Brf Havsparken

Med slående havsutsikt och närhet till staden.

Projektfakta


 • StatusPågående
 • Pris1 690 000 - 4 250 000 kr
 • Bostäder28
 • Boarea35 - 124 kvm
 • Antal rum1 - 5
 • Tillträde25 mars 2022

Beskrivning


De moderna bostäderna om 1-5 rum och kök erbjuder en öppen planlösning mellan kök och vardagsrum med stora fönster som ger mycket ljusinsläpp. Samtliga lägenheterna har en balkong, uteplats eller takterrass där du kan njuta av de vackra omgivningarna och utsikten över Täljöhalvön. Oavsett vilken lägenhet du väljer får du en ljus och välplanerad bostad med moderna materialval och hög standard.

För den som vill ha ut något extra av sitt boende finns etagelägenheter med dubbla takterrasser så man kan välja mellan en fantastisk havsutsikt över skärgården eller en härlig kvällssol.
På entréplan finns ”Townhouse” i 2 etage som är perfekta för en familj, dessa erbjuder en takhöjd på entréplan om hela 3,4 meter och alla har sin egna privata uteplats.

Tillträde är planerat till den 25 mars 2022

Försäljningen av bostäderna har nu påbörjats och det är först till kvarn som gäller.
Kontakta mäklaren direkt eller anmäl intresse till projektet så blir ni kontaktade inom kort.

Välkommen till Täljöhalvön


Här växer tre nya stadsdelar fram, Täljö Strandäng, Näsängen och Kanalstaden. Tillsammans bildar de ett bostadsområde med skärgårdskaraktär – planerat kring en central huvudgata. Med bussen tar du dig smidigt genom stadsdelarna och vidare mot Åkersberga.

På Täljöhalvön kommer du att kunna promenera omkring på levande och charmiga stadsgator och ta del av dagligvaruhandel, småbutiker, restauranger och caféer. Dessutom ligger Stockholm city bara en halvtimme bort med Roslagsbanan – perfekt för dig som vill kunna jobba eller shoppa i huvudstaden, och samtidigt bo i skärgården. I samma vik ligger Svinninge Marina och inom fem till tio minuter når du Österåkers GK, Åkersbergas GK samt Ullna GK.

I stadsdelen Täljö Strandäng, med utsikt över de vackra strandängarna i Täljöviken ligger brf. Havsparken. Här har du nära till service och fina omgivningar med promenadstråk längs vattnet och en gemensam pir. Möjligheten att börja dagen med ett morgondopp vid kallbadhuset och avsluta med en kaffe på piren är oslagbar. Du kommer kunna njuta av badet under sommarens varma dagar och skidor eller skridskor under vinterhalvåret. Här utvecklas det moderna skärgårdsboendet med naturens skönhet precis runt hörnet.

Täljö Strandäng, Näsängen och Kanalstaden bildar tillsammans ett unikt område med plats för umgänge, modernt boende och skön natur.

Lägenhetsnavigator


Nedan ser ni en lista över samtliga bostäder i projektet.

Områdeskarta


Nedan finner ni en områdeskarta där projektet är markerat
samt ett antal intressanta platser i dess omgivning.

Filter

Alla bilder


Tillval


I detta projekt erbjuds möjligheten att välja på en av tre olika inredningsstilar:

”Vårt val”
Modern
Klassisk

För att läsa mer om dessa stilar samt se exakt vad som ingår i de olika paketen läs mer via länken nedan.

Tillvalsportalen

Täljöhalvön


Utvecklingsprojektet Täljöhalvön i Österåkers kommun norr om Stockholm är ett av de största i regionen. Målet är att skapa en modern småstad vid havet, med ett nytt kommersiellt nav med butiker, restauranger och service samt tre stadsdelar, var och en med sin unika karaktär. Området kommer att erbjuda ett brett utbud av boendeformer – från lägenheter och radhus till fristående villor. Allt på bekvämt pendlingsavstånd från Stockholm city.

Läs mer

Erbjudande från SEB


Som medlem i BRF Havsparken erbjuds du riktigt förmånliga villkor på dina bolån.

