäker stil har inredaren vi tagit fram de långsiktiga favoriterna och sammansatt dem till en tidlös inredning med hög funktion och rustika materialval. Här blandar vi kvartkomposit med 1-stavsgolv, ramluckor och klassiska skålhantag i en modern och funktionell tappning. Den här stilen är en inredningsstil som andas tidlöshet och för tankarna till natur och harmoni.

 

Pris parhus A: 132 500kr

Pris parhus B: 130 500kr

Stilval Trend

I stilen Trend har vi samlat våra klassiker i nya tappningar. Eftersom vi i denna stil precis som i de andra stilarna arbetar med hög kvalité och formsäker stil har inredaren tagit fram produkter som harmoniserar med den skandinaviska naturen och sammansatt dem till en tidlös inredning med hög funktion och trendiga materialval. Här blandar vi kvartkomposit med 1-stavsgolv, slät lucka i färgen Sand och grepplister på köksluckan i en modern och funktionell tappning.

 

Pris parhus A: 132 500kr

Pris parhus B: 130 500kr

Tillval


Braskamin

Contura 510 är en av världens mest älskade kaminer. Style har gett den nätta, lättplacerade modellen nytt liv med en smäcker lucka i gjutjärn, större glas och mer effektiv förbränning.

Pris svart: 91 000kr

Pris grå: 98 000kr

Förstärkta innerväggar

Tillvalsmöjligheten om förstärkta innerväggar finns för dig som vill kunna hänga upp hyllor, tv-apparater eller dylikt utan att behöva använda gipsskruv eller rätta sig efter reglar. De förstärkta innerväggarna bidrar också till förbättrad ljudisolering vilket ger ett bättre inomhusklimat.

Pris: 25 000kr

Högmora


Projektet ligger i barnvänliga och natursköna Högmora som under den senare åren genomgått en stor förändring från ett bortglömt fritidshusområde till en modern villastad. Närheten till naturen och sjön Magelungen ger möjlighet till motion och avkoppling. Intill projektet byggs en förskola som kommer att stå klar under 2021.

Högmora förskola

Högmora förskola kommer att stå klar för inflyttning hösten 2021 och kan då ta emot 160 barn, fördelat på åtta avdelningar. Förskolan kommer att vara miljöklassad med miljöbyggnad silver.

Högmora förskola

Grundskolor i Huddinge

I Huddinge kommun finns en stort utbud av skolor och förskolor. Band annat finns Myrängsskolan några minuter bort. Det planeras även en skola i Svartvik / Mellansjö med planerad inflytt under 2022. För att läsa mer om befintliga skolor i Huddinge klicka på länken nedan.

Grundskolor

Natur

Orlångens naturreservat, invid sjön Orlången och Magelungen, erbjuder ett vackert natur & kulturlandskap samt ett rikt fågelliv. I år meddelade även staden att de har beslutat att höja kvalitén på delar av den fina strandpromenaden efter Magelungens för att skapa en än mer trivsam miljö för hälsa & rekreation. Det är ett fem kilometer långt stråk med möjlighet att erbjuda upplevelser och avkoppling.

Natur

Ågesta Golfklubb

För den golfintresserade kan närheten till välskötta och vackra Ågesta Golfklubb locka. Välj mellan 9-håls eller 18-håls banan eller varför inte testa klubborna på drivingrangen innan du avslutar dagen med en lunch på den uppskattade krogen. Ågesta golfklubb erbjuder även gym, träningshall samt övningsområden.

Ågesta GK

Motion & Aktivitet

För den aktiva finns flertalet motionsspår, vandringsleder och idrottsanläggningar i området, bland annat Fagersjös belysta motionsspår. I Orlångens naturreservat finns, snörika vintrar, även Huddinges finaste skidspår. Invid naturreservatetet återfinns även Ågesta sjön och Mörtsjön med vandringsleder och möjlighet till skridskoåkning.

Motion & Aktivitet

Kommunikation

Högmora ligger attraktivt beläget i natursköna kvarter men med mindre än 15 min med tunnelbana eller pendeltåg till T-centralen från närmsta station.  En kort promenad på ca 5 min ger dig även tillgång till buss till  bland annat Huddinge Centrum & Farsta Strand (Buss 742 Huddinge Sjukhus – Drevviks strand)

SL

Områdeskarta


Nedan finner ni en områdeskarta där projektet är markerat.

