Lilla Fågelsången

Litet till ytan. Stort i sitt utbud.

Projektfakta: Lilla Fågelsången


 • Status Kommande
 • Boarea 65 - 134 kvm
 • Antal rum 3 - 6
 • Tillträde Kvartal 4 2024
 • Boendeform Parhus/Radhus
 • Upplåtelseform Bostadsrätt
 • Adress Slottsfogdevägen
 • Område Mariefred
 • Ort MARIEFRED
 • Kommun Strängnäs

Beskrivning


**Räntegaranti i 2 år efter tillträde. Månadsavgift med räntegaranti: 65 kvm = 3490kr/mån, 96 kvm = 4990kr/mån, 134 kvm = 6700kr/mån.**

Alldeles intill Mälaren på gångavstånd till Mariefred centrum finner du projektet Lilla fågelsången. Ett projekt där modern formgivning möter klassiskt trähus arkitektur. Projektet erbjuder bostäder om 3 rok 65 kvm, 4 rok 96 kvm och 6 rok 134 kvm.

Om Lilla Fågelsången hade en låttext skulle den sannolikt handla om grönskande skogar, vågor på sjön och utflykter till skärgården. Takten här i trakten är lugn, men aldrig sömnig. Vandra. Paddla kanot. Strosa i stan. Svinga järnsjuan på Gripsholms Golfbana. Denna hamnstad må vara liten till ytan, men är stort i sitt utbud. Om du önskar byta natur mot kultur finns allt från den kända porträttsamlingen på Gripsholms slott till det något modernare POM Gallery.

Vill du veta mer? Anmäl ditt intresse.

Situationsplan


Lägenhetslista


Energismarta hem


Våra hus förbrukar i genomsnitt ca 5000 Kwh/år. Det är ca 75 % lägre förbrukning än ett äldre hus som ligger på i snitt 20 000 kWh/år vilket innebär 3 333 kr/mån* vid genomsnittlig energikostnad på 2 kr/kWh.

Beräknad energikostnad för en bostad om 65, 96 och 134 kvm vid genomsnittlig energikostnad på 2 kr/kWh.

Storlek          Årsförbrukning        Kostnad/månad

65 kvm          2 737 kWh/år            456 kr/mån*

96 kvm          4 781 kWh/år            797 kr/mån*

134 kvm         5 869 kWh/år           978 kr/mån*

*Exklusive nätavgift och elskatt.

Snyggt. Smart. Hållbart.


Dessa hus är framtagna av Signums designteam tillsammans med den prisbelönta arkitektbyrån Arrhov Frick. Storlekarna varierar från 65 till 134 kvm för att passa allt från singeln till familjen. Oavsett storlek får du ett hem med en smart planlösning, ett energisnålt värmesystem och en minst sagt härlig uteplats.

Här har landskapsarkitekten Johan Paju skapat en utemiljö som kombinerar design med hållbarhet. Trädgården är utformad för att ta vara på regnvatten och växterna som planteras runt huset blommar vid olika årstider.

 

Stilval


Inredningen i våra Signum-hus finns i två olika utföranden.

Tanken är att du ska slippa fundera kring en massa detaljerade val gällande inredningen, något man ofta måste göra när man köper nybyggt. Istället har Signums designteam tagit fram två genomtänkta linjer med hög designnivå, noggrant utvalda material och smakfulla kulörer. Basen är harmonisk och kulörerna är lätta att matcha med dina möbler och textilier. Oavsett vad du väljer för designlinje kan ditt hus stoltsera med några saker som är gemensamma för alla hus. Som stora, vackra fönster och mycket bra utnyttjande av husets ytor – här finns inte en korridor så långt ögat kan nå.

Vi kallar våra designlinjer Ton-i-ton och Kontrast.

Ton-i-ton


 

Den som väljer designlinjen Ton-i-ton får ett hem med naturliga kulörer och varm, ljus inredning som går ton i ton. Känslan är skandinavisk med plankgolv i naturlig mattlackerad ek. Köket går i en varmgrå nyans med bänkskivor i naturstensliknande kompositsten.

