Missa inte chansen! 12 månaders avgiftsfritt, originalinredningen har förbättrats och dessutom inflyttning redan i september. Vad mer kan man önska? Köksluckor i grått, rostfria vitvaror samt golvvärme i badrum är tillval som numera är inkluderade i priset. Kontakta mäklaren idag för visning, både på byggarbetsplatsen och i visningslägenhet

Kortfakta


 • Status Pågående
 • Pris 2 845 000 - 4 995 000 kr
 • Bostäder 24
 • Boarea 57 - 96 kvm
 • Antal rum 2 - 4
 • Tillträde Augusti 2023

Beskrivning


Brf Trollsländan erbjuder dig ett avkopplat, praktiskt och funktionellt liv. De välplanerade lägenheterna bjuder in till en tillvaro där barnfamiljer såväl som äldre kan leva ett liv på sina egna villkor. Bostäderna är ljusa och rummen är placerade med omsorg. Sovrum är oftast avskilda från vardagsrum och kök. Det ska vara lugnt där det ska vara lugnt. Vår filosofi är att bygga in kvaliteter som är svårt att göra om i efterhand.

Säljmaterial


Byggnad och inredning

Öppna dokumentet

Bofaktabroschyr

Öppna Broschyr

Standardinredning & tillval


Vi har lagt stor vikt på inredningen och skapat en hög standard från start. Som exempel på detta har vi som standard spotlights i tak i hall, badrum och arbetskök. Vi vill att du som kund skall känna att du blir nöjd utan att behöva göra något mer.

Du har även möjligheten att göra individuella inredningsval och sätta din personliga prägel på din nya bostad. Därför har vi tagit fram en serie produkter som passar med bostadens utformning och som underlättar för dina val. Valen görs inom inredningsprogrammets utbud och görs inom en utsatt stopptid.

En tillvalskostnad tillkommer. Vi presenterar ett tillvalsprogram när det närmar sig.

Bostadsväljare


Nedan finner ni en översikt över alla bostäder i projektet med pris, avgift samt aktuell försäljningsstatus.

Sammanfogning av design och funktion leder till en process som resulterar i välfungerande och genomritade bostäder som känns rätt i kropp och själ.

Susan T Dahllöf, Arkitekt

Hossaberget


En barnvänlig oas i den svenska skogsmarken

Nu växer ett nytt naturnära bostadsområde fram på Hossaberget i Öjersjö. Här bor du med sjöar, stora skogsområden och golfbana som närmaste granne. Välkommen till ett avslappnat liv med fantastiska rekreationsmöjligheter. Brf Trollsländan är de sista stora husen som byggs i området och ger dig som nyinflyttad en lugn start i det nya boendet

På Hossaberget bor du mitt i naturen. Hela området är omgärdat av klassisk svensk skogsmark där du har möjlighet till lek, rekreation och upplevelser hela året om. Du hittar ädellövskog, gammal barrskog, åkrar, hagmarker, alléer, bäckraviner, sjöar samt ett mycket varierat växt- och djurliv. Badmöjligheterna om sommaren är goda. Kåsjön och Hålsjön ligger på bekvämt avstånd. I Kåsjön nappar abborren och i Säveån går laxen till.

Området har en varierad struktur på gator och hus. Längs gatorna finns platser med bänkar och växtlighet där du kan vistas. Dessa hittar du lite varstans i området.

Området är så gott som färdigt

En stor fördel med att flytta in sent i byggprocessen är att du slipper inleda din vistelse där med att bo vid en byggplats. I stället kan du redan från dag ett njuta av doften av skog samt av fågelsången utanför fönstret.

Kåsjöns badplats

Kåsjöbadet vid Kåsjön är Partilles största badplats och en av regionens större insjöanläggningar. Här finns ett flertal badbryggor, hopptorn och toaletter. Det finns även en kiosk som drivs av privata aktörer som har öppet när solen tittar fram.

Läs mer Kåsjöns badplats

Partille Golfklubb

Omväxlande och tekniskt intressant skogsbana. Stor driving- range och ett fint övningsområde med pitch, chip, bunker och puttningsmöjligheter.

Läs mer om Partille GK

Skola & förskola

I Partille kan du välja mellan kommunala förskolor, fristående förskolor och pedagogisk omsorg.

Läs mer om skola & dagis

Delsjöområdets naturreservat

Det finns gott om elljusspår i de närliggande naturområdena. Du tar dig även snabbt till Delsjöområdet där du hittar massor av leder samt Bertilssons Stuga.

