EmilsBacke

Moderna och familjevänliga radhus

Projektfakta


 • Status Slutsålt
 • Pris 2 395 000 - 2 545 000 kr
 • Bostäder 19
 • Boarea 113 - 113 kvm
 • Antal rum 5 - 5
 • Tillträde 6 juli 2021
 • Boendeform Bostadsrättsförening
 • Upplåtelseform Bostadsrättsförening
 • Adress Emils Backe 1
 • Område Trosa
 • Ort Tureholm Trosa
 • Kommun Trosa

Beskrivning


Vi har nu möjlighet att presentera 19 st moderna bostäder belägna i vackra omgivningar invid Tureholm slott i Trosa. Parhusen som är ritade av den välrenommerade arkitekten Håkan Widjedal kommer att bli 113 kvm stora fördelade på 5 rum och kök. Bottenvåningen kommer att bestå av en stor social och öppen yta med kök, matplats och ett stort vardagsrum i direkt anslutning till en härligt inramad uteplats. Uteplatsen kommer delvis att vara under tak vilket ger fina möjligheter att inreda med ett utekök eller bara en härlig soffgrupp. Övervåningen är uppdelad på tre sovrum, ett badrum samt ett familjerum som med enkelhet kan omvandlas till ytterligare ett sovrum samt en stor härlig balkong. På bottenvåningen finns även ytterligare ett badrum samt en praktisk tvättstuga.

INTERIÖR


God design och robusta material är våra ledord när det kommer till inredning. Alla material utvalda med omsorg och är genomgående av hög kvalitet och standard. Det första du möts av är hallen med klinkergolv som sedan övergår i trägolv i alla rum.

Köket är stilrent i grundutförande med släta vita luckor från HTH, keramikhäll och inbyggd mikrovågsugn.
Helkaklade badrum på varje plan, det ena med badkar det andra med dusch borgar för att täcka hela familjens behov.

Du som vill sätta din egen prägel på köket kan välja bland flera olika sorters luckor, kakel, bänkskivor i massivt trä eller granit, och det finns flera vitvarupaket. Valmöjligheter finns även för bla belysning, handdukstorkar och golvvärme.

Tillval kök

Exteriör


Radhusen är utformade för att smälta in i naturen på platsen. Färgskalan är lugn och dov och ytskikten har hög materialnärvaro. På framsidan finns plats för bil på en avgrusad yta som ansluter till den lokala grusade infartsvägen. Här finns också plats för planteringer eller möbler. På motssatta sidan blickar uteplatserna ogenerat ut över ett öppet fält som ägs av samfälligheten. Här finns gott om plats för lek eller avkoppling. I detaljplanen finns utrymme för gemensamma engagemang som koloniträdgårdar, fruktlundar och till och med djurhållning. Allt detta är möjligt i mån av intresse och engagemang från dom som flyttar till Emils Backe. Närmast fasaden finns en generös regnskyddad uteplats under tak. I direkt anslutning en nicsh att ta i besittning för utekök, dagbädd eller hängmatta, allt efter humör och intresse!

Arkitektens ord


Hej! Håkan Widjedal heter jag och är arkitekt bakom radhusen på Emils Backe. Projektet Emils Backe har vi jobbat med i flera år. Första steget vara att hjälpa markägaren att gestalta en vision om ett modernt nytt bostadsområde som med hög ekologisk profil varsamt smyger sig in i naturen. En detaljplan togs fram och därefter ritades ett koncepthus för att visa vägen för kommande byggnation. Koncepthuset är en villa som ligger i sluttningen ovanför radhustomten. Huset är upplyft på stolpar för att undvika sprängning och minimera ingrepp i naturen. Färgerna är dova och inspirerade av naturen på platsen. Huset har fått mycket uppmärksamhet och nominerades bland annat till ”träpriset” 2016, ett prestigefyllt arkitekturpris. De nu aktuella radhusen bygger vidare på konceptet och har samma ambition att med färg och material maximalt smälta in med naturen på platsen. Mot det öppna fältet vänder sig en ombonad regnskyddad uteplats. Det senare är ett av våra signum. Bor man nära naturen vill man ju kunna vara ute så mycket som möjligt och inte bara se den genom fönstret tänker vi. Trosa som plats ligger mig varmt om hjärtat och för drygt tio år sedan tog vi själva steget och flyttade ned hit från Stockholm. Närheten till skärgården och naturen är en vardagslyx man inte tröttnar på!

WRARK arkitekt

Bostadsöversikt


Nedan finner du en lista över alla bostäder i projektet.

Trosa


Trosa är en charmig kuststad i vackra Sörmland. Staden är en klassisk trästad och erbjuder allt man kan önska i sitt vardagliga liv. nära det lilla torget samlas banker, apotek, bio, skola, bibliotek med levande kulturevenemang, restauranger och caféer med strålande rykte spritt vida omkring, ett anrikt stadshotell med spa, torghandel, välsorterade livsmedelsaffärer, små personliga butiker, trädgårdshandel och om man så vill finns flera avgångar i timmen med direktbuss till Stockholm.

