Invernesshöjdens Penthouse

Nu byggs fem takvåningar med stora takterrasser och hänförande vyer i Danderyd

Projektfakta


 • Status Pågående
 • Pris 9 200 000 - 12 800 000 kr
 • Bostäder 5
 • Boarea 106 - 147 kvm
 • Antal rum 5 - 6
 • Tillträde Från Augusti 2021
 • Upplåtelseform Bostadsrätt
 • Adress Gärdes backe 3C-E
 • Område Inverness
 • Ort DANDERYD
 • Kommun Danderyd

Beskrivning


På höjden ovanför Inverness i södra Danderyd växer ett nytt bostadsområde fram. Läget ger det bästa av två världar; ett trevligt bostadskvarter med direkt närhet till lugna, gröna områden längs vattnet och en kvart med tunnelbanan eller cykel till Stockholm City.

Högst upp i den första etappen säljs nu fem stycken generösa takvåningar med stora takterrasser och hänförande vyer över intilliggande grönområden och Edsviken.

Ett unikt tillfälle att köpa ett bekvämt och underhållsfritt boende med det lilla extra såsom garage med hiss direkt upp till våningsplanet.

Balans mellan varierad arkitektur och sammanhållen helhet


Med Invernesshöjden kommer södra Danderyd att få ett nytt landmärke med ett unikt uttryck. Det nya bostadsområdet är uppdelat på fyra etapper om totalt ca 400 ljusa lägenheter i olika storlekar.

Arkitektbyrån Hermansson Hiller Lundberg har noggrant tagit tillvara på områdets speciella karaktär. Byggnaderna får fasader i puts där olika strukturer, kulörer och detaljer ger känslan av en varierad med ändå sammanhållen arkitektur.

Bostadsväljare


Nedan finner du en navigator (bostadsväljare) över samtliga bostäder i projektet. Bostäderna går att filtrera för att begränsa antal rum, pris samt boarea med hjälp av de olika reglagen nedan. Det går även att sortera bostäderna genom att klicka på de olika rubrikerna.

Penthouse 01.1601


Magnifik femma med två terrasser och stor balkong i västerläge.
Eget våningsplan med fönster åt samtliga väderstreck.

Antal rum: 5

Kvadratmeter: 106

Våningsplan:  6

Pris: SÅLD

Avgift: 6.161 Kr/månad

Status: SÅLD

Lgh 01.1601

Penthouse 02.1701


Femma, högst upp i huset med fri utsikt och sjöglimt.
Dubbla balkonger i västerläge och väl tilltagen terrass i söder.

Antal rum: 5

Kvadratmeter: 134

Våningsplan:  7

Pris:  12.800.000kr

Avgift:  7.503kr/månad

Preliminärt tillträde: Augusti 2021

Status:  TILL SALU

Lgh 02.1702

Penthouse 04.1501


Pampig hörnlägenhet med slående utsikt.
Stor insynsskyddad terrass i söderläge.

Antal rum: 6

Kvadratmeter: 147

Våningsplan:  5

Pris: 12.200.000kr

Avgift:  8.126 kr/månad

Preliminärt tillträde: Oktober 2021

Status:  TILL SALU

Lgh 04.1501

Penthouse 04.1502


Generös gavellägenhet högst upp med stor sällskapsyta.
Dubbla terrasser i två väderstreck samt stor balkong i västerläge.

Antal rum: 5

Kvadratmeter: 115

Våningsplan:  5

Pris: 10.350.000kr

Avgift: 6.592 kr/månad

Preliminärt tillträde: Oktober 2021

Status: SÅLD

Lgh 04.1502

Penthouse 04.1601


Välplanerad femma med stor terrass i söderläge.
Strålande utsikt och genomgående planlösning med #önster ! tre väderstreck.

Antal rum: 5

Kvadratmeter: 138

Våningsplan:  6

Pris: 12.500.000kr

Avgift: 7.694 kr/månad

Preliminärt tillträde: Oktober 2021

Status: SÅLD

Lgh 04.1601

Ljusa takvåningar med stora sällskapsytor, balkonger och takterrasser.


Dessa välplanerade takvåningar erbjuder stora fönsterpartier med rikliga ljusinsläpp i tre väderstreck.
Våningarna erbjuder stora sociala ytor med kök och vardagsrum i öppen planlösning som samtliga leder ut till generösa takterrasser med bästa solläge i söder eller väster.