 

Kontrast


 

Föredrar du designlinjen Kontrast väljer du ett hem med en eklektisk och mer internationell känsla. Här är kontrasterna tydliga i form av ljusa och mörka träslag. På golvet ligger plankor i vitlackerad ek och väggarna är målade i en varmt vitgrå ton. I köket möts man av grafitgrå luckor och grå terrazzoliknande bänkskivor i kompositsten.

 

Området


Mariefred är hamnstaden med allt det viktiga och lite till. Skolor, förskolor, konstgalleri, slott, golfbana, mysiga restauranger och mycket mer. Vill du till huvudstaden kan du ta både tåget och bussen. Vi skulle dock rekommendera ångbåten Mariefred som varit i trafik i hela 116 år och som tar dig hela vägen till Stockholms stadshus på gammeldags vis.

Förskola & Skola

I Mariefred finns flertalet förskolor, familjedaghem och öppen förskola. De drivs både i kommunal regi och av enskilda. För de äldre barnens så finns den kommunala grundskolan Mariefreds skolan och friskolan Gripsholms skolan. För de äldsta barnen finns gymnasieskola i Strängnäs.

Kommunikation

På 35 minuter tar du dig till Stockholm central med snabbtåget som avgår var 30:e minut. E20 passerar också vilket tar dig till Eskilstuna och Örebro. För fina sommardagar kan även ångbåten S/S Mariefred ta dig till Stockholm som trafikerar denna sträcka dagligen under sommarhalvåret.

Natur & fritid

I Mariefred har du nära till både vatten och skog. Mälaren erbjuder ett rikt sjöliv med både möjligheter att ta långa turer i båten eller varför inte paddla till någon av alla öar som finns nära till hands. Sörmlandsleden passerar även Mariefred vilket ger dig otroligt fina vandringsleder i den sörmländska kulturbygden fylld med historia, djupa skogar, vresiga bergsknallar och glittrande sjöar.

Kultur

Många förknippar nog Mariefred med Gripsholms slott som är ett över 400 år gammalt och vackert slott. Men faktum är att staden är fylld med kultur och kulturarv. Allt från det moderna POM Gallery till välbevarade trähusbebyggelse, det mer än 200 år gamla Rådhuset, den gamla strumpfabriken från 1700-talet som idag är värdshus och Mariefreds kyrka från 1697 är bara några av det som går att uppleva i staden.

Områdeskarta


Nedan finner ni en områdeskarta där projektet är markerat.

Filter

Från intresse till avtal


Intresseanmälan

Genom hela säljprocessen finns möjligheten att lämna en intresseanmälan. Det ger information till ansvarig mäklare om ert intresse som kommer hålla er informerade om projektet.

Köpanmälan

Innan säljstart kommer intresseanmälda få utskickat en köpanmälan. Inlämnad köpanmälan är en bekräftelse på ert fortsatta intresse. Tidpunkt för gjord köpanmälan ligger till grund för tilldelningen av bostäderna vid säljstart. Därav är det viktigt att besvara köpanmälan inom angiven tid. Notera att köpanmälan ej är juridiskt bindande.

Säljstart

Vid säljstart kommer möjligheten finnas att tecknas sig för en bostad och eventuellt reservera denna för en kortare period.

Publik försäljning

Eventuellt kvarvarande bostäder efter säljstart kommer säljas efter principen ”först till kvarn”.

Bostadsreservation

Reservation av bostad är möjlig i upp till 7 dagar. I samband med bostadsreservation kommer förhandsavtal skickas ut för signering. Förhandsavtalet är juridiskt bindande och förknippat med en kostnad

 

För vidare information gällande avtal, betalningsplan och besiktning vänligen se nedanstående avsnitt ”Från avtal till inflytt”.