Närheten till havet och den sörmländska skärgården bidrar till Trosas starka attraktionskraft. Båtlivet är aktivt, det finns flera varv och båtklubbar samt gästhamn och varje år arrangeras den populära strömningsfestivalen.

Områdeskarta


Nedan finner ni en områdeskarta där projektet och närliggande intressepunkter är markerade. Här finner ni bland annat golfklubbar, matbutiker, skolar, skidbackar, Sörmlandsleden och mycket mer.

Filter

Emilsbacke


Emils Backe ligger strax väster om centrala Trosa och i direkt närhet till Tureholms slott.
Området har utvecklats av lokala aktörer som har haft en hög ambition att värna platsens naturkvalitéer. Visionen för platsen är ett klimat och ekologiskt smart samtida bostadsområde som kombinerar de senaste tekniska land¬vinningarna inom ekologiskt så väl som energisnålt byggande med tradi¬tionella beprövade material och tekniker. Fullt utbyggt kommer Emils Backe att, förutom de 19 radhusen, bestå av 26 stycken villor, varav ett flertal upplyfta från marken på träpelare för att maxi¬malt bevara naturen på platsen. Utformningen av området har växt fram i mycket nära samarbete mellan arkitekt och byggherren, Erik Hedenstedt på Ekologiska Byggvaruhuset. Trosa kommun har även haft en central roll i utformningen av detaljplanen.
I projektet ingår också en serie gemensamma inslag som odlingslotter, fruktlund så väl som kommersiella byggrätter för exempelvis café eller handelsträdgård.
Huset på bilden ovan är även det ritat av Arkitekten Håkan Widjedal och var det första huset i området som byggdes inom projektet. År 2016 blev det nominerat till träpriset av föreningen Svenskt Trä.
Läs mer om huset och området via länken nedan

 

Tureholms slott


Tureholm  har en spännande historia och hette ursprungligen ”Gäddeholm” och ägdes av Nils Gädda. på 1640-talet uppfördes ett stort pampigt slott i tre våningar ritat av Erik Dahlbergh men brändes 1719 ner av ryssen. Slottet återuppbyggdes under mitten av 1700-talet och är idag  ett putsat trevånings stenhus med pilastrar och lågspetsiga gavelfrontoner i takfoten. Huset omges av en hög borggårdsterrass med två flygelbyggnader (Östra och Västra flygeln).  På slottets södra sida ligger en trädgård i fransk stil med terrasser och häckar. Slottet ägs sedan 1935 av släkten Bonde. Familjen Bonde bor inte i själva huvudbyggnaden utan i flyglarna. Slottet används till olika ändamål, bland annat har de guidade visningar för allmänheten.

Tureholm

Trosa Ridsällskap & Ridskola


Trosa Ridsällskap på Tureholms Gård i Trosa är en ideell idrottsförening med inriktning på ridning och ridsport, ansluten till Svenska Ridsportförbundet. Vi kan erbjuda ridning för alla, ung som gammal.
Vi erbjuder ridning på alla nivåer från nybörjare till tävlingsridning i lättare klasser. Vi har många hästar och ponnyer som är väl inskolade och anpassade för sitt jobb. Ridskolan har – utöver ordinarie lektionsverksamhet-helgkurser, handikappridning, privatlektioner, grupper för socialt utsatta, skol- och företagsridning, interna och externa tävlingar. Och inte minst – öppet dagligen, 7 dagar i veckan! Som medlem i Trosa Ridsällskap får du tillgång till anläggningen och medlemskap i Svenska Ridsportförbundet.

Trosa Ridsällskap

Trosa Golfklubb


Trosa Golfklubb ligger endast några hundra meter från projektet och är en vacker skärgårdsbana där man erbjuds möjligheten att spela mellan ekar och hav.
En utmanande och inspirerande bana vid trosas inlopp som erbjuder en unik golfupplevelse!
Fairways är täta och fina, bollen ligger upp bra i gräset i alla väder och greenerna är jämna och snabba, helt enkelt av yppersta klass.

Trosa GK

Sörmlandsleden


Direkt utanför dörren har du en av Sörmlandsledens längsta etapper som sträcker sig från Gisekvarn till Trosa. (etapp 55)
Sörmlandsleden är En 1000 kilometer lång vandringsled som slingrar sig genom ett mycket omväxlande natur- och kulturlandskap samt förbi historiska minnesmärken. Där finns allt från öppna landskap till vildmark, sjöar i mängd och härliga kuststräckor. Längs leden finns rundslingor i olika längder, från någon timmes vandring till en dagstur.

