Brf Havsparken

Med slående havsutsikt och närhet till staden.

Projektfakta


 • Status Kommande
 • Bostäder 28
 • Boarea 31 - 90 kvm
 • Antal rum 1 - 4

Beskrivning


De moderna bostäderna om 1-6 rum och kök erbjuder en öppen planlösning mellan kök och vardagsrum, stora fönster som ger mycket ljusinsläpp och utsikt. Många av lägenheterna har en balkong där du kan njuta av de vackra omgivningarna och utsikten över Täljöviken. Oavsett vilken lägenhet du väljer får du en ljusa och välplanerad bostad med moderna materialval och hög standard. Husen behöver minimalt med energi för uppvärmning och är utrustat med vitvaror och produkter som är valda med hänsyn till miljön.

För den som vill ha ut något extra av sitt boende finns etagelägenheter med stora takterrasser och en fantastisk havsutsikt över skärgården och Svinninge Marina.

Säljstart kommer att ske under augusti 2020, anmäl intresse till projektet för att få förtur till bostäderna.

Välkommen till Täljöhalvön


Här växer tre nya stadsdelar fram, Täljö Strandäng, Näsängen och Kanalstaden. Tillsammans bildar de ett bostadsområde med skärgårdskaraktär – planerat kring en central huvudgata. Med bussen tar du dig smidigt genom stadsdelarna och vidare mot Åkersberga.

På Täljöhalvön kommer du att kunna promenera omkring på levande och charmiga stadsgator och ta del av dagligvaruhandel, småbutiker, restauranger och caféer. Dessutom ligger Stockholm city bara en halvtimme bort med Roslagsbanan – perfekt för dig som vill kunna jobba eller shoppa i huvudstaden, och samtidigt bo i skärgården. I samma vik ligger Svinninge Marina och inom fem till tio minuter når du Österåkers GK, Åkersbergas GK samt Ullna GK.

I stadsdelen Täljö Strandäng, med utsikt över de vackra strandängarna i Täljöviken ligger brf. Havsparken. Här har du nära till service och fina omgivningar med promenadstråk längs vattnet och en gemensam pir. Möjligheten att börja dagen med ett morgondopp vid kallbadhuset och avsluta med en kaffe på piren är oslagbar. Du kommer kunna njuta av badet under sommarens varma dagar och skidor eller skridskor under vinterhalvåret. Här utvecklas det moderna skärgårdsboendet med naturens skönhet precis runt hörnet.

Täljö Strandäng, Näsängen och Kanalstaden bildar tillsammans ett unikt område med plats för umgänge, modernt boende och skön natur.

Områdeskarta


Nedan finner ni en områdeskarta där projektet är markerat
samt ett antal intressanta platser i dess omgivning.

Filter

Alla bilder


Områdesanpassad byggnation


Derome utmärker sig i branschen tack vare kunskapen om hur man bygger hållbara samhällen i trä. Det gäller hela processen från råmark och detaljplaneläggning till markanläggningar och husproduktion. Lyckade samarbeten med kommuner har under åren lett till kommunala markanvisningar på orter där vi har för avsikt att växa. Goda referenser har även gett oss förmånen att köpa privat mark. Vi satsar på hållbart byggande; ekologiskt, socialt och ekonomiskt. Det innefattar både konstruktion och materialval men också att byggnationen anpassas efter de förutsättningar som finns på platsen samt det aktuella områdets behov av bostadsformer.

Vi har kompetens och resurser att bygga upp till sex våningar med trästomme. Att bygga bostäder i trä är flexibelt, kostnadseffektivt och miljövänligare än att bygga i betong.

Från skog till färdigt hus


Derome arbetar med att förädla exploateringsmark, från planering till dess att en ny stadsdel eller ett nytt bostadsområde har vuxit fram.

I företaget finns många års erfarenheter av att driva projekt för alla upplåtelseformer – bostadsrätter, ägarlägenheter, äganderätter och hyresrätter. Med trä som förstahandsval utvecklar vi bostadsprojekt inom vårt strategiska marknadsområde utmed västkusten, i Mälardalen och Stor-Stockholm.

Hela vägen hem


Deromes områden kan bestå av såväl villor som flerfamiljshus – både kombinerat och var för sig. Årligen bygger vi hundratals bostäder. Varje bostadsprojekt leds av en egen byggledare som följer med från start tills det är dags för inflyttning. Vi brukar säga att vi följer med kunden hela vägen hem

Derome en stolt trähustillverkare med mångårig kunskap och med kärlek till hantverket förädlar vi  råvaran hela vägen – från skog till färdigt hus.