Det finns gott om förvaringsmöjligheter, både i själva lägenheten samt i tillhörande lägenhetsförråd.

Naturlig inredning som håller över tid


Kökssnickerierna består i grundutförandet av släta, beigea luckor från Marbodal. Alla skåpsluckor och -stommar är Svanenmärkta, vilket betyder att de uppfyller hårda krav avseende miljö, funktion och kvalitet. Köksbänkar och stänkskivor är utförda i en ljus stenkomposit, vilket ger känslan av naturmaterial men är tåligare mot slitage än en ljus stenskiva.

Väggar samt snickerier runt fönster och innerdörrar är vitmålade. Fönsterbänkarna är gjorda av kalksten och tillräckligt djupa för att du ska kunna inreda med blommor eller personliga föremål.

Kyl, frys är helintegrerade medan micron och ugn är i rostfritt utförande, vilket går igen i detaljer såsom blandare och handtag till underskåp och högskåp. I övrigt är köket utrustat med induktionshäll och ugnen är en  varmluftsugn. I samtliga kök finns även en generös köksö som blir en social samlingsplats i denna stora sällskapsyta.

Badrum


Badrummen är helkaklade med vita väggar och Norrvange klinker på golvet, vilket är en ljus klinker som påminner om Gotländsk kalksten. Badrummen är utrustade med tvättmaskin och torktumlare. Grå kommod med låda och ovanpåliggande tvättställ i porslin. Handtag i rostfritt utförande. Vägghängd spegel med tillhörande spegelbelysning. Tvättställs-, dusch- och badkarsblandare i kromat utförande. Golvstående WC i vitt utförande. Duschplats förses med vikglasvägg och golvbrunn i kromat utförande. Fristående badkar i vitt utförande. För förekomst av dusch respektive badkar, se individuell planlösning.

Hobby Lobbyn


Även om vi alltid försöker att planera våra bostäder så att det finns gott om utrymme till vardagslivets aktiviteter så är det en plats som ofta saknas. Det är det där extra utrymmet som man bara vill använda ibland, när man har ett projekt på gång eller när det är dags att samla många vänner samtidigt. Därför försöker vi alltid göra utrymme för en Hobby Lobby i våra bostadsområden. Det är precis vad det låter som; ett utrymme där man kan ägna sig åt sin hobby, eller helt enkelt hänga och umgås, som i en lobby. På Invernesshöjden består Hobby Lobbyn av ett rejält rum med tillhörande toalett. Här finns tillgång till vatten och tillräckligt med utrymme för att renovera en möbel, plantera om blommor, rita stora skisser, eller börja yoga. Ett ställe för att laga något gammalt eller prova något nytt.

Områdeskarta


Nedan finner ni en områdeskarta där projektet är markerat.

Filter

Närhet till allt


Restauranger och service


I närområdet finns ett antal populära restauranger och caféer, tex

– Hamnkrogen i Stocksunds hamn
– Sjöcafeét vid vattnet i Bergshamra
– Restaurang Bockholmen och Kärleksbaren
– Gamla Orangeriet vid Bergianska trädgården
– Välrenommerade Yolo i Djursholm
– Ulriksdals Värdshus i Ulriksdals slottspark

Utöver detta är det även promenadavstånd till mataffär, flertalet andra restauranger och en pizzeria.

Skolor


I närområdet finns ett antal välrenommerade skolor och förskolor.

– Stocksundskolan
– Mörbyskolan
– Danderyds Gymnasium
– Victor Rydberg
– Marina Läroverket
– Stockholms universitet

Promenadavstånd till ett flertal bra förskolor.

Rekreation


I direkt närhet till detta bostadsprojekt finns ett flertal olika grönområden som men enkelhet kan avnjutas av de boende.
Varför inte ta en lummig promenad in till stan genom Hagaparken eller kanske en lunch på Ulriksdals värdshus.

 

 

En naturlig knutpunkt nära natur och service


Kommunikationerna runt Invernesshöjden är minst sagt oslagbara. Du går till röda linjens tunnelbanestation vid Danderyds sjukhus på ett ögonblick och där finns även flera busslinjer till Solna, Täby, Norrtälje och Universitetet. En kort promenad från tunnelbanestationen ligger även Roslagsbanan som snabbt tar dig till norrort eller till Östra Station.

