Idylliska Trosa har den lilla stadens charm och storstadens utbud

Projektfakta


 • Status Slutsålt
 • Pris 1 650 000 - 3 990 000 kr
 • Bostäder 47
 • Boarea 40 - 139 kvm
 • Antal rum 2 - 7
 • Tillträde Första kvartalet 2020
 • Upplåtelseform Bostadsrätt
 • Adress Östra långgatan 79
 • Område Trosa Centrum
 • Ort Trosa
 • Kommun Trosa

Åhusen


Ån som rinner genom Trosas hjärta kantas av grusade gångar, skuggande lövverk och förtöjda båtar på rad. I lugnet intill vattenspegeln ligger Åhusen, 47 moderna bostäder inspirerade av skönheten i stadens välbevarade träbebyggelse. De flesta har balkonger mot ån och präglas av rikliga ljusflöden och en känsla av rymd. Material och hantverk är av hög kvalitet. Det är enkelt att leva här i Åhusen och den vackra miljön där havet, golfbanan, restaurangerna, butikerna och kulturen sällan är längre bort än en promenad längs ån.

Den uttrycksfulla träarkitekturen och det idylliska läget gör Åhusen till en sällsynt möjlighet i hjärtat av Trosa. De 47 lägenheterna är alla olika, men delar den omedelbart välkomnande känslan. Redan i trapphuset får väggpaneler av ek, mässingsdetaljer och ledstänger med lindat läder en att känna sig som hemma. Bostäderna präglas av rika ljusflöden, öppna sociala ytor och vackra material av hög kvalitet. Detaljrikedomen och det omsorgsfulla genomförandet förstärks ytterligare i både de tre byggnadernas exteriörer och i trädgårdarna som, i likhet med oss själva, är skapade för att leva i symbios med den omgivande naturen och årstidernas växlingar.

Bostäderna


Stor omsorg har lagts vid att ta tillvara på varje bostads möjligheter på allra bästa sätt. Det har skapat bostäder med tilltalande individuell karaktär. Det alla har gemensamt är ljuset, rymden, det avkopplande lugnet, planlösningar som ger ett naturligt flöde, vackra material av hög kvalitet och effektiv förvaring. Till den självklara komforten hör inslag som vattenburen golvvärme och en tyst innemiljö tack vare solida dörrar och väl tilltagen isolering.

Den öppna planlösningen inger en känsla av rymd och länkar samman kök, matplats och vardagsrum på ett naturligt sätt. Takhöjden är generösa 260 centimeter. I taket löper utanpåliggande skenor med spotlights från Maxel, medan golvet läggs med enstavig ekparkett från Kährs. Ljuset flödar in genom många och maximalt stora fönster. Fönsterbänkar av kompositsten.  Ett stort antal bostäder erbjuds kvalitativa eldstäder.

Bostadsväljare


Nedan finner du en navigator (bostadsväljare) över samtliga bostäder i projektet. Bostäderna går att filtrera för att begränsa antal rum, pris samt boarea med hjälp av de olika reglagen nedan. Det går även att sortera bostäderna genom att klicka på de olika rubrikerna.

Exteriören


Bakom Åhusen ligger ett visionärt tänkande, genuin kvalitet och en ambition att tolka Trosas traditionsrika trähusarkitektur på ett oöverträffat nytt sätt. Den ljust gröna och matt röda färgsättningen samt de detaljrika träfasaderna är en komplimang till det historiska arvet, medan de grafitgrå plåttaken och de karaktäristiskt indragna gavlarna representerar det moderna och framåtblickande.

Byggnaderna har tre våningar vardera och rymmer sammanlagt 47 bostäder. Genomgående olika storlekar och utföranden ger många alternativ och högst personliga boenden. Vindslägenheterna har terrasser i indragna burspråk, stora fönster och 3,5 meter upp till tak vilket ger en smått hisnande känsla av rymd. Gavellägenheten med egen trädgårdsdel mot ån, den townhouse-liknande etagevåningen och de två lägenheterna med 40 kvadratmeter takaltan är ytterligare exempel på Åhusens extraordinära kvaliteter.