Prissättningen på dina bolån görs individuellt och för dig som köper i BRF Havsparken erbjuder vi en rabatt på ytterligare 0,15 procentenheter på ditt individuella bästa pris oavsett vilken bindningstid du väljer t.o.m. 10 år!

Är du nyfiken på vad vi kan erbjuda just dig?
Maila dina kontaktuppgifter till:
kontakta5330@seb.se
och märk med BRF Havsparken så ringer vi upp dig!

*Erbjudandet förutsätter sedvanlig kreditprövning och gäller t.o.m. 2021-05-01.

Horisont Arkitekter


Dagens arkitektur kräver en tvärvetenskaplig förståelse med många spetskompetenser involverade för att tillgodose samtliga önskemål och visioner vi ska förhålla oss till. Vår profession kräver att vi ständigt deltar i utvecklingen men samtidigt beaktar och fångar upp beprövad kunskap, inte minst genom att tänka cirkulärt för att minska negativ miljö- och klimatpåverkan.

Horisont Arkitekter – ett kontor med bred syn på arkitekturen och blicken riktad framåt.

Läs mer

Planering


 • Planering

  Planering


  I alla bostadsprojekt är detta ett omfattande arbete med en rad olika aktörer som så arkitekter, konstruktörer, ekonomer, byggherrar stadsbyggnadskontor m.fl.
 • Lansering

  Lansering


  Nu är projektet publikt, det går att anmäla intresse för projektet samt få information om hur försäljningen kommer att gå till. Vi uppdaterar sedan löpande informationen om projektet fram till säljstarten via vår hemsida, nyhetsbrev och våra sociala kanaler.
 • Säljstart

  Säljstart


  Nu är försäljningen igång, så tveka inte att kontakta ansvarig mäklare om ni är intresserade av en bostad.
 • Förhandsavtal

  Förhandsavtal


  Ett juridiskt bindande avtal som tecknas mellan föreningen och köparen. I samband med detta skall ett förskott om 5% av köpeskillingen erläggas, dock max 150.000kr.
 • Byggstart

  Byggstart


  Byggstarten planeras under 1 kvartalet 2021.
 • Upplåtelseavtal

  Upplåtelseavtal


  När föreningen har erhållit sin ekonomiska plan upplåts lägenheterna till de personer som har tecknat förhandsavtal,
 • Förbesiktning

  Förbesiktning


  För att fånga upp eventuella anmärkningar och skador på bostadsrätten innan slutbesiktningen så utför vi en förbesiktning. Vid förbesiktningen går vi igenom hela huset och bostadsrätten och kontrollerar att alla material är rätt och att det inte finns några skador på inredningen. Genom att göra en förbesiktning har Derome Mark & Bostad möjlighet att åtgärda eventuella brister redan innan du flyttar in i din nya bostadsrätt.
 • Slutbetalning

  Slutbetalning


  Innan tillträdet så utförs en slutbesiktning av bostadsrätten av en opartisk besiktningsman, där även bostadsrättsföreningen deltar. Slutbesiktningen görs för att säkerställa att bostaden uppfyller det som vi kommit överens om i kontraktet och att bostaden uppfyller de regler och normer som gäller för byggnation av nya bostäder.
 • Tillträde

  Tillträde


  Inflyttning i lägenheterna kommer att ske under våren 2022.
 • Garantibesiktning

  Garantibesiktning


  2 år efter tillträde skall det anordnas en kontrollbesiktning där eventuella fel som omfattas av garantin åtgärdas.

Försäljningsprocess


Detta är en guide till köpprocessen för nyproduktionsprojektet Brf Havsparken som sträcker sig från tillfället då ni lämnar in er köpanmälan och fram till garantibesiktningen två år efter tillträdet.

Förhandsavtal
Förhandsavtal är ett bindande avtal mellan dig och
bostadsrättsföreningen. Det innebär att bostadsrättsföreningen i framtiden kommer att upplåta bostadsrätten som bostadsrätt till dig, du förbinder dig samtidigt att köpa bostadsrätten. Uppgifterna i förhands-
avtalet grundas på kostnadskalkylen som innehåller en beräkning av insatser och årsavgifter för bostadsrätterna utifrån projektets bedömda kostnader. I samband med tecknandet av förhandsavtal erläggs förskott om 5% av priset, (dock max 150.000kr). Vid tecknandet av förhandsavtalet görs en kreditupplysning.