Filter

Alla bilder


Byggherre


Derome utmärker sig i branschen tack vare kunskapen om hur man bygger hållbara samhällen i trä. Det gäller hela processen från råmark och detaljplaneläggning till markanläggningar och husproduktion. Lyckade samarbeten med kommuner har under åren lett till kommunala markanvisningar på orter där vi har för avsikt att växa. Goda referenser har även gett oss förmånen att köpa privat mark. Vi satsar på hållbart byggande; ekologiskt, socialt och ekonomiskt. Det innefattar både konstruktion och materialval men också att byggnationen anpassas efter de förutsättningar som finns på platsen samt det aktuella områdets behov av bostadsformer.

Vi har kompetens och resurser att bygga upp till sex våningar med trästomme. Att bygga bostäder i trä är flexibelt, kostnadseffektivt och miljövänligare än att bygga i betong.

Derome

Arkitekt


”Det är ett hus som samspelar väl med sin omgivning tack vare en diskret med ändå modern färgsättning. Viktigt är att kombinera funktion och uttryck i byggnaden. Inne så väl som ute finns generösa sociala ytor men även möjlighet till mer privata rum.”

– ByggingenjörsByrån

ByggingenjörsByrån

Projektfakta: Nya skogsgläntan


Grundfakta

 • StatusPågående
 • Boarea68 - 132
 • Antal rum2 - 6

Adress

Projektutvecklare

Fastighetsinformation

 • ByggnadstypParhus
 • Konstruktionsår2022
 • UppvärmningFrånluftsvärmepump med vattenburen golvvärme samt radiatorer
 • VentilationMekanisk frånluft med värmeåtervinning
 • TVAnslutning via fiber
 • BredbandFiber
Parkering

Parkering finns till varje bostad

  Föreningsinformation

  • FöreningBrf Skogsgläntan 1
  • Org.formBostadsrättsförening
  • Org.nummer769634-2661
  • BoendeformBostadsrättsparhus
  • UpplåtelseformBostadsrätt

  Projektstatus


  • Planering

   Planering


   I alla bostadsprojekt är detta ett omfattande arbete med en rad olika aktörer som så arkitekter, konstruktörer, ekonomer, byggherrar stadsbyggnadskontor m.fl.
  • Lansering

   Lansering


   Nu är projektet publikt, det går att anmäla intresse för projektet samt få information om hur försäljningen kommer att gå till. Vi uppdaterar sedan löpande informationen om projektet fram till säljstarten via vår hemsida, nyhetsbrev och våra sociala kanaler.
  • Säljstart

   Säljstart


   Från och med denna dag går det att köpa bostäderna i projektet.
  • Förhandsavtal

   Förhandsavtal


   Ett juridiskt bindande avtal som tecknas mellan föreningen och köparen.
  • Byggstart

   Byggstart


   När alla tillstånd är på plats påbörjas produktionen av bostäderna.
  • Upplåtelseavtal

   Upplåtelseavtal


   När föreningen har erhållit sin ekonomiska plan upplåts lägenheterna till de personer som har tecknat förhandsavtal.
  • Köpargenomgång

   Köpargenomgång


   Innan slutbetalningen skall göras kommer ni att bli inbjuda till en genomgång med byggherren där ni får möjlighet att gå igenom er bostad.
  • Slutbetalning

   Slutbetalning


   Inför tillträdet skall den slutgiltiga köpeskillingen erläggas.
  • Tillträde

   Tillträde


   Grattis, du får nu flytta in i din nya bostad!
  • Garantibesiktning

   Garantibesiktning


   2 år efter tillträde skall det anordnas en kontrollbesiktning där eventuella fel som omfattas av garantin åtgärdas.

  Försäljningsprocess


  1. Avtal och ekonomi
  Vägen fram till tillträde kantas av flera olika avtal och betalning i olika steg. Här följer en beskrivning av de olika avtalen samt information om hur betalningen ska ske.

  FÖRHANDSAVTAL
  Förhandsavtal är ett bindande avtal mellan dig och bostadsrättsföreningen. Det innebär att bostadsrättsföreningen i framtiden kommer att upplåta bostadsrätten som bostadsrätt till dig, du  förbinder dig samtidigt att köpa bostadsrätten. Uppgifterna i förhandsavtalet grundas på kostnadskalkylen som innehåller en beräkning av insatser och årsavgifter för bostadsrätterna utifrån projektets bedömda kostnader. I samband med tecknandet av förhandsavtal erläggs förskott om 5% av priset. Innan tecknandet av förhandsavtalet görs en kreditupplysning.

  UPPLÅTELSEAVTAL
  Före tillträdet tecknas upplåtelseavtal med bostadsrättsföreningen. I samband med detta blir du medlem i föreningen. Detta sker när bostadsrättsföreningens ekonomiska plan har registrerats hos Bolagsverket och föreningen fått tillstånd att upplåta bostadsrätt.

  BETALNINGSPLAN
  Betalningen av bostadsrätten kommer du att göra i olika etapper. Om du har frågor angående betalningar så kontaktar du vår ekonomiavdelning.

