Emils Backe

Vackert belägna bostäder invid Tureholm slott

Projektfakta


 • Status Kommande
 • Bostäder 19
 • Tillträde Hösten 2020
 • Boendeform Bostadsrättsförening
 • Upplåtelseform Bostadsrättsförening
 • Adress Emils Backe
 • Kommun Trosa

Beskrivning


Nu har du chansen att få bo granne med Tureholms slott i ett modernt och stilrent bostadsrättsradhus. Den nya och moderna stadsdelen ca 2,5 km från Trosa torg kommer präglas av läcker arkitektur, signerad Widjedal Racki, i samklang med naturen. Projektet består av 19 st radhus om 113 kvm i två plan fördelade på 5 rok.

Trosa


Åt vilket håll man än vänder sig så är Trosa till sin fördel. Till Stockholms alla möjligheter är det bara en handfull mil norrut, precis som till flygplatsen i Skavsta söderut och dörren mot Europa. Runt hörnet kan du njuta av både öppna odlingslandskap och havet. Och kring torget finns allt du behöver.

Trosa klingar sommarnöje. Länge var den ostkustens mest framstående fiskestad, men mot slutet av 1800-talet tog Trosa formen av badort. Lyckligt lottade stadsbor lockades av säsongens lättsamma liv vid kusten och umgänget på societetshuset. Närheten till havet och den sörmländska skärgårdens nära 3 000 öar bidrar fortfarande till Trosas starka attraktionskraft. Båtlivet är aktivt, det finns flera varv och båtklubbar samt gästhamn. Fisket är utmärkt. Den som hellre stannar på land kan rida, spela boule på en av bouleklubbens 14 banor, gå en 18-hålsrunda golf, springa ett stadslopp eller strosa i sakta mak genom lummigheten längs ån på spaning efter nästa kajuta, servering eller just ingenting.

Läget, vattnet, det behändiga formatet och de snickarglada trähusen ger Trosa sommarpärlans omedelbara charm.

Men Trosa är mer än så. Det är under resten av året som det blir tydligt att staden har större och hållbara planer för sina drygt 5 000 invånare: nära det lilla torget samlas banker, apotek, bio, skola, bibliotek med levande kulturevenemang, restauranger och caféer med strålande rykte spritt vida omkring, ett anrikt stadshotell med spa, torghandel, välsorterade livsmedelsaffärer, små personliga butiker, trädgårdshandel och om man så vill flera avgångar i timmen med direktbuss till Stockholm.

Det är ett förunderligt mikrokosmos. Det är livskvalitet.

Områdeskarta


Nedan finner ni en områdeskarta där projektet är markerat.

Filter

Tureholms slott


Tureholm  är ett slott i Trosa kommun, Södermanland. Det högt belägna slottet ligger på platsen för det gamla Gäddeholm, med ursprung från 1300-talet. På 1640-talet byggdes, på uppdrag av Sten Nilsson Bielke, ett slott ritat av Erik Dahlbergh men det brändes ner under ryssarnas härjningar 1719. Tio år senare påbörjade Thure Gabriel Bielke återuppbyggnaden till vad som skulle bli dagens byggnad. Arkitekt var Carl Hårleman. Tureholm skyddas som byggnadsminne sedan 1987.

Tureholm

HTH kök


Det vita köket och modell Mono är inte utan orsak en av våra mest populära modeller. De lackerade luckorna matchar i stort sett alla handtag och bänkskivor, så att du kan få exakt den look du drömmer om.
Modell Mono är ett kök med vita, lackerade luckor som inte kompromissar med kvaliteten.

HTH kök mono

Tidslinje


 • Planering

  Planering


  I alla bostadsprojekt är detta ett omfattande arbete med en rad olika aktörer som så arkitekter, konstruktörer, ekonomer, byggherrar stadsbyggnadskontor m.fl.
 • Lansering

  Lansering


  Nu är projektet publikt, det går att anmäla intresse för projektet samt få information om hur försäljningen kommer att gå till. Vi uppdaterar sedan löpande informationen om projektet fram till säljstarten via vår hemsida, nyhetsbrev och våra sociala kanaler.
 • Säljstart

  Säljstart


  Från och med denna dag går det att köpa bostäderna i projektet.
 • Förhandsavtal

  Förhandsavtal


  Ett juridiskt bindande avtal som tecknas mellan föreningen och köparen.
 • Byggstart

  Byggstart


  När alla tillstånd är på plats påbörjas produktionen av bostäderna.
 • Upplåtelseavtal

  Upplåtelseavtal


  När föreningen har erhållit sin ekonomiska plan upplåts lägenheterna till de personer som har tecknat förhandsavtal.
 • Köpargenomgång

  Köpargenomgång


  Innan slutbetalningen skall göras kommer ni att bli inbjuda till en genomgång med byggherren där ni får möjlighet att gå igenom er bostad.
 • Slutbetalning

  Slutbetalning


  Inför tillträdet skall den slutgiltiga köpeskillingen erläggas.
 • Tillträde

  Tillträde


  Grattis, du får nu flytta in i din nya bostad!
 • Garantibesiktning

  Garantibesiktning


  2 år efter tillträde skall det anordnas en kontrollbesiktning där eventuella fel som omfattas av garantin åtgärdas.