Läs mer om Delsjöområdet

Området


Mellan områdena i Hossaberget har små skogsdungar lämnats kvar, vilket ger en känsla av att bo mitt i naturen. Dungarna är avgränsande och skapar dynamik och mångfald i området. Din närmaste granne blir större hackspett, gransångare samt en och annan gröngöling.

Filter

De nya husen har klassiska och stilrena detaljer, jordnära kulörer, takpannor av äkta lertegel på taken, hållbart material som får vacker patina med åren.

Tillval Garderober/Kök


I vårt program för tillval kan du välja köksinredning, vitvaror, golv, innerdörrar, kulörändringar, garderober, strömbrytare & kontakter

Tillval Blandare


I vårt program för tillval kan du välja kakel/klinker, badrumsinredning, blandare, markiser

Projektstatus


 • Intresseanmälan

  Intresseanmälan


 • Säljstart Augusti 2022

  Säljstart Augusti 2022


 • Förhandsavtal

  Förhandsavtal


 • Upplåtelseavtal

  Upplåtelseavtal


 • Erläggande av slutbetalning

  Erläggande av slutbetalning


 • Tillträde

  Tillträde


1. Säljstart

Det viktigaste för att få information om säljstarten är att göra en intresseanmälan. Intresseanmälan är inte bindande utan informerar bara oss om att ni önskar mer information om projektet och bostäderna. Inför säljstarten får alla intressenter information om hur man ska gå till väga om man är intresserad av att köpa en bostad i projektet. Om fler är intresserade av samma bostad så kommer datum för intresseanmälan vara avgörande för vem som får möjlighet att köpa först.

När du bestämt dig för en lägenhet tecknas ett förhandsavtal mellan dig och bostadsrättsföreningen. Detta sker digitalt och hanteras av Bjurfors. För att teckna förhandsavtal krävs ett lånelöfte. Lånelöftet behöver inte vara giltigt till inflyttningen men det behöver vara giltigt när avtalet signeras. Äger du din bostad idag så utfärdar banken ofta ett lånelöfte med villkor om egen försäljning. Det fungerar också bra.

Förhandsavtalet är ett bindande avtal för såväl köpare som förening. Efter tecknandet ska ett förskott om 50 000 kr erläggas. Detta förskott är en del av köpeskillingen och kommer att avräknas på slutlikviden som ska erläggas inför tillträdet.

2. Upplåtelseavtal

Upplåtelseavtal skrivs strax innan tillträdet och vi kommer att informera om detta i god tid. I samband med detta blir man också medlem i bostadsrättsföreningen.

3. Erläggande av slutbetalning

I samband med att du tecknar upplåtelseavtalet ska du som köpare erlägga resterande del av köpeskillingen som slutlikvid till föreningen. Hur betalningen går till kommer du att få information om i god tid.

4. Slutbesiktning

Slutbesiktning kommer ske med en oberoende besiktningsman. Representanter för bostadsrättsföreningen och entreprenören kommer närvara.

5. Tillträde

På tillträdesdagen visar du upp att slutlikviden är erlagd och kvitterar ut nycklarna till din nya bostad. Du får även en praktisk bopärm med information om din nya bostad. Exakt tillträdesdag meddelas fyra månader i förväg.

6. Garantier

Studor garanterar föreningens ekonomi och osålda lägenheter fram till slutfinansiering. Studor åtar sig att köpa eventuella osålda lägenheter. Garanti enligt ABT06, dvs 2 års produktgaranti och 5 års garanti på arbete. Säkerhet för förskott tecknas av Studor hos GarBo.

7. Inflyttning

Inflyttning beräknas ske augusti 2023 under förutsättning att byggnationen fortskrider enligt plan.

Arkitektens ord


Ett boende med känsla av trygghet är viktigt. En annan viktig aspekt är att bygga in robusta material som ger kvalitet och hållbarhet över tid.

Hossaberget är en påminnelse av gammal bebyggelse med bykaraktär genom sina svängda gator och tätt sammanflätade bostäder. Utrymmet som bildas mellan volymerna planeras väl och blir en del av trädgården så att varje yta används till fördel för de boende. Gårdarna är intima och barnvänliga, liksom de trånga gatorna som slingrar sig fram.

Detaljplanen för området har Studor arbetat fram tillsammans med kommunen och andra exploatörer för att på så sätt säkerställa det gemensamma målet med området.