Det alla bostäder har gemensamt är det rikliga ljusflödet, generösa takhöjder och öppna sociala ytor. Dessutom har de allra flesta bostäder balkong, altan eller terrass som förstärker kontakten med de vackra omgivningarna.

Signum Fastigheter


Signum Fastigheter grundades 2014 då Ola och Fredrik Thunell, framgångsrika ICA-handlare i Karlstad, gick samman med bröderna Mikael och Royne Hultman, vars bolag LMR Byggnads AB hade 30 års byggerfarenhet av arkitektritade hus och framgångsrika samarbeten med Myresjöhus, NCC Bostad, Skanska Nya Hem och Willa Nordic i ryggen.

Grundidén var att utmana byggbranschen genom att förena Ica-handlarens fokus på kundnytta och service, och LMR Byggnads AB:s kunskaper kring kvalitet och produktion – och skapa en nytänkande, passionerad och ansvarsfull aktör som bygger hem med hög kvalitet och design för alla.

Signum fastigheter

Patrik Windisch - Arkitekt


Leendet och den outsinliga lusten att berätta om Åhusens alla genomtänkta delar avslöjar att projektet ligger arkitekten Patrik Windisch varmt om hjärtat.

– Det var en väldigt inspirerande uppgift från första början och jag är oerhört nöjd med resultatet, bekräftar han.

Åhusen är en modern tolkning av de tätt arrangerade buketterna med trähus som är typiska för Trosas charmiga centrala delar. Ambitionen har varit att skapa en stark identitet utan oproportionerliga åthävor. Både exteriört och interiört uttrycker arkitekturen en noggrant balanserad, livfull variation. De tre huskropparna har till exempel vridits i olika vinklar och placerats på olika höjd i förhållande till varandra, och de indragna gavlarna och utskjutande balkongerna med träsidor och glasfronter ger byggnaderna en distinkt karaktär som kompletterar träfasadernas lugnt monokroma färgsättning i antingen rött eller grönt.

Ingen lägenhet är den andra helt lik, berättar Patrik Windisch. Jag vill att det ska vara en kvalitet att ens hem inte finns repriserat, och det passar även de uttrycksfulla husen.

Materialbeskrivning


Kök
Det rymliga köket är navet i de öppna, sociala planlösningarna, och i många av bostäderna är köksön den naturliga mittpunkten som alla kan samlas kring. Köksöarna har en topp av Carraramarmor och snickerier som är lackade i en varmgrå kulör. Bänkskåpen har samma grå nyans, medan över- och vitrinskåpen är gjorda av ekfanér och glas. Även högskåpen är gjorda av ekfanér. Rostfritt stål har använts till arbetsytor och stänkskydd. Utanpåliggande skenor med spotlights från Maxel. Samspelet mellan material och utförande ger ett stramt, stilrent men även personligt och varmt intryck. Många lådor gör förvaringen enkel. Köksskåp från Vedum, vitvaror från Siemens, blandare från Tapwell.


Sovrum och förvaring
De yteffektiva sovrummen har ett enstavigt ekgolv från Kährs och beigemålade väggar och listverk som genomgående har en modernt smal dimension och silhuett. Mattvita garderober från WL Systems med inredning av mörk ekmelamin. Stor vikt har lagts vid att erbjuda bra och kvalitativ förvaring. En del bostäder har klädkammare.

Badrum
Granitkeramik liknande storådrig statuariomarmor på väggarna skapar tillsammans med behagligt matt granitkeramikgolv och varmt beige och brungrå färgsättning en uttrycksfull och lyxig känsla i de halvkaklade badrummen. Vägghängd beige kommod med insida av mörk ekmelamin samt brungrå spegelhylla av pulverlackerad aluminium från WL Systems. Duschvägg från Svedbergs eller i vissa fall badkar från Westerbergs. Tvätt- och torkmaskin från Siemens och vägghängd toalett med inbyggd cistern från Duravit. Blandare från Tapwell och infällda spotlights från Maxel.

 

WC
Golven är kaklade i en ljusbeige matt granitkeramik. Väggarna är till hälften kaklade i samma kvalitativa platta och målas upptill i en varmgrå ton för att skapa karaktär till rummet.  Handfat och vägghängd toalett med inbyggd cistern från Duravit. Väggskåp, Vedum och blandare, Tapwell. Spegel med infälld belysning från Flos. Spotlights från Maxel infällda i taket.