Försäljningsprocessen


Detta är en kortfattad guide av köpprocessen för nyproduktionsprojektet Emils Back som sträcker sig från er intresseanmälan och fram till garantibesiktningen två år efter tillträdet.

Förhandsavtal
Förhandsavtalet är ett juridiskt bindande avtal som tecknas mellan blivande köpare och bostadsrättsföreningen. Inom tio dagar efter påskriften ska en förskottsinbetalning på 50 000 kr betalas in på föreningens konto.

Handpenning
Handpenning om 10 % av köpeskillingen ska betalas i samband med tecknande av upplåtelseavtalet. (de 50 000 kr som betalats i förskott tillgodoräknas) och fungerar som delbetalning på köpeskillingen för bostaden.

Upplåtelseavtal
den 10 augusti 2020  tar fastighetsmäklaren på Bjurfors kontakt med dig för en signering av upplåtelseavtalet. Då får du också ta del av den färdigställda ekonomiska planen för föreningen som registrerats hos Bolagsverket.

Förinspektion av bostaden
För att säkerställa kvaliteten på bästa sätt så har bostadsrättsföreningen valt att anlita en oberoende besiktningsgrupp som löpande följer byggnationen med avstämningskontroller och slutbesiktning.

När det är ungefär två veckor kvar till tillträdet får du ett erbjudande om husesyn från byggherren. Då går ni igenom bostaden tillsammans, de informerar om föreningen, svarar på frågor och noterar eventuella restpunkter för åtgärd innan tillträdet. Spontana besök utöver detta har vi tyvärr inte möjlighet att ta emot på grund av säkerhetsskäl.

Tillträde & nyckelutlämning
I god tid inför tillträdet så kommer ni att få en betalningsinstruktion som förklarar hur ni ska slutbetala bostaden. På tillträdesdagen tar ni med en kvittens på slutbetalningen och får samtidigt möjlighet att gå igenom bostaden tillsammans med byggherren igen och ni kan då kontrollera att eventuella punkter från husesynen är åtgärdade.

Garantibesiktning
Två år efter tillträdet görs en garantibesiktning. I god tid innan garantibesiktningen ska eventuella upplevda fel och brister anmälas till Ditt nya Hem i Mellansverige AB. En oberoende besiktningsman kontrollerar detta och avgör sedan om det är fel som uppkommit mellan slut- och garantibesiktningen. Eventuella fel åtgärdas snarast möjligt utan kostnad för innehavaren. Slitage, misskötsel samt resultatet av all form av yttre åverkan eller motsvarande tas inte upp i besiktningsprotokollet.

Information fram till tillträdet
Under hela köpprocessen kommer byggherren och Bjurfors att uppdatera er med vad som händer på bygget och processens fortlöpande, huvudsakligen via mail. Om ni har några frågor så är ni alltid välkomna att kontakta ansvarig mäklare.

Överlämnande av bostadsrättsförening
Ditt nya hem i mellansverige AB sätter samman den första styrelsen i bostadsföreningen, en så kallad interimsstyrelse. Denna styrelse förvaltar föreningens intressen i upp till ett år efter godkänd slutbesiktning. Därefter kallas du till en ordinarie stämma där en ny styrelse, bestående av föreningens medlemmar röstas fram av alla boende. Denna styrelse driver sedan verksamheten vidare.

