Projektfakta: Parhus


 • Status Vilande
 • Bostäder 16
 • Boarea 117 - 117 kvm
 • Antal rum 5 - 5
 • Tillträde 26 veckor från avrop
 • Boendeform Parhus
 • Upplåtelseform Äganderätt
 • Adress Djäkneängsvägen
 • Område Härad
 • Ort Härad
 • Kommun Strängnäs

Beskrivning


**Friköpta parhus**

Intill Mälarviken Sörfjärden i den familjevänliga orten Härad uppförs 16 friköpta parhus. Projektområdet utgörs idag av en större ängsmark som till viss del kommer att förädlas. Detta gör att parhusen inte bara erbjuder 5 rum och kök om 117 kvm samt stor uteplats utan även rogivande vyer över skog och ängar samtidigt som Mälarens glimrande vatten finns runt hörnet. Parhusen har tagits fram tillsammans med Anebyhus och det är även de som kommer leverera husstommen. Det har givit bostäderna genomtänkta planlösningar samt hög energieffektivitet för att klara dagens högt ställda krav.

Projektområdet Sörfjärden är ett nytt område på östra sidan om Härad och här kommer det att byggas villor, parhus, radhus och flerfamiljsbostäder. Det kommer även etableras en ny förskola i området. Strängnäs finns på 9 minuters avstånd och Eskilstuna på drygt 20 minuter. I närområdet finns stall, militärmuseum, crossbana, fotbollsplan, bad- och båtplats, fiske och mycket mer.

Tillträde 26 veckor från avrop

Försäljning pågår enligt principen ”först till kvarn”.

Välkommen hem till Härad.

Önskar du mer information? Vänligen kontakta ansvarig mäklare.

Rumsbeskrivning


Detta parhus består av två våningar och erbjuder en välplanerad layout för ett bekvämt boende.

När du kliver in genom dörren på nedre plan välkomnas du av en rymlig hall. Här finns gott om plats för att hänga av dig jackor och skor. Från hallen nås ett modernt badrum, komplett med alla bekvämligheter som behövs för en uppfriskande dusch. Badrummet har stilrena ytor och noggrant utvalda detaljer. När du fortsätter vidare genom hallen kommer du in i det välutrustade köket. Detta kök är utformat med tanke på funktionalitet och stil. Här finns generöst med förvaringsutrymmen och bänkytor för matlagning och förberedelser. Moderna apparater finns till hands för att underlätta matlagningen och göra vardagen bekväm. Intill köket ligger vardagsrummet, som utgör en central samlingsplats för familj och vänner. Detta vardagsrum är ljust och öppet, med stora fönster som släpper in naturligt ljus och ger en inbjudande atmosfär. Här finns gott om plats för bekväma sittmöbler och TV-hörna men även plats för en större matgrupp.

En trappa tar dig upp till övervåningen, där du finner tre välkomnande sovrum. Varje sovrum är utformat med omsorg och erbjuder tillräckligt med utrymme för att skapa en personlig och avkopplande miljö. Här finns gott om plats för sängar, förvaring och arbetsytor. Ljusa fönster ger rummen en luftig känsla och tillåter naturligt ljus att strömma in. Vid sidan av sovrummen finns ett allrum, som kan fungera som en gemensam yta för avkoppling eller lek. Detta utrymme är flexibelt och kan anpassas efter behov och intressen hos de boende. Här kan du sätta upp en TV, skapa en läshörna eller använda det som ett spelrum. På övervåningen finns också ett till badrum, vilket ger extra bekvämlighet och flexibilitet för hushållet. Det är utrustat med moderna bekvämligheter och stilfulla ytor.

Tomterna


Med generösa och friköpta plana tomter kan du njuta av en lummig och välskött gräsmatta som rullas ut framför dig. Stig ut på den vackra träbelagda uteplatsen och förbered dig för oförglömliga sommarkvällar fyllda med avkoppling och glädje.

Tomterna är omsorgsfullt planerade för att ge dig och din familj tillräckligt med utrymme för att skapa minnen och trivas tillsammans. Med storlekar som varierar mellan cirka 377 kvm och cirka 584 kvm finns det gott om plats för lek och aktivitet med barnen. Ta del av den fria ytan och låt fantasin flöda med lekar, sportaktiviteter och trädgårdsprojekt.

Våra parhus erbjuder inte bara en fristad för dig och din familj, utan också en möjlighet att njuta av livet till fullo.

