Brogård

Väldisponerade radhus mellan Mälarens glimrande vatten och en av Sveriges bästa golfanläggningar - Bro Hof

Projektfakta: Brogård


 • Status Pågående
 • Bostäder 16
 • Boarea 107.2 - 107.2 kvm
 • Antal rum 5 - 5
 • Tillträde Q2 - Q3 2023
 • Boendeform Bostadsrättsradhus
 • Upplåtelseform Bostadsrätt
 • Adress Mejerskans väg 2
 • Område Bro Mälarstad
 • Ort Bro
 • Kommun Upplands-Bro

Beskrivning


I populära och barnvänliga Bro Mälarstad, mellan en av Sveriges bästa golfanläggningar och Mälarens glimrande vatten hittar du Brogård. Här finner du 16 rymliga och genomtänkta bostadsrättsparhus byggda av väletablerade Faluhus. Bostäderna har genomgående hög kvalitet där fokus legat i att skapa ett välfungerande och hemtrevligt hem. I optimalt soligt sydväst-läge erbjuds en stor träbelagd altan som vätter ut mot lummigt skogsparti. Samtliga parhus får externt förråd samt egen parkeringsplats på uppfarten.

Bro Mälarstad är en ny stadsdel som växer fram i direkt anslutning till Rättarboda. Området erbjuder en nybyggd skola med förskola upp till åk 3 samt ytterligare en skola för årskurs 4–9 som står klar under 2022. Från Bro Mälarstad har du allt runt knuten. Vacker natur med flertalet naturreservat i närområdet samt Mälarens glimrande vatten på promenadavstånd. Det är även gångavstånd till Bro station där du tar dig till Stockholm city via pendeltåget på 35 min utan byten.

Försäljningsprocess:
– Bostäderna säljs enligt principen ”först till kvarn”.

För mer information vänligen besök projektets hemsida eller kontakta ansvarig mäklare

Lägenhetslista


Generell planskiss


Bostädernas exteriör


Bostäderna får en liggande träpanel i grå kulör. Tak, plåtarbete och ytterdörr kommer alla att få en mörkare ton som på ett mjukt sätt kontrasterar mot träfasaden. På baksidan ges en träbelagd uteplats som vätter mot optimalt soligt sydväst-läge samt det lummiga skogspartiet. Avskiljare i samma kulör som fasad samt häckar ger privata uteplatser. På entrésidan asfalteras uppfarten för parkering samt att en mindre uteplats plattssätts framför köksfönstret.

Interiör


Genomtänkta radhus med funktionell planlösning och kvalitetsinredning. Genomgående vacker tre-stavparkett förutom i hallen och badrummen där beständigt och praktisk klinker har lagds. Kök från välrenommerade Vedum med gott om arbetsytor samt förvaring genom under- och överskåp, vitvaror från SIEMENS. Entréplanet har en öppen och social planlösning där köket ansluter med vardagsrummet. Det skapar en luftig och interaktiv miljö som bjuder in till umgänge. På både entréplan och på övervåningen finns helkaklade badrum med WC och handfat. I badrummet på entréplan finns badkar, handdukstork, tvättpelare med både tvättmaskin och torktumlare från SIEMENS samt frånluftvärmepump från NIBE. I badrummet på övervåningen finns även en duschhörna och handdukstork. Badkar kan väljas till genom tillval. Genom yteffektiv trappa med förråd undertill nås övervåningen. På det övre planet finner vi tre gedigna sovrum där samtliga inrymmer garderober från Vedum. Det fjärde rummet kan vid behov agera sovrum men också arbetsrum för hemmajobbaren.

Tillval


 

I grunden är samtliga radhus lika gällande planlösning. För att skapa en möjlighet till individuell anpassning har vi i stället lagt energi på olika smarta tillval och möjlighet till enkla kompletteringar som ger flexibilitet för individens behov och stil.

 

Standard & Tillvalskatalog

Området


Längtan efter ett enklare liv nära natur. Söder om Bros pendeltågsstation bland orörda naturområden och vackra landskap växer en idyll fram. Den nya stadsdelen Bro Mälarstad länkar samman Bro centrum med Mälaren. Här utvecklas nya samlingsplatser i form av torg, parker och stråk som inbjuder till kontakt mellan människor. Längs stranden planeras en strandpromenad med solbryggor, kajer, småbåtshamn och badplats. Det kommer även finnas service i form av butiker, skola och förskola.