Ditt Nya Hem AB


Ditt Nya Hem är en projektutvecklare som utvecklar bostäder med fokus på nyproduktion. Genom utveckling, närvaro, och tydliga processer bygger vi hem för den unga och växande familjen som har drömmar.
Vår mission är att bygga hem som möjliggör för fler att bo i attraktiva bostadsområden utan att göra avkall på livets alla andra upplevelser. Vi vill erbjuda begärliga hem som tilltalar den moderna familjen och som uppfyller både drömmar och behov.
Våra processer från första spadtag till slutkundens tillval är enkla och tydliga. Vi har korta beslutsvägar och engagerade ägare som gör att vi erbjuder energi- och kostnadseffektiva bostäder.
Vårt säte är beläget i Örebro men Ditt Nya Hem verkar över hela landet. Vi har med ett tydligt fokus etablerat ett team med lojala partners. Detta främjar ett samspel från vision, finansiering till genomförandet. Det gör att vi kan leverera hållbara bostäder i rätt tid.
Vi är lyhörda och flexibla utifrån rådande förutsättningar. En princip vi ständigt följer är att vi alltid levererar det vi åtar oss.
För oss är det viktigt att du ska känna dig trygg och  därför erbjuder Ditt Nya Hem ett helhetskoncept, som säkerställer hela nyproduktionsprocessen.
Vi tar ansvar för allt från planering och projektering till genomförande av själva byggnationen och överlämning till hyresgäster eller bostadsrättsinnehavare.

Ditt Nya Hem

WRARK arkitekt


Architects Håkan Widjedal and Natasha Racki first started their architect studio in year 2000. Between 2004 and 2011 the company was run in the constallation of  ”Arkitektstudio Widjedal Racki Bergerhoff” (WRB). Founders and co-workers work together as a creative team expanding and contracting depending on the needs of the project. Involving architects with different nationalities and experiences, a project always becomes a creative and intense process, in which clients and external consultants also play an important role.

The studio’s back catalogue, which consists predominantely of private houses, bears witness to the main focus of the office: to utilize the initial ideas and concepts, making them present in every aspect of the project, often down to the smallest detail. The ambition is always to identify the unique potentials in the assignment and make use of them. With careful attention to details, the projects are executed in close relation to client and builders. Concept, design and construction are seen as inseparable aspects to ensure an optimal final outcome.

Issues that seem to recour in almost every project are questions about how buildings relate to their context in terms of functional-, visual-, and thematic aspects. Often, this results in studies exploring ways to integrate the building with the surrounding environment. Many of the houses have been set in scenic landscapes and as a result the interaction between landscape and building has been central. In larger projects, social and cultural aspects tend to get more focus, as seen in Naturum Eklandskapet. Here the architecture, a tool for integration of nature and city, also acts as a tool for integrating people of different ages and interests; an urban stage attracting students as well as older people.

The studio has taken part in several exhibitions and received numerous awards, including  the Swedish Wood Award, first prize. It has continuously being published in national as well as international architecture press and literature. Håkan and Natasha have been teaching at the Architecture Faculty of the Royal Institute of Technology in Stockholm and held lectures at various architecture schools.

WRARK arkitekt

Projektfakta


Grundfakta

 • Status Kommande
 • Bostäder 19
 • Tillträde Hösten 2020

Adress

Projektutvecklare

Fastighetsinformation

 • Byggnadstyp Radhus
 • Konstruktionsår 2020
 • Uppvärmning Frånluftsvärmepump
 • Ventilation Mekanisk till- och frånluft med återvinning
 • TV Ansluten via fiber
 • Bredband Fiber
 • Hiss Nej

Föreningsinformation

 • Förening Brf Emils Backe Ett
 • Org.nummer 769636-4244
 • Boendeform Bostadsrättsförening
 • Upplåtelseform Bostadsrättsförening

Projektteam


Card image cap
Ansvarig mäklare

Marcus Ehn

Fastighetsmäklare

0730-30 90 30
marcus.ehn@bjurfors.se

Anmäl ditt intresse


Lämna dina kontaktuppgifter för mer information.

Jag är intresserad av:

Tack för visat intresse


Du kommer inom kort att få ett mail till angiven e-postadress med all aktuell information om projektet och dess status. Tveka inte att höra av dig till ansvarig mäklare om du har vidare frågor.

Ett steg upp.


Bjurfors är Sveriges största privatägda fastighetsmäklarföretag med över 500 medarbetare på fler än 70 kontor runt om i Sverige och vid Medelhavet. Mäklartjänsterna omfattar såväl bostadsrätter, villor, tomter och fritidshus som nyproduktion, tjänster inom förmedling av kommersiella fastigheter och ombildningar till bostadsrätter. Genom en kvalitetssäkrad arbetsmetod och branschens mest dedikerade mäklare har Bjurfors under mer än 50 års tid tagit kunderna till lyckade bostadsaffärer.

Din webbläsare är inaktuell


Gamla webbläsare har dåligt stöd för ny teknologi och ger inte sidan den bästa möjligheten att leva upp till hela sin potential. Du kan enkelt ladda ner andra webbläsare som fungerar bättre. Här är en samling webbläsare som är moderna och fungerar bättre.

Uppdatera min webbläsare

Jag vill fortsätta ändå ×