Mer om Sörmlandsleden

Tureholmsvikens Båtsällskap


Om man har ett intresse för båtar eller bara vill han möjlighet att enkelt kunna ta sig ut på sjön finns Tureholmsvikens Båtsällskap några hundra meter från Emilsbacke och här finns möjlighet att ha både stora och små båtar.

Tureholmsvikens Båtsällskap

Tidslinje


 • Planering

  Planering


  I alla bostadsprojekt är detta ett omfattande arbete med en rad olika aktörer som så arkitekter, konstruktörer, ekonomer, byggherrar stadsbyggnadskontor m.fl.
 • Lansering

  Lansering


  Nu är projektet publikt, det går att anmäla intresse för projektet samt få information om hur försäljningen kommer att gå till. Vi uppdaterar sedan löpande informationen om projektet fram till säljstarten via vår hemsida, nyhetsbrev och våra sociala kanaler.
 • Säljstart

  Säljstart


  Nu är försäljningen av projektet igång, så vänligen anmäl intresse eller kontakta ansvarig mäklare för mer information.
 • Förhandsavtal

  Förhandsavtal


  Ett juridiskt bindande avtal som tecknas mellan föreningen och köparen.
 • Byggstart

  Byggstart


  Byggstart är planerad att ske under Q2 2020
 • Upplåtelseavtal

  Upplåtelseavtal


  16 april 2021 När föreningen har erhållit sin ekonomiska plan upplåts lägenheterna till de personer som har tecknat förhandsavtal.
 • Köpargenomgång

  Köpargenomgång


  Innan slutbetalningen skall göras kommer ni att bli inbjuda till en genomgång med byggherren där ni får möjlighet att gå igenom er bostad.
 • Slutbetalning

  Slutbetalning


  Inför tillträdet skall den slutgiltiga köpeskillingen erläggas.
 • Tillträde

  Tillträde


  6 Juli 2021 Grattis, du får nu flytta in i din nya bostad!
 • Garantibesiktning

  Garantibesiktning


  2 år efter tillträde skall det anordnas en kontrollbesiktning där eventuella fel som omfattas av garantin åtgärdas.

Försäljningsprocessen


Detta är en kortfattad guide av köpprocessen för nyproduktionsprojektet Emils Back som sträcker sig från er intresseanmälan och fram till garantibesiktningen två år efter tillträdet.

Förhandsavtal
Förhandsavtalet är ett juridiskt bindande avtal som tecknas mellan blivande köpare och bostadsrättsföreningen. Inom tio dagar efter påskriften ska en förskottsinbetalning på 50 000 kr betalas in på föreningens konto.

Upplåtelseavtal
den 16 april 2021 ska signering av upplåtelseavtalen ske. Då får du också ta del av den färdigställda ekonomiska planen för föreningen som registrerats hos Bolagsverket.

Handpenning
Handpenning om 10 % av köpeskillingen ska betalas i samband med tecknande av upplåtelseavtalet. (de 50 000 kr som betalats i förskott tillgodoräknas) och fungerar som delbetalning på köpeskillingen för bostaden.

Förinspektion av bostaden
För att säkerställa kvaliteten på bästa sätt så har bostadsrättsföreningen valt att anlita en oberoende besiktningsgrupp som löpande följer byggnationen med avstämningskontroller och slutbesiktning.

När det är ungefär två veckor kvar till tillträdet får du ett erbjudande om husesyn från byggherren. Då går ni igenom bostaden tillsammans, de informerar om föreningen, svarar på frågor och noterar eventuella restpunkter för åtgärd innan tillträdet. Spontana besök utöver detta har vi tyvärr inte möjlighet att ta emot på grund av säkerhetsskäl.

Tillträde & nyckelutlämning
Tillträdet är beräknat att ske den 6 juli 2021.
I god tid inför tillträdet så kommer ni att få en betalningsinstruktion som förklarar hur ni ska slutbetala bostaden. På tillträdesdagen tar ni med en kvittens på slutbetalningen och får samtidigt möjlighet att gå igenom bostaden tillsammans med byggherren igen och ni kan då kontrollera att eventuella punkter från husesynen är åtgärdade.

Garantibesiktning
Två år efter tillträdet görs en garantibesiktning. I god tid innan garantibesiktningen ska eventuella upplevda fel och brister anmälas till Ditt nya Hem i Mellansverige AB. En oberoende besiktningsman kontrollerar detta och avgör sedan om det är fel som uppkommit mellan slut- och garantibesiktningen. Eventuella fel åtgärdas snarast möjligt utan kostnad för innehavaren. Slitage, misskötsel samt resultatet av all form av yttre åverkan eller motsvarande tas inte upp i besiktningsprotokollet.