Inom några minuters promenad från Invernesshöjden slingrar sig Stocksundets stränder längs småbåtshamnar och klippbad. Går du i ena riktningen kommer du till Edsviken och styr du stegen åt motsatt håll väntar delar av Stockholms inlopp och skärgård.

För den som cykelpendlar finns fina cykelbanor hela vägen in till city. Cykeln kan du förstås parkera vid husets cykelparkering. Väljer du bilen är du direkt ute på E18 och parkerar sedan smidigt i Invernesshöjdens garage, tillgängligt med hiss direkt från ditt våningsplan.

Planering


 • Förhandsavtal

  Förhandsavtal


  När du som köpare har bestämt dig att att köpa en bostad tecknas ett förhandsavtal, ett juridiskt bindande avtal. I samband med tecknandet av detta avtal skall ett förskott om 100.000kr erläggas. Detta är en del av köpeskillingen för bostaden.
 • Upplåtelseavtal

  Upplåtelseavtal


  Ett upplåtelseavtal kommer att tecknas när bostadsrättsföreningens ekonomiska plan har registrerats hos Bolagsverket. En dellikvid erläggs vid detta tillfälle som räknas av från köpeskillingen. Dellikviden är 10% av köpeskillingen.
 • Tillträdestider

  Tillträdestider


  De tider vi kommunicerar i avtal och säljmaterial är preliminära intill tre månader innan tillträde då definitiv dag meddelas.
 • Inredning

  Inredning


  Inredningen för din bostad finns angiven i Materialbeskrivning i säljmaterialet. Ett unikt framtaget de-signkoncept finns framtaget speciellt anpassat för bostäderna i Invernesshöjden.
 • Besiktning

  Besiktning


  Innan du flyttar in i din bostad utförs en slutbesiktning av en oberoende besiktningsman där du bjuds in att närvara. Detta för att kontrollera att bostaden är i det skick som du har rätt att förvänta dig att den ska vara.
 • Tillträde

  Tillträde


  I god tid innan tillträdet kommer du att få betalningsanvisningar för den resterande delen av köpeskil¬lingen. Innan nycklarna till din nya bostad delas ut ska verifikation på att hela köpeskillingen är erlagd visas. För att tillträdet och din flytt ska gå så smidigt som möjligt kommer du att tilldelas en inflytt¬nings- och hisstid. Vid tillträdet bör du ha tecknat en egen hemförsäkring med bostadsrättstillägg.
 • Överlämnande av Bostadsrättföreningen

  Överlämnande av Bostadsrättföreningen


  Aros Bostad sätter samman den första styrelsen i bostadsrättsföreningen, en så kallad interimsstyrelse. Denna styrelse förvaltar föreningens intressen i upp till ett år efter godkänd slutbesiktning av fastigheten. Därefter kallas du till en ordinarie stämma där en ny styrelse bestående av föreningens medlemmar röstas fram av alla boende. Denna styrelse driver sedan verksamheten vidare.
 • Garantibesiktning

  Garantibesiktning


  Två år efter att du flyttat in utförs en garantibesiktning. Vid besiktningen kontrolleras om det har framträtt fel under tiden mellan slut- och garantibesiktningen. Eventuella fel åtgärdas snarast möjligt utan kostnad för dig. Besiktningsmannen är givetvis oberoende och certifierad.

Köpprocess


Förhandsavtal
När du som köpare har bestämt dig att att köpa en bostad tecknas ett förhandsavtal, ett juridiskt bindande avtal. I samband med tecknandet av detta avtal skall ett förskott om 100.000kr erläggas.
Detta är en del av köpeskillingen för bostaden.

Upplåtelseavtal
Ett upplåtelseavtal kommer att tecknas när bostadsrättsföreningens ekonomiska plan har registrerats hos Bolagsverket. En dellikvid erläggs vid detta tillfälle som räknas av från köpeskillingen. Dellikviden är 10% av köpeskillingen minus det sedan tidigare erlagda förskottet.

Tillträdestider – slutgiltiga
De tider vi kommunicerar i förhandsavtal och säljmaterial är preliminära intill tre månader innan tillträde då definitiv dag meddelas.

Inredning
Inredningen för din bostad finns angiven i Materialbeskrivning i säljmaterialet. Ett unikt framtaget de­signkoncept finns framtaget speciellt anpassat för bostäderna i Invernesshöjden.

Besiktning
Innan du flyttar in i din bostad utförs en slutbesiktning av en oberoende besiktningsman där du bjuds in att närvara. Detta för att kontrollera att bostaden är i det skick som du har rätt att förvänta dig att den ska vara.