  1. Förskott om 5 % av priset (dock max 150 000 kr) för bostadsrätten vid tecknandet av förhandsavtalet.
  2. På tillträdesdagen skall 95 % av priset betalas till bostadsrättsföreningen.
  3. Tillval faktureras från Derome Mark & Bostad och skall betalas två månader innan tillträde.

  2. Egna Val
  Vi erbjuder nyckelfärdiga bostäder med inredning från kända leverantörer. Du kan själv vara med och påverka ditt framtida boende. På Derome’s tillvalsportal presenteras stilarna i sin helhet.

  MULTIMEDIA
  Alla bostadsrätter ansluts med fiberanslutning, du behöver inte betala någon anslutningsavgift utan den ingår när du köper bostadsrätten. Fiberanslutningen innebär att du har möjlighet att ansluta bredband, IP-telefoni och tv via fibernätet. För att utnyttja dessa tjänster måste du teckna abonnemang med någon av de tjänsteleverantörer som är förvalda. I vissa fall, där fibernätet inte är tillräckligt utbyggt i området, kan anslutningen komma att ske efter tillträdet.

  3. Besiktning
  FÖRBESIKTNING
  För att fånga upp eventuella anmärkningar och skador på bostadsrätten innan slutbesiktningen så utför vi en förbesiktning. Vid förbesiktningen går vi igenom hela huset och bostadsrätten och kontrollerar att alla material är rätt och att det inte finns några skador på inredningen. Genom att göra en förbesiktning har Derome Mark & Bostad möjlighet att åtgärda eventuella brister redan innan du flyttar in i din nya bostadsrätt.

  SLUTBESIKTNING
  Innan tillträdet så utförs en slutbesiktning av bostadsrätten av en opartisk besiktningsman, där även bostadsrättsföreningen deltar. Slutbesiktningen görs för att säkerställa att bostaden uppfyller det som vi kommit överens om i kontraktet och att bostaden uppfyller de regler och normer som gäller för byggnation av nya bostäder.
  De eventuella brister som besiktningsmannen upptäcker åtgärdas kostnadsfritt av Derome Mark & Bostad inom två månader efter slutbesiktningen. Ibland kan det förekomma längre leveranstider på produkter, då åtgärdas felen så snart det går. Efter slutbesiktningen har du sex månader på dig att återkomma till bostadsrättsföreningen med fel som besiktningsmannen inte upptäckt, men som bevisligen fanns vid besiktningstillfället. Detta gäller framförallt funktionsfel på t.ex. vitvaror.

  4. Slutbetalning
  På tillträdelsedagen skall slutbetalning av lägenheten samt eventuella tillval vara betalda.

  5. Inflyttning
  Senast 12 veckor innan inflyttning får du besked om en tillträdesdag. På tillträdesdagen träffas vi i din nya
  bostad och går igenom drift och skötsel för bostadsrätten. När du sedan visar kvitto på att slutbetalningen är erlagd så får du dina nycklar. Välkommen hem!

  Projektteam


  Card image cap
  Ansvarig mäklare

  Marcus Ehn

  Försäljningschef Nyproduktion

  0730309030
  marcus.ehn@bjurfors.se
  Card image cap
  Fastighetsmäklare

  Marcus Elmersson

  Fastighetsmäklare

  076-136 56 55
  marcus.elmersson@bjurfors.se

  Anmäl ditt intresse


  Lämna dina kontaktuppgifter för mer information.

  Jag är intresserad av:

  Tack för visat intresse


  Du kommer inom kort att få ett mail till angiven e-postadress med all aktuell information om projektet och dess status. Tveka inte att höra av dig till ansvarig mäklare om du har vidare frågor.

  Ett steg upp.


  Bjurfors är Sveriges största privatägda fastighetsmäklarföretag med över 500 medarbetare på fler än 70 kontor runt om i Sverige och vid Medelhavet. Mäklartjänsterna omfattar såväl bostadsrätter, villor, tomter och fritidshus som nyproduktion, tjänster inom förmedling av kommersiella fastigheter och ombildningar till bostadsrätter. Genom en kvalitetssäkrad arbetsmetod och branschens mest dedikerade mäklare har Bjurfors under mer än 50 års tid tagit kunderna till lyckade bostadsaffärer.

  Du använder en gammal webbläsare

  Gamla webbläsare har bara delvis stöd för ny teknik och ger inte webbplatsen en ärlig chans att leva upp till sin fulla potential. Du kan enkelt ladda ner en annan webbläsare som fungerar bättre.Här är ett axplock moderna webbläsare som fungerar bra!

  Uppdatera min webbläsare

  Jag vill fortsätta ändå