Information fram till tillträdet
Under hela köpprocessen kommer byggherren och Bjurfors att uppdatera er med vad som händer på bygget och processens fortlöpande, huvudsakligen via mail. Om ni har några frågor så är ni alltid välkomna att kontakta ansvarig mäklare.

Överlämnande av bostadsrättsförening
Ditt nya hem i mellansverige AB sätter samman den första styrelsen i bostadsföreningen, en så kallad interimsstyrelse. Denna styrelse förvaltar föreningens intressen i upp till ett år efter godkänd slutbesiktning. Därefter kallas du till en ordinarie stämma där en ny styrelse, bestående av föreningens medlemmar röstas fram av alla boende. Denna styrelse driver sedan verksamheten vidare.

För mer information om den process vänligen kontakta ansvarig mäklare.

Ditt Nya Hem AB


Ditt Nya Hem är en projektutvecklare som utvecklar bostäder med fokus på nyproduktion. Genom utveckling, närvaro, och tydliga processer bygger vi hem för den unga och växande familjen som har drömmar. Vår mission är att bygga hem som möjliggör för fler att bo i attraktiva bostadsområden utan att göra avkall på livets alla andra upplevelser. Vi vill erbjuda begärliga hem som tilltalar den moderna familjen och som uppfyller både drömmar och behov. Våra processer från första spadtag till slutkundens tillval är enkla och tydliga. Vi har korta beslutsvägar och engagerade ägare som gör att vi erbjuder energi- och kostnadseffektiva bostäder. Vårt säte är beläget i Örebro men Ditt Nya Hem verkar över hela landet. Vi har med ett tydligt fokus etablerat ett team med lojala partners. Detta främjar ett samspel från vision, finansiering till genomförandet. Det gör att vi kan leverera hållbara bostäder i rätt tid. Vi är lyhörda och flexibla utifrån rådande förutsättningar. En princip vi ständigt följer är att vi alltid levererar det vi åtar oss. För oss är det viktigt att du ska känna dig trygg och  därför erbjuder Ditt Nya Hem ett helhetskoncept, som säkerställer hela nyproduktionsprocessen. Vi tar ansvar för allt från planering och projektering till genomförande av själva byggnationen och överlämning till hyresgäster eller bostadsrättsinnehavare.

Ditt Nya Hem

Projektfakta


Grundfakta

 • Status Slutsålt
 • Bostäder 19
 • Boarea 113 - 113
 • Antal rum 5 - 5
 • Tillträde 6 juli 2021

Pris och avgift

 • Pris 2 395 000 - 2 545 000 kr
 • Månadsavg 4990 - 4990 kr

Adress

 • Adress Emils Backe 1
 • Område Trosa
 • Ort Tureholm Trosa
 • Kommun Trosa

Projektutvecklare

Fastighetsinformation

 • Byggnadstyp Radhus
 • Konstruktionsår 2020
 • Uppvärmning Frånluftsvärmepump
 • Ventilation Mekanisk till- och frånluft
 • TV Ansluten via fiber
 • Bredband Fiber
 • Hiss Nej
Förråd och övriga utrymmen

kallförråd om ca 4 kvm

  Parkering

  2 parkeringsplatser till varje bostad

  Föreningsinformation

  • Förening Brf Emils Backe Ett
  • Org.form Bostadsrättsförening
  • Org.nummer 769636-4244
  • Boendeform Bostadsrättsförening
  • Upplåtelseform Bostadsrättsförening

  Projektteam


  Card image cap
  Ansvarig mäklare

  Marcus Ehn

  Försäljningschef Nyproduktion

  0730309030
  marcus.ehn@bjurfors.se

  Anmäl ditt intresse


  Lämna dina kontaktuppgifter för mer information.

  Jag är intresserad av:

  Tack för visat intresse


  Du kommer inom kort att få ett mail till angiven e-postadress med all aktuell information om projektet och dess status. Tveka inte att höra av dig till ansvarig mäklare om du har vidare frågor.

  Ett steg upp.


  Bjurfors är Sveriges största privatägda fastighetsmäklarföretag med över 500 medarbetare på fler än 70 kontor runt om i Sverige och vid Medelhavet. Mäklartjänsterna omfattar såväl bostadsrätter, villor, tomter och fritidshus som nyproduktion, tjänster inom förmedling av kommersiella fastigheter och ombildningar till bostadsrätter. Genom en kvalitetssäkrad arbetsmetod och branschens mest dedikerade mäklare har Bjurfors under mer än 50 års tid tagit kunderna till lyckade bostadsaffärer.

  Du använder en gammal webbläsare

  Gamla webbläsare har bara delvis stöd för ny teknik och ger inte webbplatsen en ärlig chans att leva upp till sin fulla potential. Du kan enkelt ladda ner en annan webbläsare som fungerar bättre. Här är ett axplock moderna webbläsare som fungerar bra!

  Uppdatera min webbläsare

  Jag vill fortsätta ändå