Området och husens utformning följer intentionen “enhetlighet med variation”.

Husens utformning återspeglar traditionen genom volymerna men detaljerna är moderna. Avsaknad av foder och knutbrädor kräver precision och ger ett rent och modernt utryck. Inga delningsbleck får förekomma på husen. Fasaderna får sin panel platsbyggd för bästa kvalitet. Planlösningen är funktionell där varje rörelse genom bostaden känns naturlig och där rumssamband är av största vikt. Varje del av bostadsytan är väl avvägd och har ett syfte. Ljusinsläpp genom fönster ner till golv och siktlinjer är av största vikt för att skapa luftighet och rymd i bostaden.

Projektfakta: Trollsländan


Grundfakta

 • Status Pågående
 • Bostäder 24
 • Boarea 57 - 96
 • Antal rum 2 - 4
 • Tillträde Augusti 2023

Pris och avgift

 • Pris 2 845 000 - 4 995 000 kr
Ingår i avgiften

Värme, vatten samt basutbud av bredband och TV.

Adress

Projektutvecklare

Fastighetsinformation

 • Konstruktionsår 2022-2023
 • Uppvärmning Bergvärme med FTX
 • Ventilation Mekanisk från- och tilluft
 • TV TV basutbud via Telia
 • Bredband Fiber via Telia 100/100
 • Almänna utrymmen Barnvagn- och rullstolsförråd
 • Hiss Ja
Förråd och övriga utrymmen

Förråd i separat byggnad

  Parkering

  En p-plats per lägenhet går att hyra

  Föreningsinformation

  • Förening BRF Trollsländan
  • Upplåtelseform Bostadsrätt

  Projektteam


  Card image cap
  Ansvarig mäklare

  Therese Bjurenlind

  Fastighetsmäklare Nyproduktion

  031-733 20 99
  therese.bjurenlind@bjurfors.se

  Anmäl ditt intresse


  Lämna dina kontaktuppgifter för mer information.

  Jag är intresserad av:

  Tack för visat intresse


  Du kommer inom kort att få ett mail till angiven e-postadress med all aktuell information om projektet och dess status. Tveka inte att höra av dig till ansvarig mäklare om du har vidare frågor.

  Studor


  Studor har sedan 2009 bedrivit projektutveckling av bostadsområden i egen regi. Vårt huvudsakliga arbetsområde är Västra Götaland och Halland och vårt huvudkontor finns i Stora Torp, Göteborg. Vår verksamhet innefattar projektledning och arkitektur samt entreprenadverksamhet.

  Vi skapar bostäder med alla upplåtelseformer: äganderätter, bostadsrätter och hyresrätter. Genom köp av mark och utvecklingsbara fastigheter och driver vi projekten från första idé till inflyttning.

  Vår största drivkraft är att kunna påverka alla delar i ett projekt för att nå ett önskvärt resultat och nöjda kunder. Vår målsättning är att vara en specialist på bostadsprojekt oavsett upplåtelseform.

  Vi är en liten organisation med stora projekt. Fördelen med att vara en liten organisation är att vi är snabbrörliga, flexibla och engagerar oss i hela processen från idé till färdigt hem.

  Studor har byggt flera tidigare etapper i området, bl a Körsbärslunden som fick utmärkelsen Byggpriset i Partille av Partille kommun.

  Ett steg upp.


  Bjurfors är Sveriges största privatägda fastighetsmäklare med omkring 600 medarbetare på 92 kontor runt om i Sverige och vid Medelhavet. Mäklartjänsterna omfattar såväl bostadsrätter, villor, tomter och fritidshus som nyproduktion, tjänster inom förmedling av kommersiella fastigheter och ombildningar till bostadsrätter. Genom en kvalitetssäkrad arbetsmetod och branschens mest dedikerade mäklare har Bjurfors under mer än 50 års tid tagit kunderna till lyckade bostadsaffärer. Under 2021 förmedlade Bjurfors 17 000 bostäder till ett totalt värde om 70 miljarder kronor. Den samlade omsättningen uppgick till 1 miljard kronor.

  Du använder en gammal webbläsare

  Gamla webbläsare har bara delvis stöd för ny teknik och ger inte webbplatsen en ärlig chans att leva upp till sin fulla potential. Du kan enkelt ladda ner en annan webbläsare som fungerar bättre. Här är ett axplock moderna webbläsare som fungerar bra!

  Uppdatera min webbläsare

  Jag vill fortsätta ändå