Whyte & Lilja - Inredningsarkitekt


Anna Serrander på Whyte Lilja har ansvarat för inredningsarkitekturen.

– Det ska vara skönt att komma hem till Åhusen, säger hon. Ambitionen bakom varje beslut har varit att skapa genuina, välkomnande och vilsamma hem som man längtar till.

För att uppnå den rätta balansen i bostädernas interiörer tog Anna Serrander först till sig vad platsen och arkitekturen hade att säga henne. Därefter fick naturmaterialen, de mjuka jordfärgerna, hantverket, detaljrikedomen och den moderna tolkningen – lite stramare, nättare, renare men med skönheten bevarad – av en traditionell stil följa med in.

Åhusen är kvalitet, harmoni och komfort utöver det vanliga. Om man kan säga att ett hem är omhändertagande så är det lämpligt att göra det här. Genomtänkta planlösningar och förvaringar tar hand om det praktiska och ger utrymme åt livet. Det har en påtagligt avkopplande effekt.

Whyte & Lilja

Annika Zetterman - Trädgårdsarkitekten


Vid Åhusen har hon skapat både avgränsade privata uterum och öppna gemensamma ytor, och mött de varierade lägen som uppstår genom husens olika placeringar. En av de viktigaste ambitionerna har varit att skapa en trivsam och lustfylld utemiljö som bjuder in till gemenskap och bidrar till välbefinnande hos de boende.

I likhet med husarkitekturen har visionen varit att både förvalta (ta vara på kulturarv och traditionell biologisk mångfald) och förnya (exempelvis med mer exotiska inslag, som magnolia).

– Jag har tagit fasta på Trosas broar, bryggor, brofästen, närheten till vattnet och den pittoreska bykänslan – och gjort en modern tolkning av det, förklarar Annika Zetterman.

Det är en rofylld utemiljö i färger som värmer. Upplyst effektfull även i mörkret. Inte minst vacker året om, från vårens påskliljor och knallgula körsbärskorneller på rad längs gatan, över sommarens äppelblom till den ornamentala blodlönnens röda höstlöv och vinterns kritvita Himalayabjörk.

Annika Zetterman

Trosa


Åt vilket håll man än vänder sig så är Trosa till sin fördel. Till Stockholms alla möjligheter är det bara en handfull mil norrut, precis som till flygplatsen i Skavsta söderut och dörren mot Europa. Runt hörnet kan du njuta av både öppna odlingslandskap och havet. Och kring torget finns allt du behöver.

Trosa klingar sommarnöje. Länge var den ostkustens mest framstående fiskestad, men mot slutet av 1800-talet tog Trosa formen av badort. Lyckligt lottade stadsbor lockades av säsongens lättsamma liv vid kusten och umgänget på societetshuset. Närheten till havet och den sörmländska skärgårdens nära 3 000 öar bidrar fortfarande till Trosas starka attraktionskraft. Båtlivet är aktivt, det finns flera varv och båtklubbar samt gästhamn. Fisket är utmärkt. Den som hellre stannar på land kan rida, spela boule på en av bouleklubbens 14 banor, gå en 18-hålsrunda golf, springa ett stadslopp eller strosa i sakta mak genom lummigheten längs ån på spaning efter nästa kajuta, servering eller just ingenting.

Läget, vattnet, det behändiga formatet och de snickarglada trähusen ger Trosa sommarpärlans omedelbara charm.

Men Trosa är mer än så. Det är under resten av året som det blir tydligt att staden har större och hållbara planer för sina drygt 5 000 invånare: nära det lilla torget samlas banker, apotek, bio, skola, bibliotek med levande kulturevenemang, restauranger och caféer med strålande rykte spritt vida omkring, ett anrikt stadshotell med spa, torghandel, välsorterade livsmedelsaffärer, små personliga butiker, trädgårdshandel och om man så vill flera avgångar i timmen med direktbuss till Stockholm.

Det är ett förunderligt mikrokosmos. Det är livskvalitet.