*Nedan bild är en illustration och inte en exakt referensbild

Bostadslista


Tillval: Carport med förråd


 

Förbättra din parkeringsupplevelse med tillval: carport. Vi förstår vikten av att skydda ditt fordon från väder och vind, och du enkelt köpa till en stilfull och funktionell carport. Oavsett om du äger en elegant sportbil eller en pålitlig familjebil erbjuder vår carport en skyddad plats som skärmar av din bil från regn, snö och skadlig UV-strålning.

Carport-tillvalet erbjuder inte bara en praktisk carport, utan även ett förråd om cirka 8,1 kvm. Det håller dina trädgårdsredskap, cyklar och vinterdäck i tryggt förvar samtidigt som det ger gott om utrymme för annan förvaring som du ej önskar förvara i huset. Carporten ger en dedikerad plats för ditt fordon och håller den ren och skyddad året runt samtidigt som extra förvaring skapas.

Pris: 245 000kr inkl. moms

*Referensbild

Se ritningar

Tillval: Solceller


 

Genom SVEA SOLAR erbjuds möjligheten att köpa solceller för att producera egen förnybar energi. Solcellerna beräknas att generera 4734 kW/h per år, vilket kan bidra till att minska beroendet av traditionella energikällor och sänka elkostnaderna på lång sikt.

En intressant aspekt är att solcellerna har en uppskattad återbetalningstid på 10 år. Det innebär att investeringen för att köpa solcellerna kan betala sig själv på tio år genom de besparingar man gör på sin elräkning.

Att investera i solceller är en hållbar lösning för att minska den negativa miljöpåverkan och samtidigt spara pengar på lång sikt.

Pris: 149 900kr inkl. moms

 

Mer om solceller

Tillval: Elbilsladdare


 

Genom att investera i en Wallbox-laddare får elbilsägare en dedikerad och pålitlig laddningslösning som kan hjälpa dem att optimera sin elbilsladdning och göra det bekvämt och enkelt att hantera sitt fordon. Dessutom kan det ge ägarna en känsla av trygghet, eftersom Wallbox är känt för sin höga kvalitet och pålitlighet inom elbilsladdningsindustrin.

Pris: 13 225kr inkl. moms

 

Externt förråd


 

Ett externt förråd är den perfekta lösningen för att organiseraoch optimera utrymmet i ditt hem. Med detta tillval får du möjlighet att skapa extra förvaringsutrymme utan att behöva offra värdefullt utrymme inomhus.

Pris: 78 000kr inkl. moms.

 

 

Området


ALLT INOM RÄCKHÅLL

Härad är en aktiv idyll med urbana metropoler strax intill. Här finns stall, militärmuseum, crossbana, fotbollsplan, bad- och båtplats, fiske och mycket mer. Äppellundens förskola har sex avdelningar för åldrarna 1–5 år.

Från Sörfjärden är det bara 200 meter till busshållplatsen som tar dig till Strängnäs på tio minuter. Massor av annat utbud finns inom en mils avstånd. Biskopskvarn har McDonalds, Max, Chop Chop och bensinstationer. På Solberga köpcentrum finns bl a Willys, Coop Forum, Intersport, Elon, Jysk, Elgiganten, ÖoB och Djurmagazinet.

14 km från Sörfjärden finns Kjula med skola, matbutik och pizzeria. Till centralorten Eskilstuna är det två mil och Stockholms centrum når man på ca 50 minuter från Strängnäs.

Kort sagt: Sörfjärden lockar med det goda livet: lugn, natur och aktiviteter i närmiljön och det urbana utbudet inom bekvämt räckhåll.

Strand Golf

Vi ligger vackert beläget intill Mälaren och omgivet av Sörfjärdens naturreservat. Från början var Strand en lantbruksgård, men år 1999 förvandlades det till en vacker 18-hålsbana och byggnaderna på gården renoverades och blev hotell, restaurang och festlokal.

I vår rustika restaurang serveras modern skandinavisk mat och de mysiga hotellrummen ger er en avkopplade natt och en chans att komma ifrån stadens puls för en stund.

Strand Golf

Sjöborgsbadet

Sjöborgsbadet ligger i Härad vid Sörfjärden. Det finns en brygga i vinkel, sandstrand och stora omgivande gräsytor samt bra parkeringsmöjligheter.

Det finns  sittgrupper, grillplats, omklädningsrum och sophantering.

