Friköpta lokaler - Ystad

På strategiskt bra läge strax utanför Ystad

Nu har du som privatperson eller företagare möjlighet att investera i ditt eget friköpta industriradhus i Öjaområdet i Ystad, med stor potential för individuell utveckling och anpassning till dina behov och önskemål.

Våra lokaler står ut i konkurrensen där varje detalj och material är noggrant utvald. Några exempel är de utåtgående vikportarna, att byggnaden är isolerad med 200mm sandwichpanel och

de kraftiga innerväggarna i lösvirke och gips som ger extra hög hållfasthet när du skruvar upp exempelvis hyllor eller konsoller.

En friköpt lokal är dessutom en bra investeringar. Om du köper och hyr ut kan du räkna hem en enkel sidoinkomst till den dag då du själv har användning för lokalen, eller väljer att sälja och får möjlighet att tillgodoräkna dig värdeförändringen. Eller köp flera enheter och öppna upp mellan dem när din verksamhet behöver växa.

Det är din egen lokal – du bestämmer!

Ge dig själv utrymme


Enheterna är 72 kvm vardera, 6×12 meter, och med ett entresolplan kan den disponibla ytan utökas ytterligare. Det innebär att det finns gott om plats för småförtagare att inreda kontor, lager, webbhandel och så vidare, såväl som för privatpersoner att ge sin hobby mer utrymme eller helt enkelt trygg förvaring av båten, sportbilen eller husbilen när den inte används.

Takhöjden är på hela 7,6 meter vid nock, vilket ger utmärkta möjligheter att inreda med ett entresolplan. Vikporten, som är 4,5 meter hög, har fönster för extra ljusinsläpp och dörr för enklare tillgänglighet. El och kommunalt VA är framdraget till varje fastighet. Det är också förberett för fiber.

Varje lokal blir en egen fastighet och även en egen brandcell, för extra trygghet och säkerhet. Lokalen försäkras genom samfällighetsföreningen, som också bekostar vatten, avlopp, snöröjning, förvaltning och som står för den gemensamma toaletten. Vill du inreda eget badrum eller pentry går det naturligtvis också bra. I dessa lokaler är möjligheterna nästan oändliga – bara utgifterna är begränsade.

Projektfakta


  • Status Pågående
  • Pris 749.000 - 899.000 kr
  • Bostäder 26
  • Boarea 58 - 72 kvm
  • Tillträde Q1 - Q2 2022
  • Adress Silvergatan
  • Område Öja by
  • Ort Ystad
  • Kommun Ystad

Lokalväljare


Ekonomi och betalningsstruktur


Kostnader

Samfällighet – 300 kr/mån
Fastighetsavgift – 140 kr/mån

Betalningsplan

Kontraktsskrivning – 80 000 kr
Färdig betongplatta – 200 000 kr
Tillträde – Resterande belopp

Prisexempel


Pris 749.000 kr
Egen insats (25%) 187.000 kr
Banklån (75%) 562.000 kr
Lånekostnad (Kalkylränta 1,7%) 796 kr/mån
Samfällighet 300 kr/mån
Fastighetsskatt 120 kr/mån
Skattereduktion -239 kr/mån
Totalkostnad/mån 977 kr/mån

Kontakta oss för mer information


Card image cap
Ansvarig mäklare

Louise Järvstedt

Fastighetsmäklare

0708-26 92 50
louise.jarvstedt@bjurfors.se
Card image cap
Fastighetsmäklare / Partner

Magnus Håkansson

Fastighetsmäklare / Partner

0701-64 19 04
magnus.hakansson@bjurfors.se
Jag är intresserad av:

Området - Ystad


Det finns få städer med en så genuin och välbevarad stadskärna som Ystad. Bland de kullerstenbelagda gatorna inne i centrum syns både charmiga korsvirkeshus från medeltiden och pastellfärgade gathus från förra sekelskiftet. Det vimlar av caféer, restauranger och butiker av olika slag. Nere i den mysiga småbåtshamnen finns fiskrökeri och restaurang med uteservering.

Ystads pittoreska stadskärna har blivit lite av en kult inom svensk film tack vare Wallanderfilmerna som baseras på Henning Mankells böcker. Även utanför Sveriges gränser har läsare och åskådare följt Kurt Wallander lösa brott genom Ystads gränder. För den filmintresserade finns en speciell rutt med karta över olika inspelningsplatser runt i staden som man kan följa.

Ystads bebyggelse från sen medeltid till 1700-tal är rankat som en av Skånes bäst bevarade. Gatornas uppbyggnad inne i den gamla staden är nästan oförändrade sedan medeltiden. Ett av de äldsta bebodda husen i Sverige är Apotekarshuset som härstammar från 1400-talet.

Stora Östergatan är stadskärnans shoppingstråk, där både stora butikskedjor och små lokala verksamheter huserar. I gränderna som sticker ut från butiksgatan ligger ett flertal matställen utspridda. På Besökargränd hittar man Per Helsas gård som är en kringbyggd gård med anor från 1700-talet. I dag är detta ett kreativt centrum för olika designers, hantverkare och konstnärer. På andra sidan gården ligger det populära matstället Grändens Mat som serverar vällagad mat till både lunch och middag. På sommaren är det fullsatt på den mysiga kullerstenbelagda innergården. En viktig och vacker mötesplats är Ystad Teater. Efter att den dåvarande teatern brann ner 1891 tog denna form med hjälp av stadsarkitekten Peter Boisen tre år senare. I dag är det en självklar scen för stora musiknamn och föreställningar.

Ett steg upp.


Bjurfors är Sveriges största privatägda fastighetsmäklarföretag med över 500 medarbetare på fler än 70 kontor runt om i Sverige och vid Medelhavet. Mäklartjänsterna omfattar såväl bostadsrätter, villor, tomter och fritidshus som nyproduktion, tjänster inom förmedling av kommersiella fastigheter och ombildningar till bostadsrätter. Genom en kvalitetssäkrad arbetsmetod och branschens mest dedikerade mäklare har Bjurfors under mer än 50 års tid tagit kunderna till lyckade bostadsaffärer.

Du använder en gammal webbläsare

Gamla webbläsare har bara delvis stöd för ny teknik och ger inte webbplatsen en ärlig chans att leva upp till sin fulla potential. Du kan enkelt ladda ner en annan webbläsare som fungerar bättre.Här är ett axplock moderna webbläsare som fungerar bra!

Uppdatera min webbläsare

Jag vill fortsätta ändå