Områdeskarta


Nedan finner ni en områdeskarta där projektet är markerat samt ett antal intressanta platser i dess omgivning.

Filter

Projektfakta: Åhusen


Grundfakta

 • Status Slutsålt
 • Bostäder 47
 • Boarea 40 - 139
 • Antal rum 2 - 7
 • Tillträde Första kvartalet 2020

Pris och avgift

 • Pris 1 650 000 - 3 990 000 kr
 • Månadsavg 2920 - 6522 kr
Ingår i avgiften

el, vatten, kabel-tv

Adress

Projektutvecklare

Fastighetsinformation

 • Byggnadstyp Flerfamiljsbostad
 • Konstruktionsår 2019
 • Uppvärmning Bergvärme
 • Ventilation Mekanisk frånluft
 • TV Ansluten till kabelnät
 • Bredband Öppet fiber
 • Hiss Ja
Förråd och övriga utrymmen

Källarförråd

  Parkering

  34 Garageplatser samt 12 parkeringsplatser

  Föreningsinformation

  • Förening BRF Åhusen i Trosa
  • Org.form Bostadsrättsförening
  • Org.nummer 556849-3653
  • Upplåtelseform Bostadsrätt

  Planering


  • Planering

   Planering


   I alla bostadsprojekt är detta ett omfattande arbete med en rad olika aktörer som så arkitekter, konstruktörer, ekonomer, byggherrar stadsbyggnadskontor m.fl.
  • Lansering

   Lansering


   Nu är projektet publikt, det går att anmäla intresse för projektet samt få information om hur försäljningen kommer att gå till. Vi uppdaterar sedan löpande informationen om projektet fram till säljstarten via vår hemsida, nyhetsbrev och våra sociala kanaler.
  • Säljstart

   Säljstart


   Under maj 2017 säljstartades bostadsprojektet Åhusen. Redan under den första försäljningsmånaden såldes 50% av bostäderna.
  • Förhandsavtal

   Förhandsavtal


   Ett juridiskt bindande avtal som tecknas mellan bostadsrättsföreningen och köparen. I samband med tecknandet av detta avtal skall ett förskott om 50.000kr betalas till föreningen.
  • Byggstart

   Byggstart


   Byggnationen startade redan under hösten 2017 och i dagsläget är stommen för samtliga hus resta. Allt går enligt plan.
  • Upplåtelseavtal

   Upplåtelseavtal


   15 oktober 2019 ska samtliga köpare i projektet teckna ett upplåtelseavtal med föreningen. Dessförinnan skall föreningen tillhandahålla en ekonomisk plan som skall vara både intygsgiven samt registrerad hos bolagsverket. Mer information om detta kommer
  • Köpargenomgång

   Köpargenomgång


   Innan slutbetalningen skall göras kommer ni att bli inbjuda till en genomgång med byggherren där ni får möjlighet att gå igenom er bostad.
  • Slutbetalning

   Slutbetalning


   Inför tillträdet skall den slutgiltiga köpeskillingen erläggas.
  • Tillträde

   Tillträde


   Projektet kommer att färdigställas i tre etapper mellan november 2019 och mars 2020
  • Garantibesiktning

   Garantibesiktning


   2 år efter tillträde skall det anordnas en kontrollbesiktning där eventuella fel som omfattas av garantin åtgärdas.

  Från avtal till inflytt


  Detta är en kortfattad guide av köpprocessen för nyproduktionsprojektet Åhusen som sträcker sig från er intresseanmälan och fram till garantibesiktningen två år efter tillträdet.

  Förhandsavtal
  Förhandsavtalet är ett juridiskt bindande avtal som tecknas mellan blivande köpare och bostadsrättsföreningen. Inom tio dagar efter påskriften ska en förskottsinbetalning på 50 000 kr betalas in på föreningens konto.

  Handpenning
  Handpenning om 10 % av köpeskillingen ska betalas i samband med tecknande av upplåtelseavtalet. (de 50 000 kr som betalats i förskott tillgodoräknas) och fungerar som delbetalning på köpeskillingen för bostaden.