Badplats

Kommunikation

Härad ligger på ett otroligt bra pendlingsavstånd till både Strängnäs och Eskilstuna. Man tar sig enkelt ut på E20 som binder samman orterna på ett effektivt sätt. Det går också att åka buss till de båda orterna genom busslinje 820. Då når man Strängnäs station på 13 minuter och Eskilstuna på 30 minuter. Från Strängnäs finns sedan goda tågförbindelse till Stockholm central och som tar dig dit på cirka 50 minuter.

Kommunikation

Förskola & skola

I projektområdet kommer den att etableras en helt ny förskola. Vilket kommer att ge gångavstånd till inte bara förskolan i sig utan även lekområdet runt omrkring lokalen. För de äldre barnen är det Karinslundsskolan (F-åk 6) och Paulinska skolan (åk 7- åk 9) som bedriver undervisningen. Båda drivs i kommunal regi och har goda lokalytor för både lärande och aktivitet.

Förskola & skola

Områdeskarta


Nedan finner ni en områdeskarta där projektet är markerat.

Filter

Sevärdheter i Strängnäs kommun


Strängnäs kommun erbjuder ett antal intressanta sevärdheter för besökare att utforska. Här är några av de största sevärdheterna i Strängnäs kommun:

Strängnäs domkyrka

Strängnäs domkyrka är en imponerande medeltida katedral som grundades på 1200-talet. Kyrkan är känd för sin vackra arkitektur och är också platsen för Sveriges enda bevarade biskopsdöme från medeltiden. Besökare kan beundra kyrkans konstverk, gravstenar och den magnifika utsikten från kyrkotornet.

Gripsholms slott

Beläget i Mariefred, är Gripsholms slott en av Sveriges främsta renässansslott. Det är känt för sin imponerande arkitektur och sin samling av konst och antikviteter. Slottet är också omgivet av vackra trädgårdar och erbjuder guidade turer för att utforska dess rika historia.

Taxinge slott

Beläget vid sjön Taxingen, är Taxinge slott en vacker herrgård med anor från 1300-talet. Slottet är känt för sina magnifika trädgårdar och sina traditionella afternoon teas, där besökare kan njuta av ett brett utbud av läckra bakverk och te.

Anebyhus


 

Anebyhus är en välrenommerad hustillverkare med säte i Åseda, Sverige. Företaget grundades 1945 och har sedan dess etablerat sig som en pålitlig och innovativ aktör inom byggbranschen. Anebyhus specialiserar sig på att tillverka och leverera prefabricerade trähus av hög kvalitet.

Företaget är känt för sin skicklighet inom arkitektur och design, och erbjuder ett brett utbud av husmodeller som kan anpassas efter kundernas önskemål och behov. Anebyhus strävar efter att skapa attraktiva, energieffektiva och hållbara bostäder som harmoniserar med både den omgivande naturen och moderna livsstilar.

Anebyhus AB är engagerat i att upprätthålla höga kvalitetsstandarder och eftersträvar nöjda kunder genom hela byggprocessen. Med sin långa historia, pålitlighet och fokus på innovation fortsätter Anebyhus att vara en framstående aktör inom hustillverkningsbranschen i Sverige och internationellt.

Planering


 • Planering

  Planering


  I alla bostadsprojekt är detta ett omfattande arbete med en rad olika aktörer som så arkitekter, konstruktörer, ekonomer, byggherrar stadsbyggnadskontor m.fl.
 • Lansering

  Lansering


  Nu är projektet publikt, det går att anmäla intresse för projektet samt få information om hur försäljningen kommer att gå till. Vi uppdaterar sedan löpande informationen om projektet fram till säljstarten via vår hemsida, nyhetsbrev och våra sociala kanaler.
 • Säljstart

  Säljstart


  Från och med denna dag går det att köpa bostäderna i projektet.
 • Förhandsavtal

  Förhandsavtal


  Ett juridiskt bindande avtal som tecknas mellan föreningen och köparen.
 • Byggstart

  Byggstart


  När alla tillstånd är på plats påbörjas produktionen av bostäderna.
 • Upplåtelseavtal

  Upplåtelseavtal


  När föreningen har erhållit sin ekonomiska plan upplåts lägenheterna till de personer som har tecknat förhandsavtal.
 • Köpargenomgång

  Köpargenomgång


  Innan slutbetalningen skall göras kommer ni att bli inbjuda till en genomgång med byggherren där ni får möjlighet att gå igenom er bostad.
 • Slutbetalning

  Slutbetalning


  Inför tillträdet skall den slutgiltiga köpeskillingen erläggas.
 • Tillträde

  Tillträde


  Grattis, du får nu flytta in i din nya bostad!
 • Garantibesiktning

  Garantibesiktning


  2 år efter tillträde skall det anordnas en kontrollbesiktning där eventuella fel som omfattas av garantin åtgärdas.