Med gång- och cykelavstånd kan du enkelt ta dig till vacker natur, intressanta kulturmiljöer, utsiktsplatser och idrottsanläggningar. Det lättillgängliga landskapet med stora orörda naturområden och bevarade kulturminnen erbjuder många möjligheter för den som är intresserad av friluftsliv, natur och kultur.

Brogård blir det perfekta bostadskvarteret i ett av Stockholms mest natursköna område, i hjärtat av Mälardalen. En plats för avkoppling, rekreation och den sociala familjen och med enkel kommunikation till Stockholms stadspuls – en idyll där lantställe möter vardagslivet.

Skola & Förskola

År 2021/2022 öppnas en helt ny grundskola och förskola i Bro Mälarstrand. En skola där studier är i fokus, samt ett rikt utbud av sporter och konst & kultur för alla åldrar. Målet är att bli kommunens främsta skola och förskola. I augusti 2021 startade skolan med elever från förskoleklass till årskurs 3 och i augusti 2022 med elever i årskurs 4-9. Förskolan som öppnade hösten 2021 erbjuder plats för ca 140 barn fördelat på 8 avdelningar i åldrarna 1-5 år.

*Bild från KF-Fastigheter

Jensen förskola

Bro Hof

Bro Hof Slott är en golfklubb i världsklass med banor designad av Robert Trent Jones Jnr., en av världens främsta golfbanedesigners. Klubben är fantastiskt vacker och ligger i ett gammalt kulturlandskap, direkt vid sjön Mälaren och krönas av det renoverade Bro Hof slott. Varje detalj har trimmats till perfektion – ett ord som är synonymt med alla som är involverade i skapandet. Från klubbhuset tittar du ut över The Stadium Course som öppnades 2007. Med långa hål, stora greener, betydande vatten, stora och välplacerade bunkrar är Stadium Course en unik utmaning. Castle Course öppnade sommaren 2010. Designad för att ärva samma kvalitet som Stadium Course men erbjuder en helt andra utmaningar och påminner mer och en skotsk länk. Den naturliga miljön är mycket mångfaldig och har mindre vind och vatten, men fler träd, mindre och tuffare bunkrar och smalare fairways.

Bro Hof

Områdeskarta


Nedan finner ni en områdeskarta där projektet är markerat.

Filter

Utveckling av Bro Mälarstad

Från gamla Tegelbruket och Fiskartorp vid Mälarens strand upp till Ginnlögs väg i Bro växer en ny stadsdel fram. I området byggs bostäder, skola, förskola, butiker och vårdboende. Bostadsbebyggelsen kommer att bestå av allt från radhus och villor till flerbostadshus.

Klicka på länken för att komma till Bro Mälarstads hemsida där ni kan läsa mer om utvecklingen av området.

Bro Mälarstad

Illustrationsplan

Kommunen har tagit fram en illustrationsplan som visar på den omfattande utvecklingen av närområdet.
Via länken nedan kan ni se denna, De gula och röda blocken visar den tilltänkta byggnationen i området.

Illustrationsplanen är från 2014 och sedan dessa har en hel del förändrats, men ni som kunder får en bra bild över utvecklingen i området.

Illustrationsplan

Faluhus


Vi startade 1958 och har sedan dess byggt över 15 000 hus som gett trygghet och värme åt våra kunder. Vårt signum har sedan starten varit kvalitet och energisnåla lösningar, något som vi fortfarande har som vår ledstjärna. Med 60 års historia har vi ovärderlig kunskap och erfarenhet, av vilken vi generöst delar med oss.

Faluhus.se

Vi väljer trä för miljöns skull


Genom att tillverka några av marknadens mest miljövänliga och energisnåla hem, tar vi även ansvar för vår värld och bidrar till en sund och hållbar livsstil. Våra hus byggs i trä som är det bästa byggmaterialet ur miljösynpunkt. Trä binder koldioxid och därför kan en ökad användning av träprodukter i stället för andra material bidra till att minska koldioxidutsläppen. Trä som byggmaterial ger även andra fördelar när det kommer till försurning, ozonbildning och växthuseffekten.