Planering


 • Planering

  Planering


  I alla bostadsprojekt är detta ett omfattande arbete med en rad olika aktörer som så arkitekter, konstruktörer, ekonomer, byggherrar stadsbyggnadskontor m.fl.
 • Lansering

  Lansering


  Nu är projektet publikt, det går att anmäla intresse för projektet samt få information om hur försäljningen kommer att gå till. Vi uppdaterar sedan löpande informationen om projektet fram till säljstarten via vår hemsida, nyhetsbrev och våra sociala kanaler.
 • Säljstart

  Säljstart


  Projektet kommer att säljstartas under augusti 2020, anmäl intresse för att få förtur till bostäderna.
 • Förhandsavtal

  Förhandsavtal


  Ett juridiskt bindande avtal som tecknas mellan föreningen och köparen. I samband med detta skall ett förskott om 5% av köpeskillingen erläggas, dock max 150.000kr.
 • Byggstart

  Byggstart


  Byggstarten planeras under 1 kvartalet 2021.
 • Upplåtelseavtal

  Upplåtelseavtal


  När föreningen har erhållit sin ekonomiska plan upplåts lägenheterna till de personer som har tecknat förhandsavtal,
 • Förbesiktning

  Förbesiktning


  För att fånga upp eventuella anmärkningar och skador på bostadsrätten innan slutbesiktningen så utför vi en förbesiktning. Vid förbesiktningen går vi igenom hela huset och bostadsrätten och kontrollerar att alla material är rätt och att det inte finns några skador på inredningen. Genom att göra en förbesiktning har Derome Mark & Bostad möjlighet att åtgärda eventuella brister redan innan du flyttar in i din nya bostadsrätt.
 • Slutbetalning

  Slutbetalning


  Innan tillträdet så utförs en slutbesiktning av bostadsrätten av en opartisk besiktningsman, där även bostadsrättsföreningen deltar. Slutbesiktningen görs för att säkerställa att bostaden uppfyller det som vi kommit överens om i kontraktet och att bostaden uppfyller de regler och normer som gäller för byggnation av nya bostäder.
 • Tillträde

  Tillträde


  Inflyttning i lägenheterna kommer att ske under våren 2022.
 • Garantibesiktning

  Garantibesiktning


  2 år efter tillträde skall det anordnas en kontrollbesiktning där eventuella fel som omfattas av garantin åtgärdas.

Försäljningsprocess


Detta är en guide till köpprocessen för nyproduktionsprojektet Brf Havsparken som sträcker sig från tillfället då ni lämnar in er köpanmälan och fram till garantibesiktningen två år efter tillträdet.

Förhandsavtal
Förhandsavtal är ett bindande avtal mellan dig och
bostadsrättsföreningen. Det innebär att bostadsrättsföreningen i framtiden kommer att upplåta bostadsrätten som bostadsrätt till dig, du förbinder dig samtidigt att köpa bostadsrätten. Uppgifterna i förhands-
avtalet grundas på kostnadskalkylen/ekonomiska planen, som innehåller en beräkning av insatser och årsavgifter för bostadsrätterna utifrån projektets bedömda kostnader. I samband med tecknandet av förhandsavtal erläggs förskott om 5% av priset. Den tidigare inbetalda bokningsavgiften dras av från förskottet. Innan tecknandet av förhandsavtalet görs en kreditupplysning.

Betalningsplan
Betalningen av bostadsrätten kommer du att göra i olika
etapper. Om du har frågor angående betalningar så
kontaktar du vår ekonomiavdelning.
1. Förskott om 5 % av priset (dock max 150 000 kr)
för bostadsrätten vid tecknandet av förhandsavtalet.
Bokningsavgiften dras bort från det belopp som ska
betalas.
2. Tillval faktureras från Derome Mark & Bostad och
skall betalas två månader innan tillträde.
3. På tillträdesdagen skall 95 % av priset betalas
till bostadsrättsföreningen.

Egna Val
Vi erbjuder nyckelfärdiga bostäder med inredning från
kända leverantörer. Du kan själv vara med och påverka
ditt framtida boende. I vår inredningsbroschyr presenteras
stilarna i sin helhet.

Upplåtelseavtal
Inför upplåtelsetidpunkten tar fastighetsmäklaren på Bjurfors kontakt med dig för en signering av upplåtelseavtalet. Då får du också ta del av den färdigställda ekonomiska planen för föreningen som registrerats hos Bolagsverket.