SEB - Bygglån


Ett byggnadslån är en så kallad byggkredit som innebär att du delar upp ditt lån i etapper och betalar endast ränta på den del som du utnyttjar under byggtiden.

4 enkla steg: Så fungerar ett byggnadslån

Det är mycket praktiskt att hantera när man ska bygga nytt hus och behöver ett lån. Därför har vi tagit fram en enkel steg för steg-guide som i korthet förklarar hur hela finansieringsprocessen går till:

 1. Först ansöker du om ett lånelöfte så att du vet hur mycket du har att röra dig med.
 2. Under byggnationen betalar du alla dina fakturor från ett så kallat byggkonto utom de som har en spärrförbindelse. En spärrförbindelse är en slags betalningssäkerhet till entreprenören eller husleverantören. Det innebär att vi låser en del av byggnadslånet och betalar fakturorna direkt till de företagen.
 3. Du betalar endast ränta kvartalsvis på den del av lånet som du utnyttjar och du kan när som helst amortera på byggnadslånet.
 4. När bygget är klart gör vi om byggnadslånet till ett vanligt bolån. Det sker så snart du har skickat in ett slutbesked och en slutvärdering. Slutbeskedet får du från din kommun och visar att fastigheten får tas i bruk. Slutvärderingen görs av en mäklare och visar aktuellt värde på ditt färdiga hus.
mer info

Från intresse till avtal


Intresseanmälan

Genom hela säljprocessen finns möjligheten att lämna en intresseanmälan. Det ger information till ansvarig mäklare om ert intresse som kommer hålla er informerade om projektet. Vid anmälan innan säljstart ger intresseanmälan er förtur vid tilldelningen av bostäderna. Tidpunkten för gjorde intresseanmälan ger turordningen.

Säljstart

Vid säljstart kommer möjligheten finnas att tecknas sig för en bostad och eventuellt reservera denna för en kortare period.

Publik försäljning

Eventuellt kvarvarande bostäder efter säljstart kommer säljas efter principen ”först till kvarn”.

Bostadsreservation

Reservation av bostad är möjlig i upp till 7 dagar. I samband med bostadsreservation kommer köpekontrakt och entreprenadavtal skickas ut för granskning.

För vidare information gällande avtal, betalningsplan och besiktning vänligen se nedanstående avsnitt ”Från avtal till inflytt”.

Från avtal till inflytt


 1. Avtal

Vägen fram till tillträde kantas av flera olika avtal och betalning i olika steg. Här följer en beskrivning av de olika avtalen samt information om hur betalningen ska ske.

Köpekontrakt

Köpekontraktet är ett bindande avtal mellan dig och markägaren. Det innebär att markägaren i framtiden kommer att överlåta marken till dig, du förbinder dig samtidigt att köpa marken. Köpekontraktet är villkorat av att du förbinder dig till att teckna ett entreprenadavtal.

Entreprenadavtal

I samband med tecknandet av köpekontraktet kommer du att teckna ett entreprenadavtal gällande byggnationen av din bostad. Detta avtal sluts mellan dig som köpare och entreprenören Härad Radhus Etapp 1 AB som kommer att bygga bostäderna. I samband med tecknandet av entreprenadavtalet skall en handpenning om 10% av entreprenadkostnaden erläggas.

Köpebrev

I samband med tillträdet skall köpebrevet undertecknas. Dess huvudsakliga funktion är att utgöra ett kvitto på fullgjord betalning samt kommer att agera som underlag för lagfartsansökan. Vid tecknandet av köpebrevet skall hela markens köpeskilling erläggas

 1. Betalningsplan

Betalningen av parhuset kommer du att göra i olika etapper. Om du har frågor angående betalningar vänligen kontakta ansvarig mäklare.

 1. Handpenningen om 10% av entreprenadkostnaden vid tecknandet av entreprenadavtalet.
 2. Vid monterad grund skall 20% av entreprenadkostnaden erläggas som en delbetalning.
 3. När husbygget nått stadiet ”Monterat hus” skall 25% av entreprenadkostnaden erläggas som en ytterligare delbetalning.
 4. I samband med tillträdet skall resterande del av entreprenadkostnaden samt köpeskillingen avseende marken erläggas som en slutbetalning.
 1. Inredningsval och tillval

Vi erbjuder nyckelfärdiga bostäder med inredning från kända leverantörer. Du kan själv vara med och påverka ditt framtida boende. På projekthemsidan presenteras de olika stilpaketen samt tillvalen i sin helhet.