Varje detalj i ett Faluhus, från virket i fasaden till de interiöra valen, präglas av miljötänkande och låg energiförbrukning. Vårt signum har sedan starten varit kvalitet och energisnåla lösningar. Något som vi fortfarande har som vår ledstjärna.

Vi som småhustillverkare ser på miljöarbetet som en kontinuerlig förbättringsprocess som kräver hela vår organisations engagemang. Vi strävar alltid efter ett hållbart agerande i syfte att minska vår miljöpåverkan. Vårt miljötänk präglar både den egna tillverkningen och resurshushållning i de färdiga husen.

Från intresse till avtal


Intresseanmälan

Genom hela säljprocessen finns möjligheten att lämna en intresseanmälan. Det ger information till ansvarig mäklare om ert intresse som kommer hålla er informerade om projektet.

Publik försäljning

Bostäderna säljas efter principen ”först till kvarn”.

Bostadsreservation

Reservation av bostad är möjlig i upp till 7 dagar. I samband med bostadsreservation kommer förhandsavtal skickas ut för signering. Förhandsavtalet är juridiskt bindande och förknippat med en kostnad

 

För vidare information gällande avtal, betalningsplan och besiktning vänligen se nedanstående avsnitt ”Från avtal till inflytt”.

Planering


 • Planering

  Planering


  I alla bostadsprojekt är detta ett omfattande arbete med en rad olika aktörer som så arkitekter, konstruktörer, ekonomer, byggherrar stadsbyggnadskontor m.fl.
 • Lansering

  Lansering


  Nu är projektet publikt, det går att anmäla intresse för projektet samt få information om hur försäljningen kommer att gå till. Vi uppdaterar sedan löpande informationen om projektet fram till säljstarten via vår hemsida, nyhetsbrev och våra sociala kanaler.
 • Säljstart

  Säljstart


  Från och med denna dag går det att köpa bostäderna i projektet.
 • Förhandsavtal

  Förhandsavtal


  Nu kan du teckna ett Förhandsavtal på din lägenhet. I samband med Förhandsavtalet betalar du en handpeng på 75.000:- Vi har tagit fram en Kostnadskalkyl, där insatser och hyra fastställs. Smärre justeringar kan göras senare. I Förhandsavtalet kommer vi också överens om en preliminär tidpunkt för inflyttning. När Förhandsavtalen är tecknade så kan bygget starta. Förhandsavtalet är ett juridiskt bindande avtal som tecknas mellan föreningen och köparen.
 • Byggstart

  Byggstart


  När alla tillstånd är på plats påbörjas produktionen av bostäderna. Vi håller dig uppdaterad med vad som händer under hela resan. Senast fyra månader innan tillträde blir du informerad om när du får flytta in i ditt nya hem.
 • Inredningsval

  Inredningsval


  Våra bostadsrätter håller en hög standard från början. Men vi vet också att det alltid finns personliga önskemål. Därför erbjuder vi givetvis möjligheter att göra tillval. I vår standard- och tillvalskatalog kan du titta närmare på vilken inredning som är standard, och vilka tillval som finns att göra.
 • Upplåtelseavtal

  Upplåtelseavtal


  När föreningen har erhållit sin ekonomiska plan upplåts lägenheterna till de personer som har tecknat förhandsavtal. Nu är du fullvärdig medlem i bostadsrättsföreningen.
 • Besiktning

  Besiktning


  När bygget är klart så är det dags för slutbesiktning. Vi bjuder alltid in dig till besiktningen. Då kontrolleras lägenheten ihop med en opartisk besiktningsman, och eventuella fel och brister åtgärdas.
 • Slutbetalning

  Slutbetalning


  Inför tillträdet skall den slutgiltiga köpeskillingen erläggas.
 • Inflyttning

  Inflyttning


  Äntligen har dagen kommit. Du får nycklar och en praktisk introduktion till den nya bostaden. I bostaden finns en lägenhetspärm där du bland annat hittar skötselinstruktioner för utrustning. På inflyttningsdagen avläses elmätare och ibland även mätare för värme och vatten. Nu är det bara att flytta in och börja bo. Välkommen hem!
 • Övertagande av föreningen

