Eslövs Terrasser 2

Andra etappen av succéprojektet Eslövs Terrasser.

Mitt i centrala Eslöv, bland stadens vackra tegelhus, ligger Eslövs terrasser. En serie nya bostadskvarter som passar in i formen av den gamla stenstaden.

Husen har alla varierande höjd och karaktäriseras av sina stora träklädda balkonger och generösa glaspartier. På varje hus finns en takterrass med gemensamma uteplatser och växtlighet. Eftersom husen har olika höjd kan flera lägenheter också få privata uteplatser på anslutande tak.

 

Lägenheterna är praktiskt indelade med stora sociala ytor runt kök och vardagsrum. De stora balkongerna blir en viktig del av de sociala ytorna. Tack vare de breda glasdörrarna kan gränsen mellan balkong och vardagsrum ibland suddas ut. Husets samtliga lägenheter som är större än två rum är genomgående från gata till gård. Många har dessutom ljus från ytterligare ett håll. På sådana sätt gör vi så att livet inne i huset blir så bra som möjligt.

Projektfakta: Eslövs Terrasser 2


 • Status Pågående
 • Boendeform Lägenhet
 • Upplåtelseform Bostadsrätt
 • Antal rum 1 - 4

 • Adress Västergatan
 • Område Eslöv - Centralt
 • Kommun Eslöv
 • Tillträde Q2 2025
 • Avgift I avgiften ingår värme och kallvatten. Individuell mätning och debitering (IMD) av el och varmvatten. Obligatoriskt tillägg om 249 kr/mån avseende bredband.

Bostadsväljare


I Eslövs terrasser tror vi att helheten av allt detta kan bli något alldeles speciellt.

Johan Sundberg, arkitekt

Arkitekten berättar...


Att rita hus i den gamla järnvägsstaden kräver omsorg om stadsbilden. Mot gatorna har vi därför ritat tegelfasader med vackra murverksdetaljer så som rullskift och fiskbensmönster. Teglet har flera olika kulörer och blir ljusare högre upp på fasaderna. Gatumiljön blir varierad med en gårdsgata mellan kvarteren där det finns breda trappor som leder besökare in i kvarteret. Vi tillför flera lager av grönska i form av träd och små gröna planteringar i marknivå mellan kvarteren. Varje trapphus har en egen ingång mot gatan. Entrén har en rejäl träport, fönster för dagsljus och skärmtak. På det sättet skapar vi en högkvalitativ stadsbild.

Gårdarna är upphöjda och döljer fastighetens parkeringsplatser i källaren. Miljön på gårdarna är grön med träd och växtlighet samt generösa uteplatser för första våningens lägenheter. Alla husens fasader är mot insidan klädda med stående smalspårig träpanel. Tillsammans med balkonger, skärmtak och trädgård så ger det gårdsrummen en varm atmosfär som kontrast till gatans hårdare miljö. Det blir en oas av naturmaterial och grönska.

Att skapa en meningsfull arkitektur som kommer till glädje för både staden och den enskilda människan handlar om att addera bra saker från det lilla till det stora. I Eslövs terrasser tror vi att helheten av allt detta kan bli något alldeles speciellt.

Johan Sundberg, arkitekt.

 

Besök arkitektens hemsida

Områdeskarta


Nedan finner ni en områdeskarta där projektet är markerat.

Anmäl ditt intresse


Lämna dina kontaktuppgifter för mer information.

Jag är intresserad av:

Tack för visat intresse


Du kommer inom kort att få ett mail till angiven e-postadress med all aktuell information om projektet och dess status. Tveka inte att höra av dig till ansvarig mäklare om du har vidare frågor.

Conny Knutsson

Fastighetsmäklare

0706-98 66 34
conny.knutsson@bjurfors.se

Planering


 • Planering

  Planering


  I alla bostadsprojekt är detta ett omfattande arbete med en rad olika aktörer som så arkitekter, konstruktörer, ekonomer, byggherrar stadsbyggnadskontor m.fl.
 • Lansering

  Lansering


  Nu är projektet publikt, det går att anmäla intresse för projektet samt få information om hur försäljningen kommer att gå till. Vi uppdaterar sedan löpande informationen om projektet fram till säljstarten via vår hemsida, nyhetsbrev och våra sociala kanaler.
 • Säljstart

  Säljstart


  Från och med denna dag går det att köpa bostäderna i projektet.
 • Förhandsavtal

  Förhandsavtal


  Ett juridiskt bindande avtal som tecknas mellan föreningen och köparen.
 • Byggstart

  Byggstart


  När alla tillstånd är på plats påbörjas produktionen av bostäderna.
 • Upplåtelseavtal

  Upplåtelseavtal


  När föreningen har erhållit sin ekonomiska plan upplåts lägenheterna till de personer som har tecknat förhandsavtal.
 • Köpargenomgång

  Köpargenomgång


  Innan slutbetalningen skall göras kommer ni att bli inbjuda till en genomgång med byggherren där ni får möjlighet att gå igenom er bostad.
 • Slutbetalning

  Slutbetalning


  Inför tillträdet skall den slutgiltiga köpeskillingen erläggas.
 • Tillträde

  Tillträde


  Grattis, du får nu flytta in i din nya bostad!
 • Garantibesiktning

  Garantibesiktning


  2 år efter tillträde skall det anordnas en kontrollbesiktning där eventuella fel som omfattas av garantin åtgärdas.

Ett steg upp.


Bjurfors är Sveriges största privatägda fastighetsmäklare med omkring 600 medarbetare på 92 kontor runt om i Sverige och vid Medelhavet. Mäklartjänsterna omfattar såväl bostadsrätter, villor, tomter och fritidshus som nyproduktion, tjänster inom förmedling av kommersiella fastigheter och ombildningar till bostadsrätter. Genom en kvalitetssäkrad arbetsmetod och branschens mest dedikerade mäklare har Bjurfors under mer än 50 års tid tagit kunderna till lyckade bostadsaffärer. Under 2021 förmedlade Bjurfors 17 000 bostäder till ett totalt värde om 70 miljarder kronor. Den samlade omsättningen uppgick till 1 miljard kronor.

Du använder en gammal webbläsare

Gamla webbläsare har bara delvis stöd för ny teknik och ger inte webbplatsen en ärlig chans att leva upp till sin fulla potential. Du kan enkelt ladda ner en annan webbläsare som fungerar bättre. Här är ett axplock moderna webbläsare som fungerar bra!

Uppdatera min webbläsare

Jag vill fortsätta ändå