 

 

 

Tillträde
I god tid innan tillträdet kommer du att få betalningsanvisningar för den resterande delen av köpeskil­lingen. Innan nycklarna till din nya bostad delas ut ska verifikation på att hela köpeskillingen är erlagd visas. För att tillträdet och din flytt ska gå så smidigt som möjligt kommer du att tilldelas en inflytt­nings- och hisstid. Vid tillträdet ska du ha tecknat en egen hemförsäkring med bostadsrättstillägg.

Överlämnande av Bostadsrättföreningen
Aros Bostad sätter samman den första styrelsen i bostadsrättsföreningen, en så kallad interimsstyrelse. Denna styrelse förvaltar föreningens intressen i upp till ett år efter godkänd slutbesiktning av fastigheten. Därefter kallas du till en ordinarie stämma där en ny styrelse bestående av föreningens medlemmar röstas fram av alla boende. Denna styrelse driver sedan verksamheten vidare.

Garantibesiktning
Två år efter att du flyttat in utförs en garantibesiktning. Vid besiktningen kontrolleras om det har framträtt fel under tiden mellan slut- och garantibesiktningen. Eventuella fel åtgärdas snarast möjligt utan kostnad för dig. Besiktningsmannen är givetvis oberoende och certifierad.

Trygghetspaket


För att öka tryggheten i ett av livets största investeringar så har vi infört ett trygghetspaket med bland annat marknadsgaranti, försäkringar mot förseningar och möjlighet till uppskjuten inflyttning.

Läs mer om Aros Tygghetspaket

Projektfakta


Grundfakta

 • Status Pågående
 • Bostäder 5
 • Boarea 106 - 147
 • Antal rum 5 - 6
 • Tillträde Från Augusti 2021

Pris och avgift

 • Pris 9 200 000 - 12 800 000 kr
 • Månadsavg 6161 - 8126 kr
Ingår i avgiften

Värme, vatten, sophantering och övriga föreningskostnader. I avgiften ingår ej Hushållsel, TV/bredband/telefoni samt hemförsäkring

Adress

Projektutvecklare

Fastighetsinformation

 • Byggnadstyp Flerfamiljsbostad
 • Konstruktionsår 2021
 • Uppvärmning Fjärrvärme
 • Ventilation Mekanisk till- och frånluft
 • TV Ansluten via fiber
 • Bredband Fiber
 • Hiss JA
Förråd och övriga utrymmen

Förråd finns till samtliga bostäder

  Parkering

  Under fastigheten kommer ett garage att finnas. Detta tillhör inte föreningen men det kommer att finnas platser att hyra. Preliminärt 1500kr/plats/månad

  Föreningsinformation

  • Org.form Bostadsrättsförening
  • Org.nummer 769634-0103
  • Upplåtelseform Bostadsrätt

  Projektteam


  Card image cap
  Ansvarig mäklare

  Marcus Ehn

  Försäljningschef Nyproduktion

  0730309030
  marcus.ehn@bjurfors.se

  Anmäl ditt intresse


  Lämna dina kontaktuppgifter för mer information.

  Jag är intresserad av:

  Tack för visat intresse


  Du kommer inom kort att få ett mail till angiven e-postadress med all aktuell information om projektet och dess status. Tveka inte att höra av dig till ansvarig mäklare om du har vidare frågor.

  Ett steg upp.


  Bjurfors är Sveriges största privatägda fastighetsmäklarföretag med över 500 medarbetare på fler än 70 kontor runt om i Sverige och vid Medelhavet. Mäklartjänsterna omfattar såväl bostadsrätter, villor, tomter och fritidshus som nyproduktion, tjänster inom förmedling av kommersiella fastigheter och ombildningar till bostadsrätter. Genom en kvalitetssäkrad arbetsmetod och branschens mest dedikerade mäklare har Bjurfors under mer än 50 års tid tagit kunderna till lyckade bostadsaffärer.

  Du använder en gammal webbläsare

  Gamla webbläsare har bara delvis stöd för ny teknik och ger inte webbplatsen en ärlig chans att leva upp till sin fulla potential. Du kan enkelt ladda ner en annan webbläsare som fungerar bättre.Här är ett axplock moderna webbläsare som fungerar bra!

  Uppdatera min webbläsare

  Jag vill fortsätta ändå