  Övertagande av föreningen


  En tid efter inflyttning, ca tre månader, så är det dags för er boende att ta över föreningen. Vi hjälper er hela vägen i den processen. Först ska ni utse en valberedning, sen ska ni hålla en stämma och välja en styrelse. Därefter är det ni som sköter ert boende. Men vi finns kvar
 • Garantibesiktning

  Garantibesiktning


  2 år efter tillträde skall det anordnas en kontrollbesiktning där eventuella fel som omfattas av garantin åtgärdas.

Från avtal till inflytt


1. Avtal

Vägen fram till tillträde kantas av flera olika avtal och betalning i olika steg. Här följer en beskrivning av de olika avtalen samt information om hur betalningen ska ske.

FÖRHANDSAVTAL

Förhandsavtal är ett bindande avtal mellan dig och bostadsrättsföreningen. Det innebär att bostadsrättsföreningen i framtiden kommer att upplåta bostadsrätten som bostadsrätt till dig, du förbinder dig samtidigt att köpa bostadsrätten. Uppgifterna i förhandsavtalet grundas på kostnadskalkylen som innehåller en beräkning av insatser och årsavgifter för bostadsrätterna utifrån projektets bedömda kostnader. I samband med tecknandet av förhandsavtal erläggs förskott om 75 000kr. Innan tecknandet av förhandsavtalet görs en kreditupplysning.

UPPLÅTELSEAVTAL

Före tillträdet tecknas upplåtelseavtal med bostadsrättsföreningen. I samband med detta blir du medlem i föreningen. Detta sker när bostadsrättsföreningens ekonomiska plan har registrerats hos Bolagsverket och föreningen fått tillstånd att upplåta bostadsrätten. Vid tecknande av upplåtelseavtalet skall en dellikvid erläggas om 10% av total köpeskilling reducerat för tidigare erlagt förskott om 75 000kr.

2. Betalningsplan

Betalningen av bostadsrätten kommer du att göra i olika etapper. Om du har frågor angående betalningar vänligen kontakta ansvarig mäklare.

 1. Förskott om 75 000kr för bostadsrätten vid tecknandet av förhandsavtalet.
 2. Vid tecknande av upplåtelseavtal skall en dellikvid erläggas om 10% av total köpeskilling reducerat med tidigare erlagt förskott om 75 000kr.
 3. Resterande belopp betalas i samband med tillträdet.

 

3. Inredningsval och tillval

Våra bostadsrätter håller en hög standard från början. Men vi vet också att det alltid finns personliga önskemål. Därför erbjuder vi givetvis möjligheter att göra tillval. I vår standard- och tillvalskatalog kan du titta närmare på vilken inredning som är standard, och vilka tillval som finns att göra.

MULTIMEDIA

Alla bostadsrätter ansluts med fiberanslutning, du behöver inte betala någon anslutningsavgift utan den ingår när du köper bostadsrätten. Fiberanslutningen innebär att du har möjlighet att ansluta bredband, IP-telefoni och tv via fibernätet.

4. Besiktning

FÖRBESIKTNING

För att fånga upp eventuella anmärkningar och skador på bostadsrätten innan slutbesiktningen så utför Faluhus AB en förbesiktning. Vid förbesiktningen gås hela huset igenom och bostadsrätten kontrolleras så att alla material är rätt och att det inte finns några skador på inredningen. Genom att göra en förbesiktning har Faluhus AB möjlighet att åtgärda eventuella brister redan innan du flyttar in i din nya bostadsrätt.

SLUTBESIKTNING

Innan tillträdet så utförs en slutbesiktning av bostadsrätten av en opartisk besiktningsman, där även bostadsrättsföreningen deltar. Slutbesiktningen görs för att säkerställa att bostaden uppfyller det som vi kommit överens om i kontraktet och att bostaden uppfyller de regler och normer som gäller för byggnation av nya bostäder.