Planering


 • Planering

  Planering


  I alla bostadsprojekt är detta ett omfattande arbete med en rad olika aktörer som så arkitekter, konstruktörer, ekonomer, byggherrar stadsbyggnadskontor m.fl.
 • Lansering

  Lansering


  Nu är projektet publikt, det går att anmäla intresse för projektet samt få information om hur försäljningen kommer att gå till. Vi uppdaterar sedan löpande informationen om projektet fram till säljstarten via vår hemsida, nyhetsbrev och våra sociala kanaler.
 • Säljstart

  Säljstart


  Från och med denna dag går det att köpa bostäderna i projektet.
 • Förhandsavtal

  Förhandsavtal


  Ett juridiskt bindande avtal som tecknas mellan föreningen och köparen.
 • Byggstart

  Byggstart


  När alla tillstånd är på plats påbörjas produktionen av bostäderna.
 • Upplåtelseavtal

  Upplåtelseavtal


  När föreningen har erhållit sin ekonomiska plan upplåts lägenheterna till de personer som har tecknat förhandsavtal.
 • Köpargenomgång

  Köpargenomgång


  Innan slutbetalningen skall göras kommer ni att bli inbjuda till en genomgång med byggherren där ni får möjlighet att gå igenom er bostad.
 • Slutbetalning

  Slutbetalning


  Inför tillträdet skall den slutgiltiga köpeskillingen erläggas.
 • Tillträde

  Tillträde


  Grattis, du får nu flytta in i din nya bostad!
 • Garantibesiktning

  Garantibesiktning


  2 år efter tillträde skall det anordnas en kontrollbesiktning där eventuella fel som omfattas av garantin åtgärdas.

Från avtal till inflytt


1

TECKNA FÖRHANDSAVTAL

Ett förhandsavtal är en överenskommelse mellan bostadsrättsföreningen Brf Lilla Fågelsången i Mariefred och er som köpare avseende en framtida överlåtelse av bostadsrätten. Avtalet är bindande och innebär att ni som köpare avser tillträda lägenheten i enlighet med avtalet. I samband med att förhandsavtal tecknas skall en handpenning (förskott 1) om 50 000 kr betalas in till i avtalet anvisat konto.

2

FRITT VAL

Tanken är att ni ska slippa fundera kring en massa detaljerade val kring inredningen. Istället har våra arkitekter tagit fram genomtänkta designlinjer, noggrant utvalda material och smakfulla kulörer.
I projektet Lilla Fågelsången behöver ni endast göra val gällande vilken designlinje ni önskar (Ton-i-ton eller Kontrast). I vissa hus kan man även välja kamin och/ badkar. Vi kommer att kontakta er för dessa val ett par veckor efter signerat förhandsavtal.

3

TECKNANDE AV UPPLÅTELSEAVTAL

Upplåtelseavtalet är bindande och ni som köpare blir då formellt medlem i Brf Lilla Fågelsången i Mariefred.

4

TILLTRÄDESTIDER

De tider vi kommunicerar i avtal och säljmaterial är preliminära. I ert upplåtelseavtal meddelas ett definitivt tillträdesdatum.

5

INBETALNING AV FÖRSKOTT 2

I samband med tecknandet av upplåtelseavtal, ska ni som köpare erlägga en handpenning (förskott 2) om 10 % av den totala insatsen för bostaden (minus den redan erlagda handpenningen om 50 000 kr). Signum kommer att informera er om detta i god tid innan betalningen skall vara Brf Lilla Fågelsången i Mariefred tillhanda. Eventuella tillval kommer att adderas till förskott 2 genom en förhöjd upplåtelseavgift.

6

BESÖK PÅ BYGGARBETSPLATSEN

Under byggnationens senare del anordnas, i den mån byggplatsen och världsläge tillåter, ett gemensamt besök på platsen för er köpare. Besöket syftar till att ge er en försmak av det blivande huset samt en möjlighet att få ställa frågor.

7

SLUTBESIKTNING AV BOSTADEN

Inför det stundande tillträdet genomförs en besiktning av er nya bostad. Besiktningen utförs av en auktoriserad och oberoende besiktningsman. Ni som köpare kommer att bli inbjudna att delta på denna besiktning.

8

INBETALNING AV SLUTLIKVID

I anslutning till tillträdesdagen betalas resterande del av köpeskillingen för bostaden in.

9

INFLYTTNING / TILLTRÄDE

Tillträdet sker på plats i ert hus på tillträdesdagen och vi på Signum Fastigheter finns på plats för att hälsa välkommen samt överlämna nycklar.

