Brf Lyckoterrassen

Med ett fantastiskt läge på Lidingö producerar Midroc Properties 12 exklusiva bostäder från 180-240 kvm.

Beskrivning


Säljstart vintern 2020, anmäl intresse nu för att få förtur till bostäderna.

Nära hav och natur. Där dåtid, samtid och framtid möts. Mitt i kulturhistorisk miljö och i ett uppvuxet grönskande kvarter med vacker sekelskiftesestetik och moderna bekvämligheter. Nu växer Breviks villastad på Lidingö med nya möjligheter att njuta av exklusiv bostäder i nybyggd sekelskifts stil. I harmoni med anrika Villa Brevik bygger Midroc sex friliggande tvåfamiljshus. Med inspiration från 1900-tals husen i kvarteret är tidstypiska formelement som burspråk, farstukvist, spröjsade fönster och snickerier även kännetecken för de nybyggda husen. Ytan är generös, precis som takhöjden, för att ge rum för livskvalitet. Husen sluttar mot Värtan och förutom strålande havsutsikt har husen uteplatser och generösa balkonger.

Den ursprungliga villan om totalt ca 800kvm ”Villa Brevik” kommer att säljas separat.
Försäljningen av parhusen påbörjas under hösten 2020 och byggstarten planeras till våren 2021 med inflyttning sommaren 2022.

Projektfakta


 • StatusKommande
 • Bostäder12
 • TillträdeSommaren 2022
 • BoendeformParhus
 • UpplåtelseformBostadsrättsförening
 • AdressSödra Kungsvägen 254
 • OmrådeBrevik
 • OrtLIDINGÖ
 • KommunLidingö

Planering


 • Planering

  Planering


  För närvarande pågår intensivt arbete med att utforma detta bostadsprojekt.
 • Lansering

  Lansering


  Nu är projektet publikt, det går att anmäla intresse för projektet samt få information om hur försäljningen kommer att gå till. Vi uppdaterar sedan löpande informationen om projektet fram till säljstarten via vår hemsida, nyhetsbrev och våra sociala kanaler.
 • Säljstart

  Säljstart


  Från och med denna dag går det att köpa bostäderna i projektet.
 • Förhandsavtal

  Förhandsavtal


  Ett juridiskt bindande avtal som tecknas mellan föreningen och köparen.
 • Byggstart

  Byggstart


  När alla tillstånd är på plats påbörjas produktionen av bostäderna.
 • Upplåtelseavtal

  Upplåtelseavtal


  När föreningen har erhållit sin ekonomiska plan upplåts lägenheterna till de personer som har tecknat förhandsavtal.
 • Köpargenomgång

  Köpargenomgång


  Innan slutbetalningen skall göras kommer ni att bli inbjuda till en genomgång med byggherren där ni får möjlighet att gå igenom er bostad.
 • Slutbetalning

  Slutbetalning


  Inför tillträdet skall den slutgiltiga köpeskillingen erläggas.
 • Tillträde

  Tillträde


  Grattis, du får nu flytta in i din nya bostad!
 • Garantibesiktning

  Garantibesiktning


  2 år efter tillträde skall det anordnas en kontrollbesiktning där eventuella fel som omfattas av garantin åtgärdas.

Från avtal till inflytt


Detta är en kortfattad guide av köpprocessen för nyproduktionsprojektet Lyckoterrassen som sträcker sig från er intresseanmälan och fram till garantibesiktningen två år efter tillträdet.

Tilldelning av bostäder
Bostäderna kommer att tilldelas kunder i den ordning som intresseanmälningarna är gjorda. Dvs den som först anmäler sitt intresse för projektet i nedanstående intresseanmälan har förtur till bostäderna.

Förhandsavtal
Förhandsavtalet är ett juridiskt bindande avtal som tecknas mellan blivande köpare och bostadsrättsföreningen. Inom tio dagar efter påskriften ska en förskottsinbetalning på 200 000 kr betalas in på föreningens konto.