Betalningsplan
Betalningen av bostadsrätten kommer du att göra i olika
etapper.

1. Förskott om 5 % av priset (dock max 150 000 kr)
för bostadsrätten vid tecknandet av förhandsavtalet.

2. Tillval faktureras från Derome Mark & Bostad och
skall betalas två månader innan tillträde.

3. På tillträdesdagen skall resterande köpeskilling betalas
till bostadsrättsföreningen.

Tillval
Vi erbjuder nyckelfärdiga bostäder med inredning från
kända leverantörer. Du kan själv vara med och påverka
ditt framtida boende. På projektets tillvalsportal presenteras
stilarna i sin helhet.

Upplåtelseavtal
Inför upplåtelsetidpunkten tar fastighetsmäklaren på Bjurfors kontakt med dig för en signering av upplåtelseavtalet. Då får du också ta del av den färdigställda ekonomiska planen för föreningen som registrerats hos Bolagsverket.

 

Förbesiktning
För att fånga upp eventuella anmärkningar och skador på bostadsrätten innan slutbesiktningen så utför vi en förbesiktning. Vid förbesiktningen går vi igenom hela huset och bostadsrätten och kontrollerar att alla material är rätt och att det inte finns några skador på inredningen. Genom att göra en förbesiktning har Derome Mark & Bostad möjlighet att åtgärda eventuella brister redan innan du flyttar in i din nya bostadsrätt.

Slutbesiktning
Innan tillträdet så utförs en slutbesiktning av bostadsrätten
av en opartisk besiktningsman, där även bostadsrättsföreningen deltar. Slutbesiktningen görs för att säkerställa att bostaden uppfyller det som vi kommit överens om i kontraktet och att bostaden uppfyller de regler och normer som gäller för byggnation av nya bostäder. De eventuella brister som besiktningsmannen upptäcker åtgärdas kostnadsfritt av Derome Mark & Bostad inom två månader efter slutbesiktningen. Ibland kan det förekomma längre leveranstider på produkter, då åtgärdas felen så snart det går. Efter slutbesiktningen har du sex månader på dig att återkomma till bostadsrättsföreningen med fel som besiktningsmannen inte upptäckt, men som bevisligen fanns vid besiktningstillfället. Detta gäller framförallt funktionsfel på t.ex. vitvaror.

Trygghetspaketet
Att köpa sin egen bostad, är en av de största affärerna många gör. Vi vill att din bostadsaffär ska kännas trygg och att du ska njuta av resan fram till inflyttningsdagen. Därför erbjuder vi ett trygghetspaket. Som exempel kan vi hjälpa dig vid dubbel boendekostnad och garanterar en välfungerande bostadsrättsförening när du flyttar in. Vi kan även erbjuda avbokningsskydd, från signering av avtal fram till inflyttning. Som en del av Derome, Sveriges största familjeägda träindustri, vill vi erbjuda dig en trygg och smidig resa på väg mot ditt nya hem. Läs mer om detta nedan.

Personlig kontakt
Vi värdesätter den personliga kontakten och vill att ett bostadsköp ska vara enkelt. Därför har du som köpare kontakt medsamma person genom hela processen. Din kontakt känner stort ansvar för sina projekt och håller dig uppdaterad under byggnationen. När du köper en ny bostad av
oss, är den alltid nyckelfärdig, du behöver med andra ord inte bekymra dig för annat än flyttlasset.

Projektfakta


Grundfakta

 • StatusPågående
 • Bostäder28
 • Boarea35 - 124
 • Antal rum1 - 5
 • Tillträde25 mars 2022

Pris och avgift

 • Pris1 690 000 - 4 250 000 kr
 • Månadsavg2972 - 4963 kr
Ingår i avgiften

Värme, kallvatten och sopor ingår i avgiften. Kostnad för El, fiber och varmvatten tillkommer.