10

ÖVERLÄMNANDE AV BOSTADSRÄTTFÖRENINGEN

Signum Fastigheter sätter samman den första styrelsen i bostadsrättsföreningen, en så kallad interimsstyrelse. Denna styrelse förvaltar Brf Lilla Fågelsången i Mariefreds intressen i upp till ett år efter godkänd slutbesiktning. Därefter kommer ni att kallas till en ordinarie stämma där en ny styrelse bestående av föreningens medlemmar röstas fram av alla boende. Denna styrelse driver sedan verksamheten vidare.

11.

GARANTIBESIKTNING

Fastigheten garantibesiktigas två år efter slutbesiktningen. Syftet med garantibesiktningen är att undersöka och åtgärda eventuella fel och brister som uppstått eller kommit fram under garantitiden.

Roligare. Billigare. Enklare.


Vi tycker att det ska vara kul att köpa hus. Inga fler spräckta budgetar. Inga fler spräckta husdrömmar. Vi har minimerat mängden beslut du behöver ta, och hur mycket du behöver betala. Modellen för det är relativt enkel: Vi gör allt själva. Ritar, tillverkar, designar och bygger. Billigare för oss. Billigare för dig.

Men, det är såklart inte bara kostnaden som är viktig. Normalt vid bostadsköp är det lätt att du ligger sömnlös över alla beslut. Vilken färg som ska vara i köket, och vilka skåpsluckor som passar till. Inte nu längre. Tillsammans med några av Sveriges bästa arkitekter har vi tagit fram två designlinjer, skapade för att enkelt kunna matchas med din stil i övrigt. Du väljer helt enkelt en av dem, och kan gå till sängs med vetskapen om att alla detaljer är väl genomtänkta.

För att ha full kontroll över produktionen, tillverkar vi husen i vår egna fabrik i Småland. Det gör att vi enkelt kan åtgärda eventuella fel innan de blir ett problem. Inga tråkiga överraskningar, för någon. Dessutom minskas transportsträckorna. Bättre för klimatet. Bättre för plånboken.

Kort och gott har vi gjort resan hem både roligare, billigare och enklare. När du flyttar in har du ett hem som är lika trivsamt att bo i, som att köpa.

SIGNUM

Projektfakta: Lilla Fågelsången


Grundfakta

 • Status Kommande
 • Boarea 65 - 134
 • Antal rum 3 - 6
 • Tillträde Kvartal 4 2024

Adress

Projektutvecklare

Fastighetsinformation

 • Byggnadstyp Parhus/Radhus
Parkering

2 parkeringsplatser till varje bostad

Föreningsinformation

 • Förening Brf Lilla Fågelsången i Mariefred
 • Org.form Bostadsrättsförening
 • Org.nummer 769641-1128
 • Boendeform Parhus/Radhus
 • Upplåtelseform Bostadsrätt

Projektteam


Card image cap
Ansvarig mäklare

Marcus Ehn

Försäljningschef Nyproduktion

0730309030
marcus.ehn@bjurfors.se

Anmäl ditt intresse


Lämna dina kontaktuppgifter för mer information.

Jag är intresserad av:

Tack för visat intresse


Du kommer inom kort att få ett mail till angiven e-postadress med all aktuell information om projektet och dess status. Tveka inte att höra av dig till ansvarig mäklare om du har vidare frågor.

Ett steg upp.


Bjurfors är Sveriges största privatägda fastighetsmäklare med omkring 600 medarbetare på 92 kontor runt om i Sverige och vid Medelhavet. Mäklartjänsterna omfattar såväl bostadsrätter, villor, tomter och fritidshus som nyproduktion, tjänster inom förmedling av kommersiella fastigheter och ombildningar till bostadsrätter. Genom en kvalitetssäkrad arbetsmetod och branschens mest dedikerade mäklare har Bjurfors under mer än 50 års tid tagit kunderna till lyckade bostadsaffärer. Under 2021 förmedlade Bjurfors 17 000 bostäder till ett totalt värde om 70 miljarder kronor. Den samlade omsättningen uppgick till 1 miljard kronor.

Du använder en gammal webbläsare

Gamla webbläsare har bara delvis stöd för ny teknik och ger inte webbplatsen en ärlig chans att leva upp till sin fulla potential. Du kan enkelt ladda ner en annan webbläsare som fungerar bättre. Här är ett axplock moderna webbläsare som fungerar bra!

Uppdatera min webbläsare

Jag vill fortsätta ändå