Handpenning
Handpenning om 10 % av köpeskillingen ska betalas i samband med tecknande av upplåtelseavtalet. (de 200 000 kr som betalats i förskott tillgodoräknas) och fungerar som delbetalning på köpeskillingen för bostaden.

Upplåtelseavtal
Fastighetsmäklaren på Bjurfors skickar ut ett digitalt upplåtelseavtal för signering. Då får du också ta del av den färdigställda ekonomiska planen för föreningen som registrerats hos Bolagsverket.

Förinspektion av bostaden
För att säkerställa kvaliteten på bästa sätt så har bostadsrättsföreningen valt att anlita en oberoende besiktningsgrupp som löpande följer byggnationen med avstämningskontroller och slutbesiktning.

När det är ungefär två veckor kvar till tillträdet får du ett erbjudande om husesyn från Midroc Properties. Ni går då igenom bostaden tillsammans, de informerar om föreningen, svarar på frågor och noterar eventuella restpunkter för åtgärd innan tillträdet.
Spontana besök utöver detta har vi tyvärr inte möjlighet att ta emot på grund av säkerhetsskäl.

Tillträde & nyckelutlämning
I god tid inför tillträdet så kommer ni att få en betalningsinstruktion som förklarar hur ni ska slutbetala bostaden. På tillträdesdagen tar ni med en kvittens på slutbetalningen och får samtidigt möjlighet att gå igenom bostaden tillsammans med Midroc Properties igen och ni kan då kontrollera att eventuella punkter från husesynen är åtgärdade.

Garantibesiktning
Två år efter tillträdet görs en garantibesiktning. I god tid innan garantibesiktningen ska eventuella upplevda fel och brister anmälas till Midroc Properties. En oberoende besiktningsman kontrollerar detta och avgör sedan om det är fel som uppkommit mellan slut- och garantibesiktningen. Eventuella fel åtgärdas snarast möjligt utan kostnad för innehavaren. Slitage, misskötsel samt resultatet av all form av yttre åverkan eller motsvarande tas inte upp i besiktningsprotokollet.

Information fram till tillträdet
Under hela köpprocessen kommer Midroc Properties och Bjurfors att uppdatera er med vad som händer på bygget och processens fortlöpande, huvudsakligen via mail. Om ni har några frågor så är ni alltid välkomna att kontakta ansvarig mäklare.

Överlämnande av bostadsrättsförening
Midroc Properties sätter samman den första styrelsen i bostadsföreningen, en så kallad interimsstyrelse. Denna styrelse förvaltar föreningens intressen i upp till ett år efter godkänd slutbesiktning. Därefter kallas du till en ordinarie stämma där en ny styrelse, bestående av föreningens medlemmar röstas fram av alla boende. Denna styrelse driver sedan verksamheten vidare.

Brevik


Brevik villastad på sydöstra Lidingö är en kulturhistorisk miljö med en väl bibehållen kärna från tidigt 1900-tal. I lilla, men oemotståndligt charmiga centrum ligger bland annat restauranger, en livsmedelsbutik och ett bageri. I närområdet finns även skolor, förskolor, fotbollsplaner, tennisbanor, gym och en populär pulkabacke. Med cykel tar du dig till Kottlasjön som bjuder på uppfriskande bad och fina motionsområden. Från småbåtshamnen kan du promenera längs vattnet hela vägen till Baggeby. Det är enkelt att ta sig till Brevik, oavsett om du väljer tåg, båt, bil eller buss. Men vattenvägen är såklart alltid vackrast. Här bor du nära Stockholm city, men ännu närmare havet och naturen.

Områdeskarta


Nedan finner ni en områdeskarta där projektet är markerat.