Förbesiktning
För att fånga upp eventuella anmärkningar och skador på bostadsrätten innan slutbesiktningen så utför vi en förbesiktning. Vid förbesiktningen går vi igenom hela huset och bostadsrätten och kontrollerar att alla material är rätt och att det inte finns några skador på inredningen. Genom att göra en förbesiktning har Derome Mark & Bostad möjlighet att åtgärda eventuella brister redan innan du flyttar in i din nya bostadsrätt.

Slutbesiktning
Innan tillträdet så utförs en slutbesiktning av bostadsrätten
av en opartisk besiktningsman, där även bostadsrättsföreningen deltar. Slutbesiktningen görs för att säkerställa att bostaden uppfyller det som vi kommit överens om i kontraktet och att bostaden uppfyller de regler och normer som gäller för byggnation av nya bostäder. De eventuella brister som besiktningsmannen upptäcker åtgärdas kostnadsfritt av Derome Mark & Bostad inom två månader efter slutbesiktningen. Ibland kan det förekomma längre leveranstider på produkter, då åtgärdas felen så snart det går. Efter slutbesiktningen har du sex månader på dig att återkomma till bostadsrättsföreningen med fel som besiktningsmannen inte upptäckt, men som bevisligen fanns vid besiktningstillfället. Detta gäller framförallt funktionsfel på t.ex. vitvaror.

NKI
I vårt arbete med ständiga förbättringar kommer du få svara på en enkät som skickas ut av Prognoscenter. Vi vill förstås att du ska vara så nöjd som möjligt därför är det väldigt värdefullt för oss att få in dina svar på
enkäten.

Trygghetspaketet
Att köpa sin egen bostad, är en av de största affärerna många gör. Vi vill att din bostadsaffär ska kännas trygg och att du ska njuta av resan fram till inflyttningsdagen. Därför erbjuder vi ett trygghetspaket. Som exempel kan vi hjälpa dig vid dubbel boendekostnad och garanterar en välfungerande bostadsrättsförening när du flyttar in. Vi kan även erbjuda avbokningsskydd, från signering av avtal fram till inflyttning. Som en del av Derome, Sveriges största familjeägda träindustri, vill vi erbjuda dig en trygg och smidig resa på väg mot ditt nya hem.

Personlig kontakt
Vi värdesätter den personliga kontakten och vill att ett bostadsköp ska vara enkelt. Därför har du som köpare kontakt medsamma person genom hela processen. Din kontakt känner stort ansvar för sina projekt och håller dig uppdaterad under byggnationen. När du köper en ny bostad av
oss, är den alltid nyckelfärdig, du behöver med andra ord inte bekymra dig för annat än flyttlasset.

Projektfakta: Brf Havsparken


Grundfakta

 • Status Kommande
 • Bostäder 28
 • Boarea 31 - 90
 • Antal rum 1 - 4

Pris och avgift

Ingår i avgiften

Värme, kall- och varmvatten.

Adress

Projektutvecklare

Fastighetsinformation

 • Byggnadstyp Flerfamiljsbostad
 • Uppvärmning Bergvärme
 • TV Ansluten till kabelnät
 • Bredband Öppet fiber
 • Hiss Ja
Parkering

Ja

Föreningsinformation

 • Förening Brf Havsparken, Täljöviken
 • Org.form Bostadsrättsförening
 • Org.nummer 769637-3880

Mäklare


Card image cap
Ansvarig mäklare

Marcus Ehn

Försäljningschef Nyproduktion

0730309030
marcus.ehn@bjurfors.se

Anmäl ditt intresse


Lämna dina kontaktuppgifter för att få löpande information om projektet samt kommande säljevent och visningar.

Jag är intresserad av:

Tack för visat intresse!


Vi har nu tagit emot er intresseanmälan, ni kommer löpande få information om projektet och kommande säljstart.

Ett steg upp.


Bjurfors är Sveriges största privatägda fastighetsmäklare med över 500 medarbetare på fler än 70 kontor runt om i Sverige och vid Medelhavet. Mäklartjänsterna omfattar såväl bostadsrätter, villor, tomter och fritidshus som nyproduktion, tjänster inom förmedling av kommersiella fastigheter och ombildningar till bostadsrätter. Genom en kvalitetssäkrad arbetsmetod och branschens mest dedikerade mäklare har Bjurfors under mer än 50 års tid tagit kunderna till lyckade bostadsaffärer.”

Bjurfors

Du använder en gammal webbläsare

Gamla webbläsare har bara delvis stöd för ny teknik och ger inte webbplatsen en ärlig chans att leva upp till sin fulla potential. Du kan enkelt ladda ner en annan webbläsare som fungerar bättre. Här är ett axplock moderna webbläsare som fungerar bra!

Uppdatera min webbläsare

Jag vill fortsätta ändå