  Upplåtelseavtal
  den 15 oktober 2019  tar fastighetsmäklaren på Bjurfors kontakt med dig för en signering av upplåtelseavtalet. Då får du också ta del av den färdigställda ekonomiska planen för föreningen som registrerats hos Bolagsverket.

  Förinspektion av bostaden
  För att säkerställa kvaliteten på bästa sätt så har bostadsrättsföreningen valt att anlita en oberoende besiktningsgrupp som löpande följer byggnationen med avstämningskontroller och slutbesiktning.

  När det är ungefär två veckor kvar till tillträdet får du ett erbjudande om husesyn från Signum Fastigheter. Då går ni och Signum Fastigheter igenom bostaden tillsammans, de informerar om föreningen, svarar på frågor och noterar eventuella restpunkter för åtgärd innan tillträdet. Spontana besök utöver detta har vi tyvärr inte möjlighet att ta emot på grund av säkerhetsskäl.

   

  Tillträde & nyckelutlämning
  I god tid inför tillträdet så kommer ni att få en betalningsinstruktion som förklarar hur ni ska slutbetala bostaden. På tillträdesdagen tar ni med en kvittens på slutbetalningen och får samtidigt möjlighet att gå igenom bostaden tillsammans med Signum Fastigheter igen och ni kan då kontrollera att eventuella punkter från husesynen är åtgärdade.

  Garantibesiktning
  Två år efter tillträdet görs en garantibesiktning. I god tid innan garantibesiktningen ska eventuella upplevda fel och brister anmälas till Signum Fastigheter. En oberoende besiktningsman kontrollerar detta och avgör sedan om det är fel som uppkommit mellan slut- och garantibesiktningen. Eventuella fel åtgärdas snarast möjligt utan kostnad för innehavaren. Slitage, misskötsel samt resultatet av all form av yttre åverkan eller motsvarande tas inte upp i besiktningsprotokollet.

  Information fram till tillträdet
  Under hela köpprocessen kommer Signum Fastigheter och Bjurfors att uppdatera er med vad som händer på bygget och processens fortlöpande, huvudsakligen via mail. Om ni har några frågor så är ni alltid välkomna att kontakta ansvarig mäklare.

  Överlämnande av bostadsrättsförening
  Signum Fastigheter sätter samman den första styrelsen i bostadsföreningen, en så kallad interimsstyrelse. Denna styrelse förvaltar föreningens intressen i upp till ett år efter godkänd slutbesiktning. Därefter kallas du till en ordinarie stämma där en ny styrelse, bestående av föreningens medlemmar röstas fram av alla boende. Denna styrelse driver sedan verksamheten vidare.

  Mäklare


  Card image cap
  Ansvarig mäklare

  Marcus Ehn

  Försäljningschef Nyproduktion

  0730309030
  marcus.ehn@bjurfors.se

  Anmäl ditt intresse


  Lämna dina kontaktuppgifter för att få löpande information om projektet samt kommande säljevent och visningar.

  Jag är intresserad av:

  Tack för visat intresse


  Du kommer inom kort att bli kontaktad av Marcus Ehn, ansvarig mäklare, som kommer att hjälpa er med eventuella frågor samt ge mer information om försäljningsprocessen.

  Ett steg upp.


  Bjurfors är Sveriges största privatägda fastighetsmäklarföretag med över 500 medarbetare på fler än 70 kontor runt om i Sverige och vid Medelhavet. Mäklartjänsterna omfattar såväl bostadsrätter, villor, tomter och fritidshus som nyproduktion, tjänster inom förmedling av kommersiella fastigheter och ombildningar till bostadsrätter. Genom en kvalitetssäkrad arbetsmetod och branschens mest dedikerade mäklare har Bjurfors under mer än 50 års tid tagit kunderna till lyckade bostadsaffärer.

  Bjurfors

  Du använder en gammal webbläsare

  Gamla webbläsare har bara delvis stöd för ny teknik och ger inte webbplatsen en ärlig chans att leva upp till sin fulla potential. Du kan enkelt ladda ner en annan webbläsare som fungerar bättre. Här är ett axplock moderna webbläsare som fungerar bra!

  Uppdatera min webbläsare

  Jag vill fortsätta ändå