  Adress

  Projektutvecklare

  Fastighetsinformation

  • ByggnadstypFlerfamiljsbostad
  • Konstruktionsår2022
  • UppvärmningBergvärme
  • VentilationMekanisk till- och frånluft
  • TVAnsluten till kabelnät
  • BredbandÖppet fiber
  • HissJa
  Parkering

  Ja, 11 st parkeringsplatser som kostar 400kr/månad

   Föreningsinformation

   • FöreningBrf Havsparken, Täljöviken
   • Org.formBostadsrättsförening
   • Org.nummer769637-3880

   Deromes Trygghetspaket


   Avbokningsskydd

   När man köper en nyproducerad bostad, kan det ibland vara lång tid mellan köpbeslut och inflyttning. Vårt avbokningsskydd gäller från avtalet undertecknas, ända fram till inflyttningsdagen. Uppfylls förutsättningarna för avbokningsskyddet och du ej önskar att fullfölja köpet, återbetalar vi inbetalda förskott, handpenningar, tomtköp och betalda entreprenadfakturor som är betalda till Derome.

    

   Dubbel boendekostnadsskydd

   Många som köper ett nytt hem av oss, har redan en befintlig bostad som ska säljas. Vi vill att det ska kännas tryggt att investera i en helt ny bostad och erbjuder därför dubbel boendekostnadsskydd. Skyddet ger dig möjligheten att undvika dubbla boendekostnader om du skulle ha oturen att äga två bostäder samtidigt. Uppfylls förutsättningarna för dubbel boendekostnadsskydd kan du få ersättning för din dubbla boendekostnad upp till sex månader efter inflyttning i din nya bostad.

    

   Prisfallsskydd

   Om du som köpare drabbas av kritisk sjukdom (läkarintyg krävs) och därför tvingas att sälja din nya bostad efter tillträdesdagen, kan vi ersätta dig för eventuell realisationsförlust. Ersättningen utgår maximalt till 300 000 kronor och upphör sex månader efter tillträdesdagen. Bostaden ska utbjudas till försäljning av registrerad fastighetsmäklare på marknadsmässiga villkor.

   Trygg Bostadsrättsförening

   En trygg och välfungerande bostadsrättsförening är en självklarhet för oss. Under byggnationen består majoriteten av ledamöterna i bostadsrättsföreningens styrelse av oberoende och professionella styrelseledamöter och givetvis är vi från Derome också med. När det är dags för föreningen att teckna upplåtelseavtal finns alltid en intygsgiven och registrerad ekonomisk plan. Denna visar upp en stark ekonomisk förening.

    

   Ytterligare en trygghet för dig som köpare av en bostadsrätt hos oss på Derome är att vi alltid köper eventuellt osålda lägenheter en viss tid efter slutbesiktningen. Självklart betalar vi också månadsavgifterna för dessa lägenheter. Allt för att du och dina nya grannar ska få de bästa förutsättningarna för ett tryggt boende med en stabil bostadsrättsförening.

    

   Garanti och försäkran

   När du köper en bostad av oss får du flera olika former av garantier. Du kan med andra ord vara säker på att du får din bostad enligt dina val och avtal. Hela byggnationen täcks av försäkringar som entreprenören ansvarar för. Dessutom finns flera garantier och besiktningar:

   Bostadsrätter:
   – Förskotts- och insatsgarantiförsäkring.
   – Garantitid om 5 år med undantag för vitvaror, vvs-armaturer, ytskikt som målning och tapet där garantitiden är 2 år.
   – Fastighetsförsäkring som inkluderar styrelseansvar.
   – Slutbesiktning och 2-års garantibesiktning.

   Förutsättningar


   Avbokningsskydd:

   – Gäller om du som köpare blir kritiskt sjuk (läkarintyg krävs),eget dödsfall eller om köparen blir heltidssjukskriven under en sammanhängande period om mer än 30 dagar och på grund av detta inte kan genomföra köpet.
   – Avbokningsskyddet gäller från undertecknande av köpekontrakt, förhands- eller upplåtelseavtal och upphör den avtalade tillträdesdagen.
   – Avbokningsskyddet gäller inte för diagnos/sjukdom som framkommit tre månader eller tidigare före undertecknande av avtal med Derome.