De eventuella brister som besiktningsmannen upptäcker åtgärdas kostnadsfritt av Faluhus AB inom två månader efter slutbesiktningen. Ibland kan det förekomma längre leveranstider på produkter, då åtgärdas felen så snart det går. Efter slutbesiktningen har du sex månader på dig att återkomma till bostadsrättsföreningen med fel som besiktningsmannen inte upptäckt, men som bevisligen fanns vid besiktningstillfället. Detta gäller framför allt funktionsfel på t.ex. vitvaror.

5. Inflyttning

Senast 16 veckor innan inflyttning får du besked om en tillträdesdag. På tillträdesdagen träffas vi i din nya bostad och går igenom drift och skötsel för bostadsrätten. När du sedan visar kvitto på att slutbetalningen är erlagd så får du dina nycklar. Välkommen hem!

6. Styrelsearbete

Från att föreningen startas finns en interimsstyrelse på plats vars uppgift är att tillfälligt driva föreningen framåt. En tid efter inflyttning, ca tre månader, så är det dags för er boende att ta över föreningen. Vi hjälper er hela vägen i den processen. Först ska ni utse en valberedning, sen ska ni hålla en stämma och välja en styrelse. Därefter är det ni som sköter ert boende. Men vi finns kvar.

7. Garantibesiktning

Två år efter godkänd slutbesiktning sker en så kallad garantibesiktning. Eventuella garantifel åtgärdas. Efter garantitiden omfattas själva byggnaden av en byggfelsförsäkring som gäller ytterligare 8 år efter garantibesiktningen.

Projektfakta: Brogård


Grundfakta

 • Status Pågående
 • Bostäder 16
 • Boarea 107.2 - 107.2
 • Antal rum 5 - 5
 • Tillträde Q2 - Q3 2023

Adress

Projektutvecklare

Fastighetsinformation

 • Konstruktionsår 2022-2023
 • Uppvärmning Frånluftsvärmepump med vattenburen golvvärme på båda planen
 • Ventilation Mekanisk frånluft med värmeåtervinning
 • TV Anslutning via fiber
 • Bredband Fiber
Förråd och övriga utrymmen

Externt förråd

  Parkering

  På uppfart

  Föreningsinformation

  • Förening Brf Brogård 1 i Upplands-Bro
  • Org.nummer 769640-5872
  • Boendeform Bostadsrättsradhus
  • Upplåtelseform Bostadsrätt

  Projektteam


  Card image cap
  Ansvarig mäklare

  Marcus Elmersson

  Fastighetsmäklare

  076-136 56 55
  marcus.elmersson@bjurfors.se
  Card image cap
  Försäljningschef Nyproduktion

  Marcus Ehn

  Försäljningschef Nyproduktion

  0730309030
  marcus.ehn@bjurfors.se

  Anmäl ditt intresse


  Lämna dina kontaktuppgifter för mer information.

  Jag är intresserad av:

  Tack för visat intresse


  Du kommer inom kort att få ett mail till angiven e-postadress med all aktuell information om projektet och dess status. Tveka inte att höra av dig till ansvarig mäklare om du har vidare frågor.

  Ett steg upp.


  Bjurfors är Sveriges största privatägda fastighetsmäklare med omkring 600 medarbetare på 92 kontor runt om i Sverige och vid Medelhavet. Mäklartjänsterna omfattar såväl bostadsrätter, villor, tomter och fritidshus som nyproduktion, tjänster inom förmedling av kommersiella fastigheter och ombildningar till bostadsrätter. Genom en kvalitetssäkrad arbetsmetod och branschens mest dedikerade mäklare har Bjurfors under mer än 50 års tid tagit kunderna till lyckade bostadsaffärer. Under 2021 förmedlade Bjurfors 17 000 bostäder till ett totalt värde om 70 miljarder kronor. Den samlade omsättningen uppgick till 1 miljard kronor.

  Du använder en gammal webbläsare

  Gamla webbläsare har bara delvis stöd för ny teknik och ger inte webbplatsen en ärlig chans att leva upp till sin fulla potential. Du kan enkelt ladda ner en annan webbläsare som fungerar bättre. Här är ett axplock moderna webbläsare som fungerar bra!

  Uppdatera min webbläsare

  Jag vill fortsätta ändå