MULTIMEDIA

Alla bostadsrätter ansluts med fiberanslutning, du behöver inte betala någon anslutningsavgift utan den ingår när du köper bostaden. Fiberanslutningen innebär att du har möjlighet att ansluta bredband, IP-telefoni och tv via fibernätet.

 1. Besiktning

SLUTBESIKTNING

Innan tillträdet så utförs en slutbesiktning av bostaden av en opartisk besiktningsman. Slutbesiktningen görs för att säkerställa att bostaden uppfyller det som vi kommit överens om i kontraktet och att bostaden uppfyller de regler och normer som gäller för byggnation av nya bostäder.

De eventuella brister som besiktningsmannen upptäcker åtgärdas kostnadsfritt av Surewood Housing AB inom två månader efter slutbesiktningen. Ibland kan det förekomma längre leveranstider på produkter, då åtgärdas felen så snart det går. Efter slutbesiktningen har du sex månader på dig att återkomma till entreprenören med fel som besiktningsmannen inte upptäckt, men som bevisligen fanns vid besiktningstillfället. Detta gäller framför allt funktionsfel på t.ex. vitvaror.

 1. Inflyttning

Senast 12 veckor innan inflyttning får du besked om en tillträdesdag. På tillträdesdagen träffas vi i din nya bostad och går igenom drift och skötsel för bostaden. När du sedan visar kvitto på att slutbetalningen är erlagd så får du dina nycklar. Välkommen hem!

 1. Garantibesiktning

Två år efter godkänd slutbesiktning sker en så kallad garantibesiktning. Eventuella garantifel åtgärdas. Efter garantitiden omfattas själva byggnaden av en byggfelsförsäkring som gäller ytterligare 8 år efter garantibesiktningen.

Projektfakta: Härad


Grundfakta

 • Status Vilande
 • Bostäder 16
 • Boarea 117 - 117
 • Antal rum 5 - 5
 • Tillträde 26 veckor från avrop

Adress

Fastighetsinformation

 • Byggnadstyp Parhus
 • Konstruktionsår 2024
 • Uppvärmning Frånluftsvärmepump med vattenburna radiatorer
 • Ventilation Mekanisk till och frånluft
 • TV Anslutning via fiber
 • Bredband Fiber
Förråd och övriga utrymmen

Genom tillval

  Parkering

  På uppfart

  Föreningsinformation

  • Boendeform Parhus
  • Upplåtelseform Äganderätt

  Projektteam


  Card image cap
  Ansvarig mäklare

  Marcus Ehn

  Försäljningschef Nyproduktion

  0730309030
  marcus.ehn@bjurfors.se

  Anmäl ditt intresse


  Lämna dina kontaktuppgifter för mer information.

  Jag är intresserad av:

  Tack för visat intresse


  Du kommer inom kort att få ett mail till angiven e-postadress med all aktuell information om projektet och dess status. Tveka inte att höra av dig till ansvarig mäklare om du har vidare frågor.

  Ett steg upp.


  Bjurfors är Sveriges största privatägda fastighetsmäklare med omkring 600 medarbetare på 92 kontor runt om i Sverige och vid Medelhavet. Mäklartjänsterna omfattar såväl bostadsrätter, villor, tomter och fritidshus som nyproduktion, tjänster inom förmedling av kommersiella fastigheter och ombildningar till bostadsrätter. Genom en kvalitetssäkrad arbetsmetod och branschens mest dedikerade mäklare har Bjurfors under mer än 50 års tid tagit kunderna till lyckade bostadsaffärer. Under 2021 förmedlade Bjurfors 17 000 bostäder till ett totalt värde om 70 miljarder kronor. Den samlade omsättningen uppgick till 1 miljard kronor.

  Du använder en gammal webbläsare

  Gamla webbläsare har bara delvis stöd för ny teknik och ger inte webbplatsen en ärlig chans att leva upp till sin fulla potential. Du kan enkelt ladda ner en annan webbläsare som fungerar bättre. Här är ett axplock moderna webbläsare som fungerar bra!

  Uppdatera min webbläsare

  Jag vill fortsätta ändå