   Dubbelt boendekostnadsskydd:

   – Den befintliga bostaden ska ha utbjudits till försäljning på marknadsmässiga villkor via registrerad fastighetsmäklare under minst tre månader före tillträdesdagen för den nya bostaden.
   – Ersätter månadsavgiften till bostadsrättsföreningen samt nettokostnaden för räntor (upp till 70 % av räntekostnaden för bolånet) för din nya bostad med upp till sammanlagt 10 000 kr/månad.
   – Om du har köpt ett småhus av Derome, ersätter försäkringen kostnaderna för det nya småhuset med ett fast belopp om 10 000 kr/månad.
   – Dubbelt boendekostnadsskydd börjar gälla från tillträdesdagen och upphör efter sex månader eller när befintliga bostaden är såld.
   – Ansökan om dubbelt boendekostnadsskydd ska göras senast tre månader före tillträdesdagen av den nya bostaden.

   Mäklare


   Card image cap
   Ansvarig mäklare

   Marcus Ehn

   Försäljningschef Nyproduktion

   0730309030
   marcus.ehn@bjurfors.se

   Anmäl ditt intresse


   Lämna dina kontaktuppgifter för att få löpande information om projektet samt kommande säljevent och visningar.

   Jag är intresserad av:

   Tack för visat intresse!


   Vi har nu tagit emot er intresseanmälan, ni kommer löpande få information om projektet och kommande säljstart.

   Hela vägen hem


   Deromes områden kan bestå av såväl villor som flerfamiljshus – både kombinerat och var för sig. Årligen bygger vi hundratals bostäder. Varje bostadsprojekt leds av en egen byggledare som följer med från start tills det är dags för inflyttning. Vi brukar säga att vi följer med kunden hela vägen hem

   Derome en stolt trähustillverkare med mångårig kunskap och med kärlek till hantverket förädlar vi  råvaran hela vägen – från skog till färdigt hus.

   Från skog till färdigt hus


   Derome arbetar med att förädla exploateringsmark, från planering till dess att en ny stadsdel eller ett nytt bostadsområde har vuxit fram.

   I företaget finns många års erfarenheter av att driva projekt för alla upplåtelseformer – bostadsrätter, ägarlägenheter, äganderätter och hyresrätter. Med trä som förstahandsval utvecklar vi bostadsprojekt inom vårt strategiska marknadsområde utmed västkusten, i Mälardalen och Stor-Stockholm.

   Områdesanpassad byggnation


   Derome utmärker sig i branschen tack vare kunskapen om hur man bygger hållbara samhällen i trä. Det gäller hela processen från råmark och detaljplaneläggning till markanläggningar och husproduktion. Lyckade samarbeten med kommuner har under åren lett till kommunala markanvisningar på orter där vi har för avsikt att växa. Goda referenser har även gett oss förmånen att köpa privat mark. Vi satsar på hållbart byggande; ekologiskt, socialt och ekonomiskt. Det innefattar både konstruktion och materialval men också att byggnationen anpassas efter de förutsättningar som finns på platsen samt det aktuella områdets behov av bostadsformer.

   Vi har kompetens och resurser att bygga upp till sex våningar med trästomme. Att bygga bostäder i trä är flexibelt, kostnadseffektivt och miljövänligare än att bygga i betong.

   Ett steg upp.


   Bjurfors är Sveriges största privatägda fastighetsmäklare med över 500 medarbetare på fler än 70 kontor runt om i Sverige och vid Medelhavet. Mäklartjänsterna omfattar såväl bostadsrätter, villor, tomter och fritidshus som nyproduktion, tjänster inom förmedling av kommersiella fastigheter och ombildningar till bostadsrätter. Genom en kvalitetssäkrad arbetsmetod och branschens mest dedikerade mäklare har Bjurfors under mer än 50 års tid tagit kunderna till lyckade bostadsaffärer.”

   Bjurfors

   Du använder en gammal webbläsare

   Gamla webbläsare har bara delvis stöd för ny teknik och ger inte webbplatsen en ärlig chans att leva upp till sin fulla potential. Du kan enkelt ladda ner en annan webbläsare som fungerar bättre.Här är ett axplock moderna webbläsare som fungerar bra!

   Uppdatera min webbläsare

   Jag vill fortsätta ändå