Filter

Bostäder för livet du vill leva, varje dag


Vi finns i de lägen människor söker sig till och erbjuder det bekväma vardagslivet med projekt som sticker ut i mängden. Vi älskar att omvandla drömmar till möjligheter. Redan från början är design och funktion väl genomtänkt för att passa din livsstil, hur den än ser ut. Bostäderna präglas av god funktion med omsorg om detaljer för ett väl fungerande vardagsliv. Du kommer antagligen att tilltalas av att din nya bostad inte ser ut som alla andra och njuta av närheten till aktiviteter och service så som kommunikationer, skolor, förskolor och handel. Midroc Properties utvecklar, bygger och förvaltar kommersiella lokaler och bostäder. Fokus är inriktat på Skåne, Småland, Stor-Stockholmsområdet och Uppsala. Midroc Properties ingår i Midroc Europe som bedriver verksamhet inom områdena fastighet, bygg, industri och miljö. Verksamheten är internationell med Sverige som utgångspunkt. Antalet medarbetare är 3 600 och omsättningen 6,7 miljarder kronor.

Är det drömboendet du söker? Välkommen till Midroc.

Midroc

Dinelljohansson


En av arkitekterna i projektet är Christine Sundberg. Hon tycker att det är intressant att hämta inspiration från en historisk stil och ge den ett nytt uttryck. Med de sex nya tvåfamiljshusen på Lidingö, är det framförallt en gemensam detalj som hon är extra stolt över.

”Burspråket, eller blomsterverandan, är väldigt tidstypisk men placeringen av dem ger husen en helt ny dimension.”

Förutom att smälta in i sin omgivning ska husen även bidra till ett varierat inslag i villastadsområdet. Därför är varje hus sin egen moderna 1900-talshistoria, med en fasad i trä eller puts och takform som sadel eller valmat. Med vacker exteriör och tydlig koppling till platsens historia vill vi att husen ska skapa en sammanhållen variation, säger Christine Sundberg.

Dinelljohansson

Alla bilder


Projektfakta


Grundfakta

 • StatusKommande
 • Bostäder12
 • TillträdeSommaren 2022

Adress

Projektutvecklare

Fastighetsinformation

 • ByggnadstypParhus
 • Konstruktionsår2022
Parkering

2 parkeringsplatser till varje bostad

  Föreningsinformation

  • BoendeformParhus
  • UpplåtelseformBostadsrättsförening

  Projektteam


  Card image cap
  Ansvarig mäklare

  Marcus Ehn

  Försäljningschef Nyproduktion

  0730309030
  marcus.ehn@bjurfors.se

  Anmäl ditt intresse


  Tilldelningen av bostäderna kommer att ske i turordning baserat på tidpunkten för gjord intresseanmälan. Så anmäl intresse nu så ni inte missar detta unika tillfälle.

   

  Jag är intresserad av:

  Tack för att du har anmält intresse för Villa Brevik


  Vi har nu tagit emot er intresseanmälan för bostadsprojektet Villa Brevik.

  Tidpunkten för denna intresseanmälan kommer att avgöra turordningen vid säljstarten.

   

  Ett steg upp.


  Bjurfors är Sveriges största privatägda fastighetsmäklarföretag med över 500 medarbetare på fler än 70 kontor runt om i Sverige och vid Medelhavet. Mäklartjänsterna omfattar såväl bostadsrätter, villor, tomter och fritidshus som nyproduktion, tjänster inom förmedling av kommersiella fastigheter och ombildningar till bostadsrätter. Genom en kvalitetssäkrad arbetsmetod och branschens mest dedikerade mäklare har Bjurfors under mer än 50 års tid tagit kunderna till lyckade bostadsaffärer.

  Bjurfors

  Du använder en gammal webbläsare

  Gamla webbläsare har bara delvis stöd för ny teknik och ger inte webbplatsen en ärlig chans att leva upp till sin fulla potential. Du kan enkelt ladda ner en annan webbläsare som fungerar bättre.Här är ett axplock moderna webbläsare som fungerar bra!

  Uppdatera min webbläsare

  Jag vill fortsätta ändå